CROATIA

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Pe Maj 01, 2015 18:29

elbarto napisal/-a:tudi na tem linku piše da morajo imeti tujci, ki registrirajo plovilo v njihovi lepi, opunomoćenika..

ja saj, ampak mora imeti bivališče ali sedež na območju kapitanije vpisa plovila,
torej za vpis v Splitu ne more biti pooblaščenec v Zagrebu

Vlasnik ove brodice dužan je opunomoćiti zastupnika u Republici Hrvatskoj s prebivalištem ili sjedištem na području lučke kapetanije ili ispostave gdje je brodica upisana u očevidnik brodica.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » So Maj 02, 2015 21:12

Jaz sem znorel ko so mi rekli da kje imam opunomočenika. Sem rekel da ne poznam nikogar in naredil sceno. Sem jih vprašal kaj bi bilo če bi bil recimo Šved ki pride prvič k njim. Je ženska pred menoj klicala pravno službo na njihovo upravo in mi še enkrat potrdila, da res rabim.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Maj 02, 2015 22:55

Jaz nimam nobenga opunomočenika, vsaj da bi vedel ne, zato mi tudi obračun naknade za upotrebu pomorskog dobra pošljejo na domač naslov v Slovenijo. Zadarska županija je očitno že v Evropi :wink:
https://medisken.si
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Ne Maj 03, 2015 21:15

gregor.n napisal/-a:Jaz nimam nobenga opunomočenika, vsaj da bi vedel ne, zato mi tudi obračun naknade za upotrebu pomorskog dobra pošljejo na domač naslov v Slovenijo. Zadarska županija je očitno že v Evropi :wink:

:D :D men pa so na Šibeniški oz. izpostava Vodice rekli da mi ne bodo pošijali v Slovenijo
miranK
Kapitan
Kraj: Trebnje-Cres

OdgovorNapisal/-a miranK » Ne Maj 03, 2015 22:33

AS napisal/-a:
gregor.n napisal/-a:Jaz nimam nobenga opunomočenika, vsaj da bi vedel ne, zato mi tudi obračun naknade za upotrebu pomorskog dobra pošljejo na domač naslov v Slovenijo. Zadarska županija je očitno že v Evropi :wink:

Tudi jaz ga nimam. Tudi obračun naknade za upotrebu pomorskog dobra sem prejel na domači naslov v slo.
Sem lansko jesen urejal prepis čolna v Novalji in tega ni nihče zahteval.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Maj 13, 2015 08:36

no sem že naprej z vsem
a ima slučajno kdo že izpisano pooblastilo v hrvaščini (oponumoćenik)
ker ga je potrebno overit na hrvaškem, da velja
lahko na ZS ali tukaj :wink:
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » Sr Maj 13, 2015 12:31

MareC napisal/-a:no sem že naprej z vsem
a ima slučajno kdo že izpisano pooblastilo v hrvaščini (oponumoćenik)
ker ga je potrebno overit na hrvaškem, da velja
lahko na ZS ali tukaj :wink:

Na netu se dobi obrazec.
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Če Maj 14, 2015 06:18

na prejsnji strani imas link do tega...
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Maj 14, 2015 06:43

elbarto napisal/-a:na prejsnji strani imas link do tega...

hvala, sem ga spregledal :)
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

Re: CROATIA

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Maj 15, 2015 19:51

Piki napisal/-a:
Roberth1 napisal/-a:
MareC napisal/-a:sem malo pokukal na to temo, pa nič konkretnega
potrebujem konkreten odgovor tistega, ki je to že naredil

-čoln je izpisan iz SLO registra
-obstaja potrdilo o izpisu, uničen(preluknjan) vpisni list
- kupoprodajna pogodba overjena tudi

če pravilno sklepam, moram na kapetanijo po arhiv(CE čoln, CE motorja)

kako poteka potem postopek za reg. na hrvaškem?

hvala

Ne bo držalo.

Ob prodaji in izbrisu is Spo. registra dobiš potrdilo. Ne dobis pa dokumentov, ki so bili podlaga za vpis.
Vso to dokumentacijo lahko prodobi izključno lastnik in ne novi lastnik.

Tako je, že prejšnji lastnik bi moral skupaj s potrdilom o izbrisu dobiti račune, certifikate itd. Mi smo v vlogi za izbris navedli, da je razlog izbrisa prodaja v tujino, logično je, da novi kupec rabi poleg overjene kupoprodajne pogodbe tudi potrdilo o izbrisu in vse račune in certifikate, ki jih morajo dati in jih bo potreboval za vpis v svoji državi, v našem primeru na Hrvaškem.

elbarto napisal/-a:da še dodam...
Na hrvaškem si moraš pridobiti OIB
imeti moraš tudi eno fizično osebo s stalnim prebivališčem v lepi njihovi, kamor "se mogoče lahko pošlje kak uraden dokument", če mene vprašaš, je to jebanje v glavo.
Lahko je tudi firma, KI IMA REGISTRIRANO DEJAVNOST ZASTOPNAJA drugih fizičnih oseb, torej notarji, odvetniki, obstaja celo eno društvo ki to dela.
Navaden doo za to ni dovolj dober
Evo ti formular.
http://www.mppi.hr/UserDocsImages/c-Pun ... 2-2_13.rtf

Seveda ga moraš iti overit k notarju.
Rabiš tudi papirje za motor.
Čoln ti tudi pregledajo, zraven moraš imeti opremo, ki jo pogledajo. Štrike tudi.

Imeti moraš tudi cet ! ali kaj drugega da vliješ v vodo v primeru "zagađenja mora gorivom ili uljem"
LP!

no pa smo tukaj
sem klical na kapetanijo v Izolo in so mi razložili, kako poteka zadeva: prejšnji lastnik ob izpisu oz odjavi plovila in motorja dobi odločbo o izbrisu, preluknjan oz. uničen vpisni list, CE čolna, libretto oz CE od motorja pa ostane na kapetaniji v trajnem arhivu, lahko dobiš samo neoverjeno kopijo tega dokumenta o motorju originala ne!
vpis na hrvaškem poteka tako, da vse te originalne dokumente novi lastnik odda na kapetanijo vključno z overjeno kupoprodajno pogodbo (nekje zahtevajo prevod na Hvaru npr.ne) doda dokument za opunomočenika(pooblastilo dvig pošte), ki mora biti NUJNO iz predela, ki ga pokriva LK določenega kraja, overjen mora biti pri notarju na hrvaškem.
Poudarek je na tem, ko je plovilo bilo že 1x registrirano v EU, ni potrebno dodajati libreta oz CE od motorja k prilogam, to se naredi ob prvi registraciji, nato ni več potrebno.
Tako so mi na IZ izpostavi razložili naslednji teden pa vam povem še stroške ter morebitne komplikacije (upam, da jih ne bo)
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » So Maj 16, 2015 07:55

točno, to z prevodom sem pozabil povedat...
dodatnih 40 €...
na srečo sem našel prijaznega koperskega tolmača, ki mi je v dobri uri overjeno "prevedel" ( itak ima že mušter od prej...samo podatke je treba spremenit) izpis iz vpisnika čolnov, slikan izpis sem mu poslal kar na email in ni me opalil kljub temu, da bi me lahko, ker je bila sila...
agencije kot so alkimist in ostali so mi rekli da bi trajalo 3 dni pa take finte.. v glavnem, svaka mu čast.
V puli ga zahtevajo, kljub temu, da je slovenski jezik uraden jezik v EU, pa če ga ne znajo, bi si ga lahko prevedli sami.. .
jebanje v glavo..
Torej moraš sedaj najti nekoga na hvaru, da ga pooblastiš ali kaj?
Predlagam email na ministarstvo prometa i mora ali kaj pač že imajo, pa naj ti povejo, po katerem členu mora biti opunomoćenik iz kraja registracije.
jebanje v glavo še enkrat..
ti jim lahko poveš člen zakona o općem upravnom postopku, kjer piše " u republiki hrvatskoj"..
Zgubit nimaš kaj.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Maj 16, 2015 08:05

Jaz bi pri dokumentaciji, ki se ureja med Slo on Hr. uporabil ita jezik, ker je ta uraden tako pri nas, kot tudi v HR Istri.
https://vodovod-rh.si/
eleanor68
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a eleanor68 » Po Jun 08, 2015 11:47

Pa še jaz izpovem izkušnjo z registracijo gumenjaka na Hrvaškem natančneje v Puli.

Že v jeseni sem se oglasil na Kapetaniji v Puli in se pozanimal kakšne papirje vse potrebujem za vpis plovila pri njih (gumenjak 3,8 m z Yamaho 20). Takrat sta mi uradnika v pisarni prijazno naštevala vse potrebno in jaz sem si vse dosledno zapisoval. Do spomladi sem si vse uredil in se v mesecu maju odpravil registrirat svojo gumo v Pulo.

Še preden sem se odpeljal v Kapetanijo sem en teden pred tem poklical v pisarno upis plovila in vprašal kako poteka tehnični in registracija pri njih in, da imam vse potrebne dokumente. Gospa na drugi strani mi je povedala, da se ne rabim najavljat in da oni delaj za stranke v ponedeljek, sredo in petek od 8-12h. In da, moram pripeljati čoln pokazat, napihnjen, sestavljen s polno obvezno opremo »spreman za plovbu«.

Ker imam vikend v Medulinu in ker nimam gumenjaka na prikolici sem 25. maja poklical vlečno službo, ter sestavljen in »spreman za plovbu« odpeljal na tovornjaku na Kapetanijo v Pulo registrirat.
Ko sem vstopil in povedal, da imam čoln na tovornjaku in da bi urejal registracijo so me najprej trije uradniki v pisarni začudeno gledali. Eden je vprašal ali sem dal zahtevek za pregled in če sem dobil rešeno in če so me klicali? Razložim jim, da sem pred enim tednom dobil informacijo naj ga pripeljem sem med uradnimi urami in da ne rabim nobene najave. Spet so me začudeno gledali in me vprašali s kom sem govoril. Valjda, da se imena ne spomnim, edino to, da sem klical v pisarno vpis plovil. Poslali so me nadstropje višje v to pisarno. Tam spet razložim, da je gumenjak zunaj in bi ga želel registrirati in da mi je verjetno gospa iz te pisarne pred tednom povedala naj se samo oglasim s čolnom. Še sreča, da tega ni zanikala. Povedala je, da bo sicer kolega zdaj pogledal čoln, vendar moram spodaj v pisarni vseeno vložiti zahtjev ali molbu ali kaj, da steče postopek.

Tehnični je potekal tako, da si je možakar samo iz čolna prepisal številke, motorja ni niti povohal in ne opreme. Po takem tehničnem bi verjetno lahko vse skupaj pripeljal v prtljažniku. Bog ve lahko pa bi zakompliciral, če bi. No potem mi je povedal, da bodo sedaj vse skupaj vpisali in mi izdali prometno.

Oddal sem mu še papirje: (original kupoprodajno pogodbo + overjen hrvaški prevod, original račun motorja + overjen hrvaški prevod, izpis iz prejšnjega registra + overjen hrvaški prevod, certifikat gumenjaka, svoj OIB, overjenega opunomočitelja in kopijo osebne izkaznice).

Izpolnil sem obrazec »zahtjev za prvi upis brodice«, plačal 70 kun. Nato ga vprašam ali je to vse in koliko časa ima, da mi izdajo prometno? Najprej mi je možakar povedal, da to ne gre tako hitro in da bo trajalo teden dni. Valjda sem se začudil, povedati pa nisem hotel nič, ker mi ni do kompliciranja. Potem pa je dodala še gospa v uniformi: »Ne, to neče iči za tjedan dana, vi nemate pojma koliko posla imamo mi ovdje, u koliki smo mi gužvi, ovo če biti riješeno za mjesec dana. Svratite kraj šestog mjeseca. Do viđenja.« Začuden z velikimi okami sem samo odšel. Prvič sem to delal in me res zanima ali je to stalna praksa ali sem samo jaz taki »pehvogel«. In se mi čudimo naši javni upravi. Oni bodo sedaj mesec dni vpisovali moje podatke in printali to prometno. Svašta.

lp
anjes
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a anjes » Po Jun 08, 2015 15:37

Okej zdej sm zvedu par novih ampak ok :D

Pred tednom dni govoril z kapetanijo zadar in so rekli da rabim sledece
-oib
-punomocnik ne treba ker mam dol postni nasov
-izpisni list in prometno od colna prevedeno na hr
-ce certifikate
-osiguranje
-obvezna oprema

In reku mi je da ce je vse spremno da dobim takoj prometno in gremo.

Sporocim v pondelk ko se vrnem koliko je resnice :D

Lp A
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Ne Jun 14, 2015 22:02

Kaj tale izpisni list preveden na hrvaški jezik lahko daš prevest našemu tolmaču kje v Sloveniji ali mora biti to pri njih ?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti