Prečkanje meje
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Nikola Tesla napisal/-a:Morda kdo ve kako je V REALNOSTI z delovnim časom na kapetaniji v Umagu ta vikend. Odpravljam se na krajši ribolovni dopust do Dolgega otoka. V Umagu bom verjetno jutri popoldan.
LP NT
Včeraj sta v Umagu delali obe "kapitaniji", tista na pomolu in tista v marini. Obe od 8ih do 17ih. Od danes dalje pa samo še tista na carinskem pomolu.
Za italjansko prikolico potrebuješ njihovo prometno in kupoprodajno pogodbo ali račun...
Italjanske prikolice skoraj praviloma nimajo meglenke, ki jo LPP zahteva...
Ko bos imel prikolico ti lahko povem, ce je ustrezna za homologacijo...
Italjanske prikolice skoraj praviloma nimajo meglenke, ki jo LPP zahteva...
Ko bos imel prikolico ti lahko povem, ce je ustrezna za homologacijo...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
ok,hvala!
.. ma ta prikola je na HR.(neregistrirana z lučmi in zavorami)pa lastnik ni siguren,če še ima papirje-kupil čoln z prikolo od Italijanov,niti je nikoli ni uporabljal na cesti(samo kamp-marina,cca.3km).
Problem bo verjetno prometna,čeprav bi se tudi ta morala najti ti Italijani so imeli vse skupaj v Opatiji pred 7 leti in verjetno niso švercali čez mejo-vsaj upam,bom še povprašal!
.. ma ta prikola je na HR.(neregistrirana z lučmi in zavorami)pa lastnik ni siguren,če še ima papirje-kupil čoln z prikolo od Italijanov,niti je nikoli ni uporabljal na cesti(samo kamp-marina,cca.3km).
Problem bo verjetno prometna,čeprav bi se tudi ta morala najti ti Italijani so imeli vse skupaj v Opatiji pred 7 leti in verjetno niso švercali čez mejo-vsaj upam,bom še povprašal!
Marchi napisal/-a:Lahko kdo potrdi, da je v Novigradu (Istra), odprt sezonski mejni prehod in mogoče še, kdaj začnejo zjutrjaj funkcionirati?
Jaz vecinoma pri vhodu pristanem v Novigradu. Kapitan je prijazen, porocen s Koprcanko (ki tudi dela v kapitaniji ) in vse imas na kupu, vkljucno z bankomatom.
Pozdravljeni
Imam vprašanje glede prehoda meje. Pred dvema tednoma sem prečkal mejo, tako da sem se odjavil v Piranu in prijavil v Umagu. V Piranu je šlo vse brez problema. V Umagu sem se najprej javil na policiji na pomolu, kjer je policist zahteval že izpolnjen obrazec popisa potnikov (baje si bi ga moral sprintat in izpolnit že doma; on pa ga samo še poštempla). Vendar to ni obrazec, ki ga zahtevajo na kapitaniji (popis osoba koje će boraviri na jahti ili brodici za valjanosti vinjete).
Na internetu sem iskal ta obrazec, vendar ga nisem našel. Zato prosim, če mi lahko kdo posreduje zahtevani obrazec.
Imam vprašanje glede prehoda meje. Pred dvema tednoma sem prečkal mejo, tako da sem se odjavil v Piranu in prijavil v Umagu. V Piranu je šlo vse brez problema. V Umagu sem se najprej javil na policiji na pomolu, kjer je policist zahteval že izpolnjen obrazec popisa potnikov (baje si bi ga moral sprintat in izpolnit že doma; on pa ga samo še poštempla). Vendar to ni obrazec, ki ga zahtevajo na kapitaniji (popis osoba koje će boraviri na jahti ili brodici za valjanosti vinjete).
Na internetu sem iskal ta obrazec, vendar ga nisem našel. Zato prosim, če mi lahko kdo posreduje zahtevani obrazec.
Ga dobiš tudi v kapetaniji. Če pa malo poiščeš po straneh Ministarstva mora tukaj http://www.mppi.hr/default.aspx?id=474 pa ga najdeš nekje na sredini strani.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov