Varstvo podatkov ali poslovna priložnost?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Nikola Tesla napisal/-a:ZA PLOVILA bi moralo veljati:
Podatki o plovilu - DA
Podatki o lastniku - NE
Za vozila ni dostopnih NOBENIH podatkov, ne za vozilo, kaj šele o lastniku.
Ne vidim prav nobene razlike med plovili in vozili. Če tam ne moremo izvedeti kdo stoji za določenim vozilom je to še manj primerno za plovila. Nisem paranoičen, vendar nihče nima pravice razpolagati z mojimi osebnimi podatki BREZU MOJEGA SOGLASJA - TO JE MOJA OSNOVNA PRAVICA, KI MI JO ZAGOTAVLJA (sedaj očitno ne) USTAVA.
V socializmu nikakor ti podatki niso bili dostopni fizičnim osebam, zakaj naj bi bili sedaj? Zakaj potem razkriti moje ime kot lastnika plovila na drugi strani pa pijanec v nesreči pobije več ljudi pa ne sme nihče niti črhniti ali zapisati njegovega imena in priimka.
JAZ SEM ODLOČNO PROTI OBJAVI KAKRŠNIH KOLI PODATKOV O LASTNIKU PLOVIL ZA ŠPORT IN PROSTI ČAS!!!
Ne mešajmo z komercialnimi plovili.
LP NT
PODPIS!!!
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Nikola Tesla napisal/-a:bouton napisal/-a:Vsekakor se mi zdi dobro, da vidiš solastniške deleže, tudi če brez osebnih podatkov!
Lahko bi obstajala rubrika:
Lastništvo - fizična, pravna, mešano.
Št. Lastnikov: 1,2...
LP NT
Se strinjam!
Važno je, da veš ali je prodajalec edini lastnik ali pa ima še koga, ki ga je zamolčal zraven.
lp
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Enakopravnost pred zakonom
Če že ne smem izvedeti, čigav je avto, ki me je povozil, bi bilo prav tudi, da ne smem zvedeti, čigav je bil čoln, ki me je povozil. Pravzaprav bi sicer moral imeti upravičen pravni interes, ampak...
Mislim, da so pred davnimi leti pri eni podobni reči potem na osnovi policijskega zapisnika povedali zavarovalnici, ko meni niso hoteli, ampak takrat lastnik tistega avta (taksist) ni živel na naslovu, ki ga je prijavil, in končno tipa nekako sploh niso našli...
Še nekaj: večkrat sem pri sprehajanju psa (ko sem jo še imel oziroma je imela ona mene) našel izgubljene registrske tablice avtomobilov, in nisem smel ugotoviti, komu jih je vrniti. Ni bil upravične pravni interes, prevelika verjetnost zlorabe
Večinoma sem jih oddal na postaji policije, ampak to ne pomeni nujno, da jih je lastnik vozila dobil nazaj. (Da ne govorimo o tem, da bi si zaslužil za pivo - pa magari Bohinjsko belo).
Ko so meni z nekdanje petke sunili tablice, sem najprej prijavil, nato en mesec ali dva počakal (vozil sem se z vozilom brez tablic in potrdilom policije, in v vsem času me niso enkrat ustavili). Potem sem šel vprašat, če jih na upravni enoti imajo, nato sem - ko so rekli, da nimajo - za podaljšanje registracije moral plačati nove, nato pa so nekje vseeno našli stare - mislim, da so mi naredili vsaj to uslugo, da mi vsaj po tem niso zaračunali uničenja...
V splošnem, če gre za zakonsko urejeno varovanje osebnih podatkov določenega tipa (lastniki, osebna vozila), bi v principu moralo to biti enako za vse enakovredne vrste osebnih oziroma nekomercialnih vozil. Pa kakorkoli že urejeno...
Mislim, da so pred davnimi leti pri eni podobni reči potem na osnovi policijskega zapisnika povedali zavarovalnici, ko meni niso hoteli, ampak takrat lastnik tistega avta (taksist) ni živel na naslovu, ki ga je prijavil, in končno tipa nekako sploh niso našli...
Še nekaj: večkrat sem pri sprehajanju psa (ko sem jo še imel oziroma je imela ona mene) našel izgubljene registrske tablice avtomobilov, in nisem smel ugotoviti, komu jih je vrniti. Ni bil upravične pravni interes, prevelika verjetnost zlorabe
Večinoma sem jih oddal na postaji policije, ampak to ne pomeni nujno, da jih je lastnik vozila dobil nazaj. (Da ne govorimo o tem, da bi si zaslužil za pivo - pa magari Bohinjsko belo).
Ko so meni z nekdanje petke sunili tablice, sem najprej prijavil, nato en mesec ali dva počakal (vozil sem se z vozilom brez tablic in potrdilom policije, in v vsem času me niso enkrat ustavili). Potem sem šel vprašat, če jih na upravni enoti imajo, nato sem - ko so rekli, da nimajo - za podaljšanje registracije moral plačati nove, nato pa so nekje vseeno našli stare - mislim, da so mi naredili vsaj to uslugo, da mi vsaj po tem niso zaračunali uničenja...
V splošnem, če gre za zakonsko urejeno varovanje osebnih podatkov določenega tipa (lastniki, osebna vozila), bi v principu moralo to biti enako za vse enakovredne vrste osebnih oziroma nekomercialnih vozil. Pa kakorkoli že urejeno...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov