kontrola po marinah

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » So Jan 19, 2013 10:57

adrian napisal/-a:pa tudi to ne razumem, če imaš na Slo zastavo pa nimaš potrdila o plačanem ddv-ju ti Hrvati skinjejo zastavo, plačaš 5% pdv in ti obesijo Cro
zastavo?

Vsak prevozno sredstvo, ki je registrirano je last nekoga, ki je v razmerju z držav, kjer je registrirano in je posledično za plačilo davka odgovoren samo državi pod katero zastavo pluje. Slednje velja tudi za USA zastave, le da bo v tem primeru ob kontroli potrebno predložiti ustrezne dokumente, glavna težava bo, če se boš izkazal s potnim listom ali OI, ki bo nakazovala na to, da si rezident EU, s čimer boš kršil zakonodajo glede uporabe prevoznih sredstev znotraj EU, za katera ni plačan DDV, kar bo trošarinsko davčni prekršek, plovilo se bo zaseglo, do prihoda lastnika plovila, ki je rezident USA, ki ga bo ob plačilu globe in stroškov lahko odpeljal nazaj v domicilno državo. Uporabniku bo tudi naložena globa. Saj je bilo enako, ko smo imeli plovila registrirana v DE. Če boš imel pa dokumente, ki jasno kažejo, da si državljan države izven EU boš pa lahko USA ali podobno plovilo z neplačanim davkom mirno uporabljal naprej.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » So Jan 19, 2013 12:23

Pa to je totalna bedarija,kakšna dokazila. Sam sem lani kupil in registriral barko na Hrvaškem pod HR zastavo,pa nimam razen računa nobenega potrdila,kjer bi pisalo,da sem jaz plačal PDV oz. po naše DDV.

L.P.
Markoz
Kontraadmiral
Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a Markoz » So Jan 19, 2013 19:22

za ugodno ceno se da barko iz USA prerigistrirati na Nizozemsko zastavo ki pa je v EU. Ali je to že kdo to naredil in kako so izkušnje z tem, ker je to zaenkrat najceneje.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » So Jan 19, 2013 19:46

Markoz napisal/-a:za ugodno ceno se da barko iz USA prerigistrirati na Nizozemsko zastavo ki pa je v EU. Ali je to že kdo to naredil in kako so izkušnje z tem, ker je to zaenkrat najceneje.

Ampak še vedno nimaš plačanega DDV-ja, za par € jo lahko preregistriraš kamor koli v EU, dokler bo barka zunaj EU.

Markoz
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Markoz » So Jan 19, 2013 20:57

pa sej je Nizozemska v EU, kako pa bodo HR vedeli, da nimaš plačanih vseh dajatev. Z EU zastavo se pa komot voziš po jadranu.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » So Jan 19, 2013 20:59

Markoz.... ne bodi no lahkomiseln, pri registraciji moraš navesti, kje se plovilo nahaja, poleg tega bo potem na voljo skupni register. Skratka po mojem to ne bo rešitev. Moji frendi so preregistrirali plovila iz USA na DE zato, da jim zadeva ohranja poreklo, sicer pa zadeva ni rešena.

Markoz
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Markoz » So Jan 19, 2013 22:05

DR.E in kaj priporočaš al pol na HR zastavo ali pa na SLO pa plačat DDV pa bo mir.
Markoz
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Markoz » To Jan 22, 2013 06:52

kontrolo so menda izvajali v marini Preko. Ali ima kdo privez tam, da pove če je to res.
Hvala
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 22, 2013 07:56

mah, daj no mir... in kaj so kontrolirali sredi zime ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Jan 22, 2013 08:01

Čudno, ker če bi kontrolirali v Marini Preko, ki je v zadarski pristojnosti bi tudi v ostalih...

Je pa možno, da je kaka delegacija obiskala tudi marino....

Markoz
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Markoz » To Jan 22, 2013 08:11

marini so naročili, da morajo obvestili lasnike privezov, da do 1.7. prinesejo v marino potrdilo o plačanem DDV ju.
To je kar sem slišal in močno upam, da ni res ker drugače bomo imeli probleme :(
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 22, 2013 08:26

Ma plačajte že ta DDV. Kar je cesarjevega.... Ker če ne gre ,ne gre...

Zanima me pa, kako dobiti potrdilo o plačanem DDV? Lani sem o tem spraševal na davčni a sem obupal.
Meni je logično, ko imaš slo zastavo, da si plačal DDV, saj po logiki vpis v register plovil ni mogoč. Se motim?

Lahko pa, da cro cops tega ne bodo razumeli in bodo želeili kako potrdilo o plačilu DDV.

O tem smo pametovali lani na pomolu...in nič pametenega ugotovili...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 22, 2013 08:41

Markoz, sedaj pa pokliči v recepcijo v Preko, in povprašaj, kako izgleda to potrdilo o DDV ?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Jan 22, 2013 08:43

al napisal/-a:Zanima me pa, kako dobiti potrdilo o plačanem DDV? Lani sem o tem spraševal na davčni a sem obupal.
Meni je logično, ko imaš slo zastavo, da si plačal DDV, saj po logiki vpis v register plovil ni mogoč. Se motim?
Lahko pa, da cro cops tega ne bodo razumeli in bodo želeili kako potrdilo o plačilu DDV.

Dokazilo o plačanem DDV je lahko originalni (prvi) račun; mislim, da ga ob registraciji zahtevajo in naredijo kopijo. Morda je možno, da ti na kapitaniji naredijo kopijo ali pa prvotni prodajalec prepis računa, pa potem postrežeš še s kako verigo pogodb in bi morda za pandurja bilo dovolj.
Sicer pa naj bi veljalo - ne moreš imeti SLO zastave, brez plačanega DDV. Zahtevati še dodatna dokazila bi blo po moje mal preveč z njihove strani ...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 22, 2013 08:55

Samo so pametni,ko solate !

Kupiš od Avstrica,Švaba,Angleža... barko, ki je ne vem recimo 3-tji lastnik...

Kako se prodaja barka med fizičnimi osebami ???

Z Kupoprodajno pogodbo, enako kot avto !

In to je vse kar dobiš poleg vpisnega lista ! In kako boš sedaj dokazal, da je plačan DDV ?

Aja, pa še kupoprodajno pogodbo si dolžan hraniti le 10 let !
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost