Iz SLO obale v Kanegro
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Iz SLO obale v Kanegro
Bom kar tukaj vprašal. Grem v Umag, normalno odjava in prijava, ali moram v Umagu tudi na kapetanijo in po kaj? Šli bi samo eno popoldne malo se sprehodit in nekaj pojest.
Ljubitelj narave
bsc46 napisal/-a:Grem v Umag, ...
S kom ali s čim
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
.
Boš v režimu prehoda državne meje , v vsakem primeru. Peš, s kolesom, avtom, avionom, ... isto je.
Pedvidevam, da boš šel z barko. Zato obvezna odjava v Piranu, prijava v Umagu, potem pa odjava v Umagu in prijava v Piranu.
Imaš plačane dajatve za plovbo po HR morju? Po starem vinjeta.
.
Boš v režimu prehoda državne meje , v vsakem primeru. Peš, s kolesom, avtom, avionom, ... isto je.
Pedvidevam, da boš šel z barko. Zato obvezna odjava v Piranu, prijava v Umagu, potem pa odjava v Umagu in prijava v Piranu.
Imaš plačane dajatve za plovbo po HR morju? Po starem vinjeta.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Ja, šel bi z barko. Ponavadi hodim na Hrvaško samo na dopust in takrat poravnam vse obveznosti na kapitaniji. Letos še ne vem če bom dopustoval na hrvaškem, zato se bojim da bo tale enodnevni izlet v Umag zelo drag.
Ljubitelj narave
gres na blef...kot v soli ko si bil mlad....probas...ce te ustavijo prvic si oproscen ali naj ti oni razlozijo kako in kaj zakon velja do savudrije
A če grem pa iz Umaga v Portorož z HR reg barke rabim imet kako slo vinjeto?
polanc napisal/-a:A če grem pa iz Umaga v Portorož z HR reg barke rabim imet kako slo vinjeto?
Ja tako DARSovo ;o)))
polanc napisal/-a:A če grem pa iz Umaga v Portorož z HR reg barke rabim imet kako slo vinjeto?
Ne rabiš nič, sem vprašal na kapitaniji, če pa se vežeš v marini pač plačaš kar bodo zahtevali
Pazi le na tvoje dovoljeno območje plovbe. Če imaš C kategorijo in HR registracijo, so to največ teritorialne vode RH. Če imaš B je pa itak tvoj cel Jadran.
motorni
jaz dam v soboto čoln v Portorožu v vodo in gremo do Červarja- nismo še bili..upam da ne rabiš v marini kakšne predhodne rezervacije...Odjava v Piranu in prijava v Novigrad-u...Pihala bo zmerna burja (vsaj do srede)...kakšni so pogoji za plovbo ob obali mimo Umaga in Novigrada v burji -res nimam izkušenj s tem delom istre...
A bo kakšen morjeplovec v Červarju da ga povabim na pivo ?
A bo kakšen morjeplovec v Červarju da ga povabim na pivo ?
zimsko burjo nebi ti priporocal...to poletno...pa ja...fino za glisirat 
david...lahko pa bi jo spustil v ankaranu...pa se dobimo na mrzlo pivo v zalivu in pol ga picis na hr
david...lahko pa bi jo spustil v ankaranu...pa se dobimo na mrzlo pivo v zalivu in pol ga picis na hr
Ja sej tudi to je opcija..da jo zapeljem v katarini noter...ti si pod Valdoltro ?
david_bergoc napisal/-a:Ja sej tudi to je opcija..da jo zapeljem v katarini noter...ti si pod Valdoltro ?
sorry sem nekam bil slabo te dni sem prisel med zivimi ravnokar danes
sem jedu oštrige...preveč jedu in pil se mi je zmešalo v želodcu
jaz sem v valdoltri....namreč jutri bi moral do izole po bencin ker sem na rezervi
Mislim kaj pisem...kaksna valdoltra...sv katarina v ankaranu 
Skoda......smo startali v soboto zjutraj iz katarine...sem pustil avto in prikolico tam...v torek popoldan smo nazaj v katarini..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti