prijava posadke

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Sr Maj 30, 2007 16:40

ups...ja sranje ! grem takoj cekirat kako dela kapitanija v porecu!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 30, 2007 18:52

Poleti ponavadi ni problemov s tem. Je pa problem, ker smo ljudje s celine ponavadi zelo neučakani in ko prispemo na obalo, moramo v naslednjih 10 sekundah že pluti po morju... :D

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Sr Maj 30, 2007 21:50

hehe...ja admin imas prav...zelim izkoristiti ze prvo uro ko pridem :oops:
vendar tezava - nikjer ne vidim kdaj dela kapitanija... pridem namrec okoli 18-19 v porec :( mislite da bo sansa ali naj ga kar postavim v vodo in opravim formalnosti naslednji dan se pravi v soboto :?:
pu
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pu » Če Maj 31, 2007 09:52

Ali mi lahko kdo pove kje se nahajajo kapetanije - luške izpostave na otoku Hvaru?
Konec junija napadamo v tisti konec, pa skor sigurno bom imel kakega novega člana za na seznam,....pa da nebo kakšnih neušečnosti..
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Če Maj 31, 2007 10:04

Seznam Lučkih kapetanij:

http://www.mmtpr.hr/default.asp?id=475

Za seznam izpostav poklikaj Mesto. V tvojem primeru Split.
http://www.mmtpr.hr/default.asp?ID=489

b.
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Ne Jun 03, 2007 12:49

Nekaj v zvezi z prijavo posadke na malih čolnih (članak 6) ampak pri njih nikoli ne veš. http://www.mmtpr.hr/UserDocsImages/nn-4 ... e-more.htm
LP Zoran
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Ne Jun 03, 2007 21:36

Nekaj v zvezi z prijavo posadke na malih čolnih (članak 6) ampak pri njih nikoli ne veš. http://www.mmtpr.hr/UserDocsImages/nn-4 ... e-more.htm
LP Zoran
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jun 03, 2007 22:57

Zaniminivo, problem je le v tem, da imamo skoraj vsi neke čolničke z minimalno kabino. In smo spet tam... Mogoče pa poenostavlja zadevo tistim, ki imajo gumice, fishermane in bowriderje. Upam... :D

LP
pu
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pu » Po Jun 04, 2007 06:37

Evo, nekaj takeha sem tudi jaz lani zasledil na netu....TOREJ???
To pomenilo, da dnevni čolni - gumenjaki, fishermani, bovriderji,...., ki ne omogočajo daljšega bivanja, bi bili izvzeti do potrebe po popisu ljudi, ne?

Ampak ko sem jaz letos bil v kapetaniji na Cresu z gumico - prvomajski prazniki, je bila ista zgodba kot lani, ko sem vozil kabinaša.

Kakšen je potemtaken zares zakon, kje ga najti, na katere člene se izklicevati, kje dobiti prave informacije???

Rad bi bil enkrat čisto na jasnem, kaj se lahko in kaj ne!
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Po Jun 04, 2007 08:13

:lol:
s Hrvati ne boš nikoli čisto na jasnem :P

Kljub vsemu Hrvaška je in bo "banana republika". Z balkanskim priokusom :)
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Jun 04, 2007 13:28

evo jaz sem bil cez vikend na gumici s clovekom ki izeluje colne in clovekom ki jih izposoja in pravi da moram(mi bo on) prijaviti posadko, ker ce ne bom pravi da so hudi problemi in ce prevec ugovarjas in se sklicujes na nevem katere clene enostavno zaseze plovilo potem pa se j____ cel dopust da ga dobis nazaj!
jaz se ne bom zajebaval - se bom pac ponizal pred hrvati in se jim smejckal ampak ko bomo bili na referendumu glasujem proti njim :oops:
teli hrvati...skos neki komplicirajo da kazejo kako so pomembni ...mi pa jim pritrdimo ker jim se vedno nosimo denar! imajo pac monopol ali pa se moramo vsi zaceti uciti italijansko!
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Po Jun 04, 2007 14:03

najboljši princip je "go with the flow".

Vse kar nas moti na Hrvatih je posledica tega, da se mi sami še vedno nismo navadili na dejstvo, da je to DRUGA DRŽAVA.
res pa je, da je banana.

z referendumom bi pa Slovenci nardili škodo predvsem sebi.
gassek
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a gassek » Po Jun 04, 2007 23:22

Imam fishermana 4,5m in do zdaj je bilo vedno treba napisat posadko, no ja mene in dekle, ostalo so mi pustili pustiti prazno.In moje mnenje je če te ustavijo napišeš še ostalo posadko.Zanima me ali mi bojo letos pustili enako na 9m čolnu, ker nas bo pa res veliko, ate mame strici,... vsi se bodo izmenjali in seveda vsi ne gremo na seznam, tako da greš v kabino se napišeš in prineseš ven.ne gre drugače.
lp vsem
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Jun 04, 2007 23:31

nekako se da pomuckati ampak tega mi ne izdajo kako lahko "imas neomejeno" stevilo posadke...pomojm so tam ze kune v igri...
drugace pa prijavis "strica" ata pa se nauci njegovih podatkov za vsak slucaj...osebne pa pac nima ker je sel na morje in jo je pustil v apartmaju v denarnici...
pu
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pu » To Jun 05, 2007 06:45

Druščina, ni tako enostavno, da sam vpišeš ljudi, ki jih imaš na krovu (na morju med plovbo, če te ustavijo)- vpišemo že lahko sami, ampak potem je zraven potreben še štempel od luške kapetanije, da je zadeva verodostojna... Mislim, da tudi vnesejo nekaj podatkov v njihovo bazo...

Jest bol špilam na karte, da si tisi, ki ga ni na seznamu, zapomni podatke od nekoga iz seznama, kako lahko preverijo,... nevem, saj osebne so v recepciji, šit je samo če bi hoteli preverjati po recepcijah, apartmajih... kako pa bi lahko to izveli, hmmmm..... mislim da nimajo take tehnike.

Drugo pa, vožnja bliže obali, upoštevana razdalja za glisiranje, če se vidi kaj sumljivega, pa smuk na obalo, sidro dol in pivičko na mizo,...."Mi sidramo in so to naši gosti!" kako bi se zmenu, če je to na osamljenem otoku, kjer noben ne živi....hmmm, ampak na sidršču je lahko kdorkoli gor, ne?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta