Varstvo podatkov ali poslovna priložnost?

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Feb 28, 2011 07:10

Saj, važni so podatki o plovilu, kateri letnik in dolžina ter ostali podatki. Na podlagi teh podatkov smo že marsikaterega prodajlca "ulovili".
Guma je guma, zaenkrat.
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Po Feb 28, 2011 13:37

Ta mali smo odkriti ! Ta veliki pa skriti po raznimi firmami :lol:
FISHING & SAILING IS LIFE
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Po Feb 28, 2011 14:24

Vsekakor se mi zdi dobro, da vidiš solastniške deleže, tudi če brez osebnih podatkov!
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Mar 01, 2011 07:16

Nikola Tesla napisal/-a:ZA PLOVILA bi moralo veljati:
Podatki o plovilu - DA
Podatki o lastniku - NE

Za vozila ni dostopnih NOBENIH podatkov, ne za vozilo, kaj šele o lastniku.

Ne vidim prav nobene razlike med plovili in vozili. Če tam ne moremo izvedeti kdo stoji za določenim vozilom je to še manj primerno za plovila. Nisem paranoičen, vendar nihče nima pravice razpolagati z mojimi osebnimi podatki BREZU MOJEGA SOGLASJA - TO JE MOJA OSNOVNA PRAVICA, KI MI JO ZAGOTAVLJA (sedaj očitno ne) USTAVA.

V socializmu nikakor ti podatki niso bili dostopni fizičnim osebam, zakaj naj bi bili sedaj? Zakaj potem razkriti moje ime kot lastnika plovila na drugi strani pa pijanec v nesreči pobije več ljudi pa ne sme nihče niti črhniti ali zapisati njegovega imena in priimka.

JAZ SEM ODLOČNO PROTI OBJAVI KAKRŠNIH KOLI PODATKOV O LASTNIKU PLOVIL ZA ŠPORT IN PROSTI ČAS!!!
Ne mešajmo z komercialnimi plovili.

LP NT

PODPIS!!!
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Mar 01, 2011 08:36

bouton napisal/-a:Vsekakor se mi zdi dobro, da vidiš solastniške deleže, tudi če brez osebnih podatkov!

Lahko bi obstajala rubrika:
Lastništvo - fizična, pravna, mešano.
Št. Lastnikov: 1,2...
LP NT
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » To Mar 01, 2011 08:56

Nikola Tesla napisal/-a:
bouton napisal/-a:Vsekakor se mi zdi dobro, da vidiš solastniške deleže, tudi če brez osebnih podatkov!

Lahko bi obstajala rubrika:
Lastništvo - fizična, pravna, mešano.
Št. Lastnikov: 1,2...
LP NT

Se strinjam!
Važno je, da veš ali je prodajalec edini lastnik ali pa ima še koga, ki ga je zamolčal zraven.

lp
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Mar 01, 2011 13:29

Mi koroški slovenci že sedaj spoštujemo varstvo osebnih podatkov.
Ih zer libe apfelštrudel... (burek od jabuka) :lol:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Enakopravnost pred zakonom

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 02, 2011 03:02

Če že ne smem izvedeti, čigav je avto, ki me je povozil, bi bilo prav tudi, da ne smem zvedeti, čigav je bil čoln, ki me je povozil. Pravzaprav bi sicer moral imeti upravičen pravni interes, ampak...

Mislim, da so pred davnimi leti pri eni podobni reči potem na osnovi policijskega zapisnika povedali zavarovalnici, ko meni niso hoteli, ampak takrat lastnik tistega avta (taksist) ni živel na naslovu, ki ga je prijavil, in končno tipa nekako sploh niso našli...

Še nekaj: večkrat sem pri sprehajanju psa (ko sem jo še imel oziroma je imela ona mene) našel izgubljene registrske tablice avtomobilov, in nisem smel ugotoviti, komu jih je vrniti. Ni bil upravične pravni interes, prevelika verjetnost zlorabe :oops:

Večinoma sem jih oddal na postaji policije, ampak to ne pomeni nujno, da jih je lastnik vozila dobil nazaj. (Da ne govorimo o tem, da bi si zaslužil za pivo - pa magari Bohinjsko belo).

Ko so meni z nekdanje petke sunili tablice, sem najprej prijavil, nato en mesec ali dva počakal (vozil sem se z vozilom brez tablic in potrdilom policije, in v vsem času me niso enkrat ustavili). Potem sem šel vprašat, če jih na upravni enoti imajo, nato sem - ko so rekli, da nimajo - za podaljšanje registracije moral plačati nove, nato pa so nekje vseeno našli stare - mislim, da so mi naredili vsaj to uslugo, da mi vsaj po tem niso zaračunali uničenja...

V splošnem, če gre za zakonsko urejeno varovanje osebnih podatkov določenega tipa (lastniki, osebna vozila), bi v principu moralo to biti enako za vse enakovredne vrste osebnih oziroma nekomercialnih vozil. Pa kakorkoli že urejeno...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov