Turistična taksa
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Poleg tega fantje, nikjer v Sloveniji ne moreš prenočiti, ne da bi plačal turistične takse (razen na svojem naslovu seveda).
Torej tudi to ni nobena izjema. Le ena nalepka bo več, pa jurja kun
LP

Torej tudi to ni nobena izjema. Le ena nalepka bo več, pa jurja kun
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Novinec to piše v njihovem novem listu:
"Dakle, dok se oko godine dana čekalo na upute iz nadležnog Ministarstva, marine su nautičarima koji su na godišnjem vezu, a kojima su prošlogodišnji ugovori isticali, naplatili godišnji paušalni iznos. No, uspostavilo se da po novom to ne vrijedi te da boravišnu moraju još jednom platiti po novom sustavu."
"Dakle, dok se oko godine dana čekalo na upute iz nadležnog Ministarstva, marine su nautičarima koji su na godišnjem vezu, a kojima su prošlogodišnji ugovori isticali, naplatili godišnji paušalni iznos. No, uspostavilo se da po novom to ne vrijedi te da boravišnu moraju još jednom platiti po novom sustavu."
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Seleven,
kot sem napisal. Danes sem vzel predračun, da vidim, za koliko se mi je podražala marina in na tem predračunu je napisana turistična taksa v znesku 400 kun.
Marina se mi steče konec naslednjega meseca in ko prejmem račun, bom videl komu bom plačal. Res pa me čudi, da niti z besedo niso omenili tega Zakona v marini
Kakor koli, plačti bo treba. Oz. je še ena solucija, prodaš barko in jih zaj**eš.
LP

kot sem napisal. Danes sem vzel predračun, da vidim, za koliko se mi je podražala marina in na tem predračunu je napisana turistična taksa v znesku 400 kun.
Marina se mi steče konec naslednjega meseca in ko prejmem račun, bom videl komu bom plačal. Res pa me čudi, da niti z besedo niso omenili tega Zakona v marini
Kakor koli, plačti bo treba. Oz. je še ena solucija, prodaš barko in jih zaj**eš.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
Ma ni problema, bomo pa še enkrat al pa dvakrat, trikrat, ma ne, jaz jim bom kar nakazu direkt na ministarstvo za traženje ruda i gubljenje vremena vsak mesec pol plače pa me sploh ne bo dol.
Zakaj nismo tole debato odprli prejšnji teden, bi lahko v četrtek iz prve roke (beri Josipoviča) mal povprašal po "zdravju njihovih zakonov".
Pa še to: Čez vikend sem bil v lepi njihovi v upanju da bom v soboto nekaj pred dvanajsto lahko kupil vinjeto v Biogradu. Jok brate odpade samo do 11h, rad sa strankama, odprto pa kao do 12h ampak zaklenjeno! Pa sem se obrisal pod nosom in ždel v marini, ker brez njihovih vinjet mi pa na kraj pameti ne pade da bi se vozil, saj ti verjetno barko kar vzamejo, al pa torpedirajo, kapitana pa na Gvantanamo pošljejo.
U kako bo lepo poleti čakati v doooooollllllllggggggiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh vrstah pred kapitanijami za vinjete, komi čakam.
lpg
Zakaj nismo tole debato odprli prejšnji teden, bi lahko v četrtek iz prve roke (beri Josipoviča) mal povprašal po "zdravju njihovih zakonov".
Pa še to: Čez vikend sem bil v lepi njihovi v upanju da bom v soboto nekaj pred dvanajsto lahko kupil vinjeto v Biogradu. Jok brate odpade samo do 11h, rad sa strankama, odprto pa kao do 12h ampak zaklenjeno! Pa sem se obrisal pod nosom in ždel v marini, ker brez njihovih vinjet mi pa na kraj pameti ne pade da bi se vozil, saj ti verjetno barko kar vzamejo, al pa torpedirajo, kapitana pa na Gvantanamo pošljejo.
U kako bo lepo poleti čakati v doooooollllllllggggggiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh vrstah pred kapitanijami za vinjete, komi čakam.
lpg
Nazadnje spremenil gregor.n, dne Ne Mar 14, 2010 22:34, skupaj popravljeno 1 krat.
https://medisken.si
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Mogoče nisem najbolj mirodajen (ker imam plovilo pod CRO zastavo) pa vseeno: danes sem preko klika plačal račun za marino na katerem je postavka GODIŠNJI VEZ U MORU - 3.410 EUR (plovilo od 10 - 11m) in NAKNADA ZA UREĐENJE VODA I ZAŠTITU OKOLIŠA - 60 EUR. Nikjer ni omenjena boravišna pristojbina, tako da lahko pričakujemo, da jo bomo nekje pokasirali. Pred kratkim so mi rekli na recepciji v marini, da bo verjetno zraven vinjete, tako da menim, da je Seleven (na žalost) na pravi poti, kar se tiče plačila takse.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Fantje ampak ena pozitivna od vsega tega pa definitivno je. Že po uvedbi vinjet okoli petega avgusta (katerega leta je že to bilo?) je moja mlajša hči rekla, ko smo prečkali Kvarner: "Oči samo 4 jadrnice sem naštela, a imajo praznik?" HAHAHA
Po radiu pa: "Ove godine se očekuje rekordna sezona..."
Še otrok opazi, da v višku sezone "nikdje nikoga". Meni je kar odgovarjalo, saj sem recimo na Rab prišel v višku sezone po sedmi uri zvečer pa je bilo prostih več kot tretjino vezov.
Prav rad bi videl izraz na obrazu še tistih nekaj zadnjih "fureštov iz Germanije", ko jim bodo naložili še to plačilo. To bi blo za skrito kamero.
Če bo šlo tako naprej bo zares lepo, ker ne bo neke strašne gneče. Jaz se ne sekiram za tistih nekaj kun, bom že preživel.
Ampak kolcanje se mi pa še vedno ni ustavilo. Beeeeeeee.....
LP Beeeeeee
Nikola Tesla
Po radiu pa: "Ove godine se očekuje rekordna sezona..."
Prav rad bi videl izraz na obrazu še tistih nekaj zadnjih "fureštov iz Germanije", ko jim bodo naložili še to plačilo. To bi blo za skrito kamero.
Če bo šlo tako naprej bo zares lepo, ker ne bo neke strašne gneče. Jaz se ne sekiram za tistih nekaj kun, bom že preživel.
Ampak kolcanje se mi pa še vedno ni ustavilo. Beeeeeeee.....
LP Beeeeeee
Nikola Tesla
Mene pa moti še nekaj drugega. OK, takso je treba plačat ampak samo ENKRAT, ne pa da te potem še vsak lokalni koncesionar al pa receptorka v marini ali gradskem privezištu opali še enkrat, dvakrat, trikrat. Saj ni čudno da imajo "rekordnu sezonu" če vsak turist plača takso 10krat. Za statistiko je fino ampak haska (beri zaslužka) pa nobenga.
Ma kaj me briga, važno da imaju rekordnu sezonu. Po mojem bo letos ob vsej tej zmešnjavi za v Guinessovo knjigo.
lpg
Ma kaj me briga, važno da imaju rekordnu sezonu. Po mojem bo letos ob vsej tej zmešnjavi za v Guinessovo knjigo.
lpg
https://medisken.si
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
Nikola Tesla napisal/-a:Fantje ampak ena pozitivna od vsega tega pa definitivno je. Že po uvedbi vinjet okoli petega avgusta (katerega leta je že to bilo?) je moja mlajša hči rekla, ko smo prečkali Kvarner: "Oči samo 4 jadrnice sem naštela, a imajo praznik?" HAHAHA![]()
![]()
Po radiu pa: "Ove godine se očekuje rekordna sezona..."Še otrok opazi, da v višku sezone "nikdje nikoga". Meni je kar odgovarjalo, saj sem recimo na Rab prišel v višku sezone po sedmi uri zvečer pa je bilo prostih več kot tretjino vezov. .
LP Beeeeeee
Nikola Tesla
Ma nej grejo u tr. .....
Vem, da navtika ni za vsakega, ampak jaz sem si zračunal, da lahko (saj je "penzija" lepa - pa še kak honorarček pa bo)...
No ampak tile res nimajo meje..... Plačam takso v lastniškem apartmanu, zdaj jo bom še za ležišča na barki, pa saj ne morem v dveh posteljah istočasno spati
Saj je vsepovsod samo po nekaj sto kun, pa pri apartmanmu, pa v marini, pa v nacionalnem parku pa ne vem, kje še kasirajo nelegalno..
Nič ni zastonj, to vem, ampak naj že enkrat nekaj dorečejo, da bomo vedli pri čem smo in na kaj naj v sezoni računamo....
Mam občutek, da uradniki kar tekmujejo, kdo bi se spomnil, da bi še kaj lahko kasirali.
Pol leta sem iskal plovilo, ko sem končnoga našel in kupil pravega, pa bi ga najraje prodal, pa eno zadevco pod 5 metru vzel, da mam mir.
Ah, malo me je zaneslo, sem jezen
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
- Bojan 1962
- Kapitan
- Kraj: Stična
Tudi jaz sem že plačal v marini 400 kun in sem danes poklical direktorja, ki je hitro odgovoril da je to res in da mi bo 400 kun odračunal pri naslednjem plačilu. To me ne skrbi preveč....
Bolj me skrbi dejstvo da sem potem klical še lučko kapitanijo in sem dobil odgovor da još nisu dogovorili kako če oni to pokasirati i da vinijeta još nema i ne zna kad budu.
Pomembno je da so kazni od 3k do 10k kun že napisane.
Pa mirno plovbo želim.
Bojan
Bolj me skrbi dejstvo da sem potem klical še lučko kapitanijo in sem dobil odgovor da još nisu dogovorili kako če oni to pokasirati i da vinijeta još nema i ne zna kad budu.
Pomembno je da so kazni od 3k do 10k kun že napisane.
Pa mirno plovbo želim.
Bojan
Včasih je bolje imeti mir,kot imeti prav
Ja, vse to dviguje krvni tlak. Najbolj to, da ni stvar nikoli transparentna. Pol pa si lokalci to razlagajo po svoje in nas brijejo.
Za tolažbo pa naj povem še tole. Tudi v Izoli mi je "Klokočovnik" dvakrat zaračunal taxo. Za apartma v marini, pol pa še za barko privezano spodaj v marini. Ko sem jih poklical in vprašal, če je taxa na osebo in da ne morem biti na dveh koncih istočasno, so mi odgovorili, češ tako pač je. In sem imel dupli užitek ob duplem plačilu. Pol sem pa še dva dupla špricerja spil v "Pergoli" in na vse skupaj pozabil
Za tolažbo pa naj povem še tole. Tudi v Izoli mi je "Klokočovnik" dvakrat zaračunal taxo. Za apartma v marini, pol pa še za barko privezano spodaj v marini. Ko sem jih poklical in vprašal, če je taxa na osebo in da ne morem biti na dveh koncih istočasno, so mi odgovorili, češ tako pač je. In sem imel dupli užitek ob duplem plačilu. Pol sem pa še dva dupla špricerja spil v "Pergoli" in na vse skupaj pozabil
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost