Zavarovanje plovila na Hrvškem

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

toni8

Re: Zavarovanje plovila na Hrvškem

OdgovorNapisal/-a toni8 » Pe Mar 09, 2018 20:00

pajer1 napisal/-a:.
Trditev ni na mestu, ker je obseg zavarovanja različen. Pazi se drobnega tiska, ki ureja obseg zavarovanja!
Produkti so zelo različni in s tem cena. Je pa že tako, da rade volje plačam nekaj cekinov več in bi v primeru potrebe z mirno vestjo polico dal oškodovancu, kar v primeru HR zavarovanja ravno ne drži.
Ni vsak čoln enak drugemu, čeprav sta iste širine, dolžine.

Takšno blebetanje na pamet (beri: apriori vse kar je balkansko in kitajsko je itak slabše kot slovensko - no saj tudi SLO je Balkan) je brez veze.
Navedi dokaze v smislu: "To ("drobni tisk") piše tam in tam", oz. navedi ustrezne linke.
Potem bomo jasno videli (ali pa tudi ne) kaj "v primeru HR zavarovanja ravno ne drži".
Oz. najverjetneje bomo videli kaj v primeru SLO zavarovanja ne drži. En argument je že polovico nižje kritje kot pri HR!
McKenzy
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a McKenzy » Pe Mar 09, 2018 20:55

toni8 napisal/-a:
Roman 1 napisal/-a:...če boš kdaj opraskal kakšno jahto, ti bo žal da nimaš "dragovoljno"...
...jaz sem doplačal dragovoljno takoj, ko sem ugotovil, da mi obvezno ne pokriva materjalne škode...mojstri, ki popravljajo malo boljše jahte niso zlatarji, ampak draguljarji....

Tisto "da bi opraskal kakšno jahto" je glede na nešteto bokobranov minimalna verjetnost, še zlasti z gumenjakom ha ha ha.
Naj se oglasi kdor je moral dat polico ker je "opraskal".

Pač pa je en drug velik problem, namreč višina kritja je nevarno nizka - HR polica 466.000€, SLO pa še polovico manj. Pri obveznem avtomobilskem npr. je 5.000.000€ za nematerialno škodo plus 1.000.000€ za materialno.
Bog ne daj da se zatakne gas in razbiješ glave 3-4 kopalcem.
To kar krije SLO polica ni niti dovolj za helikopterski prevoz poškodovancev v svoje države npr. v
Nemčijo, Poljsko, Italijo..., kaj šele za stroške zdravljenja.
Če si dovolj hiter prepišeš vse premoženje na svojce, za razliko pač v osebni stečaj.

Ne bom zdaj pameten, pa tudi ne mislim navajat "moje" izbrane zavarovalnice, ampak moja slo zavarovalnica krije škodo(materialno, nematerialno) v višini 1.500.000,00 EUR -v slo in na HR.

Podatek prepisan direktno iz še veljavne police.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Mar 09, 2018 21:36

toni8 napisal/-a:Pač pa je en drug velik problem, namreč višina kritja je nevarno nizka - HR polica 466.000€, SLO pa še polovico manj. Pri obveznem avtomobilskem npr. je 5.000.000€ za nematerialno škodo plus 1.000.000€ za materialno.
Bog ne daj da se zatakne gas in razbiješ glave 3-4 kopalcem.
To kar krije SLO polica ni niti dovolj za helikopterski prevoz poškodovancev v svoje države npr. v
Nemčijo, Poljsko, Italijo..., kaj šele za stroške zdravljenja.
Če si dovolj hiter prepišeš vse premoženje na svojce, za razliko pač v osebni stečaj.

toni8
,

očitno imaš toliko let, kot ti v linku piše.

Nehaj prodajat buče in floskule, ker si popolnoma izven resnega razpredanja o zavarovalnih vsotah in odgovornosti ki jo zajema plačana premija.

[quote="McKenzy"
Ne bom zdaj pameten, pa tudi ne mislim navajat "moje" izbrane zavarovalnice, ampak moja slo zavarovalnica krije škodo(materialno, nematerialno) v višini 1.500.000,00 EUR -v slo in na HR.

Podatek prepisan direktno iz še veljavne police.[/quote]

Poglej kaj ti je napisal McKenzy!

toni8, kje ti dobivaš podatke me tudi ne zanima, očitno pa še nikoli nisi sklenil zavarovanja za plovilo.

Kakšen nabijač si kaže tudi tvoje nabijanje o helikopterskem prevozu poškodovancev domov. No coment!!!

Skratka , pojma nimaš in ne piši več, ker bom itak vse pobrisal! Sem namreč moderator in to je tudi moja dolžnost, da take nesmisle izbrišem.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Pe Mar 09, 2018 21:58

.

Pobrisal Pajer1, moderator

.
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Pe Mar 09, 2018 22:03

.

pobrisal Pajer1, moderator

.
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Pe Mar 09, 2018 22:21

Pađero kaj pa misliš da se bo Nemec z razbito glavo pustil "zdraviti" v zadarski bolnišnici? Tam bo odležal kak dan, nato bo helikoptersko prepeljan v svojo državo, prvo na stroške svojega zdrav. zav. za tujino, njegova zavarovalnica bo pa le -te izterjala od zavarovalnice povzročitelja. E sad: ker tu ni zadostnega kritja, bo ("tvoja") zavarovalnica za razliko imela regresni zahtevek do svojega zavarovanca (to je do povzročitelja - tebe).
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Mar 09, 2018 22:56

toni8 napisal/-a:Pađero kaj pa misliš da se bo Nemec z razbito glavo pustil "zdraviti" v zadarski bolnišnici? Tam bo odležal kak dan, nato bo helikoptersko prepeljan v svojo državo, prvo na stroške svojega zdrav. zav. za tujino, njegova zavarovalnica bo pa le -te izterjala od zavarovalnice povzročitelja. E sad: ker tu ni zadostnega kritja, bo ("tvoja") zavarovalnica za razliko imela regresni zahtevek do svojega zavarovanca (to je do povzročitelja - tebe).

Glej, dvajset let dela v turizmu in s turisti na HR obali je za menoj.
Kaj se je vse zgodilo turistom ti ne bom navajal, samo nekaj je res, da si popolni brezveznik kar se tiče turistov oškodovancev, poškodovancev, bolnikov ali pa hipohondrov.
Daj nehaj nabijat, na smeh mi gredo tvoji helikopterji, pa zavarovalne police, pa ....
V vseh leti mojega dela s turisti, na zahodni obali Istre, ni prišlo niti do h kaj šele do helikopterja za prevoz poškodovanih turistov. Pa najsi so se poškodovali na cesti, morju, ....
Pa še nekaj ne mešaj. Zavarovalnica krije poškodbe, ... , v to pa niso všteta bolezenska stanja, kar je pa že druga zgodba.

Res, pojma nimaš o tem kar pišeš, pa tvoje trditve še v gostilni za šankom ob enih zjutraj nihče ne bi verjel.

Če boš nadaljeval s tem te bom brisal sprotno, ali pa boš baniran.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » To Mar 13, 2018 19:29

Zaradi takih kot pajer1, jandrej in še nekaj se jih najde na tem forumu, prihaja do nepotrebnega povečanja nestrpnosti med Hravati in Slovenci že na nivoju "običajnih" ljudi (ne samo med politiki).
Hrvaška zav. polica je slabša od slovenske le toliko, kolikor pri slovenski doplačaš za razna dodatna kritja. Enako imaš možnost doplačil tudi pri hrvaški.
Sicer pa če boš primerjal npr. ponudbo Generalijeve, Triglavove, Savine itd. podružnice v SLO in HR, bo premija ob primerljivem kritju enaka. Tako da popolnoma odpade "slabša HR, boljša SLO".
Tozadevno bi povedal primer izjave enega idiota z "nasprotne" strani.
Par let nazaj sem se vozil iz Dalmacije proti SLO in na radiju poslušal mnenja poslušalcev glede slovenskega ponudnika "poceni elektrike", ki je ravno takrat vstopal na hrvaški trg in obljubljal veliko cenejšo tarifo. Eden klicatelj je menil: "Ne vjeruj Slovencu ni kad poklone nosi!".
No zaradi takih in tistih zgoraj omenjenih, vedno večkrat prihaja do "sovražnih" situacij tudi že med nekdanjimi prijatelji.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Mar 13, 2018 19:46

toni8 napisal/-a:Zaradi takih kot pajer1, jandrej in še nekaj se jih najde na tem forumu, prihaja do nepotrebnega povečanja nestrpnosti med Hravati in Slovenci že na nivoju "običajnih" ljudi (ne samo med politiki).
Hrvaška zav. polica je slabša od slovenske le toliko, kolikor pri slovenski doplačaš za razna dodatna kritja. Enako imaš možnost doplačil tudi pri hrvaški.
Sicer pa če boš primerjal npr. ponudbo Generalijeve, Triglavove, Savine itd. podružnice v SLO in HR, bo premija ob primerljivem kritju enaka. Tako da popolnoma odpade "slabša HR, boljša SLO".
Tozadevno bi povedal primer izjave enega idiota z "nasprotne" strani.
Par let nazaj sem se vozil iz Dalmacije proti SLO in na radiju poslušal mnenja poslušalcev glede slovenskega ponudnika "poceni elektrike", ki je ravno takrat vstopal na hrvaški trg in obljubljal veliko cenejšo tarifo. Eden klicatelj je menil: "Ne vjeruj Slovencu ni kad poklone nosi!".
No zaradi takih in tistih zgoraj omenjenih, vedno večkrat prihaja do "sovražnih" situacij tudi že med nekdanjimi prijatelji.

tonček8 ti si res en Mooron, ker si verjetno kratek ti pošiljam obrazložitev

Mooron
1. A person of lesser intelligence who believes the lies produced by Michael Moore.
2. A person who bases there political views off what they heard from Michael Moore and other left wing idiots. :roll:
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Mar 14, 2018 11:03

zavarovalna polica je zavarovalna polica,vsote do katerih je krita in opcije ki so vključene so stvar tistega ki plača v to sodi tudi branje drobnega tiska,zavarovalnih pogojev,opcij,dobro zaslišanje agenta pisanje njegovih odgovorov, in ne samo odločitev za najnižjo ceno in s tem povezanih glavobolov.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Mar 14, 2018 12:32

Moja je pa taka:
moč motorja 22kw
polica:
zavarovalna vsota 5M eur
obseg kritja: zavarovanje odgovornosti za škodo povzročeno tretjim osebam v Italiji, Sloveniji in Hrvaški
dodatne opombe in klavzule:
Zavarovalno kritje vključuje tudi odgovornost do potnikov ter odgovornost za škodo na stvareh.
za to plačam premijo 102,30 eur.

Obvezno zavarovanje je pa predpisano samo za škodo na tretjih osebah.
Torej (moja razlaga) gre to takole:

Nastavim se barki, vredni 1M, pred premec. Ta zapluje desno in nasede na skale, pri tem se poškoduje nekdo na moji barki in nekdo na drugi barki.
Obvezno zavarovanje krije odškodninske zahtevke do tistega, ki se je poškodoval na drugi barki. Odškodninske zahtevke za tistega na moji barki in za popravilo itd. druge barke krijem sam. Imam pa za to malo cenejše zavarovanje. V izogib takšnem scenariju raje plačam malo višjo premijo, da imam poleg obveznega zavarovanja krito še odgovornost do potnikov ter odgovornost za škodo na stvareh.
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Sr Mar 14, 2018 13:54

Bravo motorni, zelo dobra razlaga, s katero se popolnoma strinjam in imam tako tudi zavarovano :!:

Za takšno zavarovanje, za 162 KW plačam pri slovenski zavarovalnici 151,03 EUR letno :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Mar 18, 2018 09:29

Obvezno zavarovanje plovil na Hrvaškem krije samo odgovornost za materialno in nematerialno škodo tretjim osebam (tako piše v polici). Če se boste malo spustili v podrobnosti, boste ugotovili, da dejansko pokriva škodo, ki bi jo lahko povzročili osebam, torej ljudem (recimo povozimo plavalca,....), škode za povzročeno škodo na drugem plivilu pa ta polica NE pokriva. Za tak primer moramo imeti dodatno zavarovanje (kasko z odgovornostjo).
V tem je fora, zakaj je obvezno zavarovanje na hrvaškem ceneje :!:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 28, 2018 23:56

Toni8, imaš zadnje javno opozorilo! Seveda tudi opozorilo na ZS.
Samo piskneš narobe in boš v banovcih!
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Če Mar 29, 2018 08:05

admin napisal/-a:Toni8, imaš zadnje javno opozorilo! Seveda tudi opozorilo na ZS.
Samo piskneš narobe in boš v banovcih!

Če je kriterij za "piskneš narobe" tak, da napišem mnenje, s katerim se vsi ne strinjajo oz. če ne "piskam v isti rog", potem je to omejevanje demokracije, kreativne razprave in vprašljivost smiselnosti foruma na splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti