opravljanje izpita za plovilo

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Avg 01, 2008 22:18

Je pa res, da me je vedno kontrolirala policija in ne kapetanija, Glede na zadnje dogodke z našimi potapljači, ko jih je policija pustila pri miru, je možno da je Luška kapetanija "država v državi".
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Pe Avg 01, 2008 22:53

MarijanR napisal/-a:Pozdravljeni

Če narediš ispit v Kopru,potem pa hočeš pluti v Hrvaških vodah,je to za naše sosede samo nič vreden kos papirja z sliko.Pravkar sem se vrnil z dopusta,katerega sma z ženo preživela na barki.Pri isplutju iz otoka Šolta me je ustavila luška kapitanija iz Šibenika,in me pri pregledu dokumentacije seznanila z neverjetnim dejstvom,da vozniško opravljeno v Sl na Hr ne velja in da je kazen 5 tisoč kun :oops:

Šibenik je nek poseben konc jadrana,meni osebno nič kaj priljubljen.dvakrat letoval v teh krajih in sem bil razočaran tako na odnos do Slovencev kot na njihovo kulturo,še posebej kar se tiče čistoče-take svinjarije,kot sem jo takrat videl,ko smo šli na sprehod na mestni grad,še nisem zasledil nikjer.tudi v samem mestu-razen na delu ob obali,kjer je tudi cerkev,pa tisti park in promenada-smetišče.poleg tega so tudi precejšnji šovinisti.da pa naše dovoljenje nebi veljalo v Hr pa ne verjamem :? v Omišu nobenih komentarjev glede tega.
Nazadnje spremenil bobiboss, dne So Avg 02, 2008 11:33, skupaj popravljeno 1 krat.
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » So Avg 02, 2008 09:02

Ta z neveljavnjostjo SLO izpita je malo debela.To je mednarodno priznan dokument in velja povsod.Za barko ni važno od kod je.Lahko je registrirana magari v Tungoziji ali pa na luni.
Res je pa, da si na HR vsak bedak, ki ima uniformo razlaga pravila in zakone odvisno od tega na katero nogo je zjutraj vstal in pa kakšen je trenutni zračni pritisk.
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » So Avg 02, 2008 09:05

Pa še to. Tisto glede Šibenika se pa absolutno strinjam.
Bolj zakotnega, umazanega gnezda in neprijaznih ljudi nisem srečal še nikjer. Zato se ga izogibam kolikor je le mogoče.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » So Avg 02, 2008 16:18

Ko sem registriral čoln na Hrvaškem(letos januarja) me je Kapitan opozoril, da potrebujem za hrvaško plovilo tudi njihov izpit. Verjetno to piše kje v zakonu-pravniki vakcijo. Jaz nisem kompliciral, ker imam hr. izpit.
mirno morje
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Avg 02, 2008 21:33

Izgleda da za HR barke je res drugače....... vse je odvisno od zastave pod katero pluje barka, tista pravila tudi veljajo, kako je pa z medsebojnimi memorandumi bo pa treba še malo pobrskat po netu.

Tukaj sta dve dopolnili njihovega pravilnika iz leta 2007 :

U članku 4. iza stavka 4. dodaju se novi stavci 4a. i 4b. koji glase:
»(4a) Strani državljanin može upravljati brodicom ili jahtom hrvatske državne pripadnosti ako je osposobljen sukladno odredbama ovog Pravilnika ili sukladno Memorandumu o međusobnom priznanju osposobljenosti za upravljanje brodicama i jahtama.
(4b) Memorandume iz stavka (4a) članka 4. Pravilnika sklapa ministar nadležan za poslove pomorstva.«

Članak 96. mijenja se i glasi:
»Članak 96.
Osoba koja je stekla Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu ovog Pravilnika ovlaštena je zapovijedati brodicom u području plovidbe IIIc.
Osoba koja je stekla Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca nakon stupanja na snagu ovog Pravilnika može upravljati brodicom u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske samo ukoliko je Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca verificirano od strane Uprave nadležne za poslove sigurnosti plovidbe.«
MarijanR
Kapitan bojne ladje
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a MarijanR » Po Avg 04, 2008 08:08

Barka je registrirana v Kopru.Tudi mene je vse skupaj presenetilo,nisem verjel,da je to res policaju sem rekel,da sem pri plačilu plovnega dovolenja moral priložit tudi vozniško in da mi noben ni rekel, da Sl vozniško ne velja.Po krajši debati,je policaj prinesel listino-zakonik-in mi ga lepo prebral.Iz prebranega,je razvidno,da Sl.It.D.Fr.At.vozniško na Hr ne velja.Velja pa Hun.Po.terCS.
L.P.
Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » Po Avg 04, 2008 09:25

Uf, kakšen smisel pa potem ima delanje izpita v Sloveniji, če imajo take trapaste zakone
dobra_vila
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dobra_vila » Po Avg 04, 2008 09:54

Smešno!
A potem so te pa pustili naprej pluti ali kaj? Nisi povedal, kaj je bilo potem.
Moj kolega je šel v petek z jadrnico "dol" in doživel v Umagu osebni pregled barke. Vprašali so ga še za rakete, zdravila na recept in če ima kaj trave.
Meni se dosedaj kaj takega še ni zgodilo. No comments!

Dobra Vila
MarijanR
Kapitan bojne ladje
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a MarijanR » Po Avg 04, 2008 10:50

Seveda dogajalo se je vse mogoče.Hoteli so me odpeljat na Murter,da tam položim hrvaški ispit in šele takrat bom lahko nadaljeval vožnjo.Po prepričevanju,da sem ispit opravil še za časa Yu,ter da je samo prepisan v Slovenskega,smo se z plačilom minimalne kazni razšli.
Moram še povedat,da po morju pljujem že od leta 1975 in sem tokrat prvič plačal kazen- v tujih vodah.

Ps
Zobar na luni mogoče res na hrvatiji pa ne.
Nazadnje spremenil MarijanR, dne Po Avg 04, 2008 11:11, skupaj popravljeno 1 krat.
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Po Avg 04, 2008 11:09

Zelo zanimivo.Si nebi mislil.Upam, da se bo naša diplomacija zganila in uredila stvari. Ni mi pa jasno kako mislijo Hrvatje dajati več kot 3000 plovil v čarter, če ne priznavajo tujih dokumentov.Dvomim, da ima veliko tujcev hrvaške izpite. Jaz imam na srečo oba SLO in HR, tako da lahko pokažem katerega hočem.
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Avg 04, 2008 11:43

zdaj moramo pa probat na Madžarskem dobit dovoljenje - mogoče Madžari priznavajo slovenskega, pa dobimo na podlagi tega še njihovega :) :) :) :) pod pretvezo, da ga potrebujemo za Balaton :) :) ......... svašta majka rodi, bogami svašta i UN priznaje kao državu :) :) :)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Avg 04, 2008 13:07

Ja pa čakte mal fantje, saj to ne more biti res. Saj nas ima večina slovensko dovoljenje za upravljenje s plovilom. Se pravi da si ga lahko zataknemo v ....? Tole bo treba uradno preveriti. Če je res potem naj hrvati ko kupijo vinjeto, še mim grede naredijo slo izpit za avto, če se hočejo peljat čez Slovenijo. Pa saj to nikamor ne pelje madona.
lpg
https://medisken.si
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Avg 04, 2008 13:42

Sem se že dogovoril, naslednji teden dobim izpit za češko nafukalko, pa lahko peljem svojo gumico na hrvaškem :) :) :)........... za jodlarski luftmadrac pa pravjo da ne velja :) :)
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Po Avg 04, 2008 14:37

... zakaj pa je potem slo ispit dober za čater varjante?!? Po teh zakonih pol tudi nebi smeli rentati bark, pa jih je vsako sezono na vodi kot ...
še kakšen meter več ...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti