Registracija plovil v Ljubljani
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Jest sem plačal za 42€ za registr. v LJ,pa 65€ kapitaniji za podaljšanje(pregled), za gumico 3,2m.Vse skupaj je bilo gotovo v 5 min.Pogledal je samo čoln,ki sem ga imel na strehi za 10 sekund,prtlažnika mi sploh ni bilo potrebno odpreti.Samo uprašal je kaj imam notri.Motor oprema,..in je bilo gotovo.Ga niti ni zanimalo,če imam vso opremo.
lp
lp
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
Registracije v 2012
Prosim če kdo izve kdaj se bojo izvajale registracije v Ljubljani ali Grosupljem ali pa kje bližje Krškemu v letu 2012 naj prosim napiše! a je možno da registracijo podaljša brez da bi vozil čolna tja? ker sem danes izvedel da je u Trebnjem en posrednik ki mu pošlješ papirje in ti vse uredijo... mal mi je hecno je pa fajn če je res tako saj vsakdo ki podaljšuje registracijo ima vso opremo ( vsaj naj bi mel
)...
Lp
Lp
Re: Registracije v 2012
sinji galeb napisal/-a:Prosim če kdo izve kdaj se bojo izvajale registracije v Ljubljani ali Grosupljem ali pa kje bližje Krškemu v letu 2012 naj prosim napiše! a je možno da registracijo podaljša brez da bi vozil čolna tja? ker sem danes izvedel da je u Trebnjem en posrednik ki mu pošlješ papirje in ti vse uredijo... mal mi je hecno je pa fajn če je res tako saj vsakdo ki podaljšuje registracijo ima vso opremo ( vsaj naj bi mel)...
Lp
na tej strani spremljaj kdaj bo novi urnik
http://www.up.gov.si/si/medijsko_sredis ... 17c04b004/
- sinji galeb
- Kontraadmiral
sinji galeb: da je u Trebnjem en posrednik ki mu pošlješ papirje in ti vse uredijo... mal mi je hecno je pa fajn če je res tako saj vsakdo ki podaljšuje registracijo ima vso opremo ( vsaj naj bi mel Smile )...
Meni so v Kopru rekli, da imaš lahko celo sposojeno opremo za tehničnega, saj ko boš na vodi brez opreme boš ti v dreku in ne oni!
Meni so v Kopru rekli, da imaš lahko celo sposojeno opremo za tehničnega, saj ko boš na vodi brez opreme boš ti v dreku in ne oni!
- sinji galeb
- Kontraadmiral
-
superpuntar
- Kapitan
Pozdravljeni,
berem to nitje pa se sprašujem, a sem edini, ki ga je zmotilo 44 EUR za organizacijo pregleda v LJ?
V soboto sem opravil to zadevo tukaj v BTCju (prvič).
Ob rezervaciji termina po telefonu sem bil obveščen o tem strošku (naivčina v meni je seveda pomislila, da je to stroškek registracije). Ko pa sem prišel tja pa sem najprej dobil račun za organizacijo. Na vprašanje - kaj s tem plačujem - je prijazna gospa odgovorila da plačujem oprganizacijo pregleda, najem prostora, kapetanije, zavarovalničarjev.. Seveda vse skupaj organizira privat firma.
Ker se mi zdi strošek nenormalno visok začnem malo računati;
recino, da je prišlo 50 ljudi. Vsak prinese 44 EUR - 2200 EUR
Tam so delali:
- gospa iz podjetja Galio, ki organizra vse skupaj
- dva! zavarovalničarja iz iste firme
- trije iz kapetanije
potem se vprašam:
- ali je potrbno zavarovalničarje sploh plačati, glede na to, da sklenejo recimo 30 pogodb
- ali lahko privat firma plača javne uslužbence iz kapetanije ali so tukaj na "nadurah", na državne stroške (mogoče ok, da se jim plača prevoz)
Pa tudi če se vse tole poplača, po mojem mnenju firmi ostane zelo veliko denarja za malo dela. Zanima me tudi, kako dobiš sploh možnost organiziranja registracije na celini? Moraš koga poznati??
Pa preden se sprvite name; VEM, da sem se sam odločil za to, vem, da bi me koštalo več, če bi se spravljal delati registracijo dol na obali, vem, da vse stvari nekaj stanejo.
Samo.. 44 EUR za organizacijo takega dogodka je pa absolutno preveč, po mojem mnenju gre za nateg.
Pa še to: če bi bila Slovenija normalna država, bi vse take stvari organizirale pristojne službe; uprava za pomorstvo točno ve, koliko kontinentalcev ima registrirane čolne. V dobro državljanov in okolja bi morala sama organizirati take preglede po večjih mestih v SLO.
berem to nitje pa se sprašujem, a sem edini, ki ga je zmotilo 44 EUR za organizacijo pregleda v LJ?
V soboto sem opravil to zadevo tukaj v BTCju (prvič).
Ob rezervaciji termina po telefonu sem bil obveščen o tem strošku (naivčina v meni je seveda pomislila, da je to stroškek registracije). Ko pa sem prišel tja pa sem najprej dobil račun za organizacijo. Na vprašanje - kaj s tem plačujem - je prijazna gospa odgovorila da plačujem oprganizacijo pregleda, najem prostora, kapetanije, zavarovalničarjev.. Seveda vse skupaj organizira privat firma.
Ker se mi zdi strošek nenormalno visok začnem malo računati;
recino, da je prišlo 50 ljudi. Vsak prinese 44 EUR - 2200 EUR
Tam so delali:
- gospa iz podjetja Galio, ki organizra vse skupaj
- dva! zavarovalničarja iz iste firme
- trije iz kapetanije
potem se vprašam:
- ali je potrbno zavarovalničarje sploh plačati, glede na to, da sklenejo recimo 30 pogodb
- ali lahko privat firma plača javne uslužbence iz kapetanije ali so tukaj na "nadurah", na državne stroške (mogoče ok, da se jim plača prevoz)
Pa tudi če se vse tole poplača, po mojem mnenju firmi ostane zelo veliko denarja za malo dela. Zanima me tudi, kako dobiš sploh možnost organiziranja registracije na celini? Moraš koga poznati??
Pa preden se sprvite name; VEM, da sem se sam odločil za to, vem, da bi me koštalo več, če bi se spravljal delati registracijo dol na obali, vem, da vse stvari nekaj stanejo.
Samo.. 44 EUR za organizacijo takega dogodka je pa absolutno preveč, po mojem mnenju gre za nateg.
Pa še to: če bi bila Slovenija normalna država, bi vse take stvari organizirale pristojne službe; uprava za pomorstvo točno ve, koliko kontinentalcev ima registrirane čolne. V dobro državljanov in okolja bi morala sama organizirati take preglede po večjih mestih v SLO.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov