opravljanje izpita za plovilo
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
MarijanR napisal/-a:Pozdravljeni
Če narediš ispit v Kopru,potem pa hočeš pluti v Hrvaških vodah,je to za naše sosede samo nič vreden kos papirja z sliko.Pravkar sem se vrnil z dopusta,katerega sma z ženo preživela na barki.Pri isplutju iz otoka Šolta me je ustavila luška kapitanija iz Šibenika,in me pri pregledu dokumentacije seznanila z neverjetnim dejstvom,da vozniško opravljeno v Sl na Hr ne velja in da je kazen 5 tisoč kun
Šibenik je nek poseben konc jadrana,meni osebno nič kaj priljubljen.dvakrat letoval v teh krajih in sem bil razočaran tako na odnos do Slovencev kot na njihovo kulturo,še posebej kar se tiče čistoče-take svinjarije,kot sem jo takrat videl,ko smo šli na sprehod na mestni grad,še nisem zasledil nikjer.tudi v samem mestu-razen na delu ob obali,kjer je tudi cerkev,pa tisti park in promenada-smetišče.poleg tega so tudi precejšnji šovinisti.da pa naše dovoljenje nebi veljalo v Hr pa ne verjamem
Nazadnje spremenil bobiboss, dne So Avg 02, 2008 11:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Ta z neveljavnjostjo SLO izpita je malo debela.To je mednarodno priznan dokument in velja povsod.Za barko ni važno od kod je.Lahko je registrirana magari v Tungoziji ali pa na luni.
Res je pa, da si na HR vsak bedak, ki ima uniformo razlaga pravila in zakone odvisno od tega na katero nogo je zjutraj vstal in pa kakšen je trenutni zračni pritisk.
Res je pa, da si na HR vsak bedak, ki ima uniformo razlaga pravila in zakone odvisno od tega na katero nogo je zjutraj vstal in pa kakšen je trenutni zračni pritisk.
Izgleda da za HR barke je res drugače....... vse je odvisno od zastave pod katero pluje barka, tista pravila tudi veljajo, kako je pa z medsebojnimi memorandumi bo pa treba še malo pobrskat po netu.
Tukaj sta dve dopolnili njihovega pravilnika iz leta 2007 :
U članku 4. iza stavka 4. dodaju se novi stavci 4a. i 4b. koji glase:
»(4a) Strani državljanin može upravljati brodicom ili jahtom hrvatske državne pripadnosti ako je osposobljen sukladno odredbama ovog Pravilnika ili sukladno Memorandumu o međusobnom priznanju osposobljenosti za upravljanje brodicama i jahtama.
(4b) Memorandume iz stavka (4a) članka 4. Pravilnika sklapa ministar nadležan za poslove pomorstva.«
Članak 96. mijenja se i glasi:
»Članak 96.
Osoba koja je stekla Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu ovog Pravilnika ovlaštena je zapovijedati brodicom u području plovidbe IIIc.
Osoba koja je stekla Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca nakon stupanja na snagu ovog Pravilnika može upravljati brodicom u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske samo ukoliko je Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca verificirano od strane Uprave nadležne za poslove sigurnosti plovidbe.«
Tukaj sta dve dopolnili njihovega pravilnika iz leta 2007 :
U članku 4. iza stavka 4. dodaju se novi stavci 4a. i 4b. koji glase:
»(4a) Strani državljanin može upravljati brodicom ili jahtom hrvatske državne pripadnosti ako je osposobljen sukladno odredbama ovog Pravilnika ili sukladno Memorandumu o međusobnom priznanju osposobljenosti za upravljanje brodicama i jahtama.
(4b) Memorandume iz stavka (4a) članka 4. Pravilnika sklapa ministar nadležan za poslove pomorstva.«
Članak 96. mijenja se i glasi:
»Članak 96.
Osoba koja je stekla Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu ovog Pravilnika ovlaštena je zapovijedati brodicom u području plovidbe IIIc.
Osoba koja je stekla Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca nakon stupanja na snagu ovog Pravilnika može upravljati brodicom u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske samo ukoliko je Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca verificirano od strane Uprave nadležne za poslove sigurnosti plovidbe.«
Barka je registrirana v Kopru.Tudi mene je vse skupaj presenetilo,nisem verjel,da je to res policaju sem rekel,da sem pri plačilu plovnega dovolenja moral priložit tudi vozniško in da mi noben ni rekel, da Sl vozniško ne velja.Po krajši debati,je policaj prinesel listino-zakonik-in mi ga lepo prebral.Iz prebranega,je razvidno,da Sl.It.D.Fr.At.vozniško na Hr ne velja.Velja pa Hun.Po.terCS.
L.P.
L.P.
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
Smešno!
A potem so te pa pustili naprej pluti ali kaj? Nisi povedal, kaj je bilo potem.
Moj kolega je šel v petek z jadrnico "dol" in doživel v Umagu osebni pregled barke. Vprašali so ga še za rakete, zdravila na recept in če ima kaj trave.
Meni se dosedaj kaj takega še ni zgodilo. No comments!
Dobra Vila
A potem so te pa pustili naprej pluti ali kaj? Nisi povedal, kaj je bilo potem.
Moj kolega je šel v petek z jadrnico "dol" in doživel v Umagu osebni pregled barke. Vprašali so ga še za rakete, zdravila na recept in če ima kaj trave.
Meni se dosedaj kaj takega še ni zgodilo. No comments!
Dobra Vila
Seveda dogajalo se je vse mogoče.Hoteli so me odpeljat na Murter,da tam položim hrvaški ispit in šele takrat bom lahko nadaljeval vožnjo.Po prepričevanju,da sem ispit opravil še za časa Yu,ter da je samo prepisan v Slovenskega,smo se z plačilom minimalne kazni razšli.
Moram še povedat,da po morju pljujem že od leta 1975 in sem tokrat prvič plačal kazen- v tujih vodah.
Ps
Zobar na luni mogoče res na hrvatiji pa ne.
Moram še povedat,da po morju pljujem že od leta 1975 in sem tokrat prvič plačal kazen- v tujih vodah.
Ps
Zobar na luni mogoče res na hrvatiji pa ne.
Nazadnje spremenil MarijanR, dne Po Avg 04, 2008 11:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Zelo zanimivo.Si nebi mislil.Upam, da se bo naša diplomacija zganila in uredila stvari. Ni mi pa jasno kako mislijo Hrvatje dajati več kot 3000 plovil v čarter, če ne priznavajo tujih dokumentov.Dvomim, da ima veliko tujcev hrvaške izpite. Jaz imam na srečo oba SLO in HR, tako da lahko pokažem katerega hočem.
Ja pa čakte mal fantje, saj to ne more biti res. Saj nas ima večina slovensko dovoljenje za upravljenje s plovilom. Se pravi da si ga lahko zataknemo v ....? Tole bo treba uradno preveriti. Če je res potem naj hrvati ko kupijo vinjeto, še mim grede naredijo slo izpit za avto, če se hočejo peljat čez Slovenijo. Pa saj to nikamor ne pelje madona.
lpg
lpg
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti