Registarcija Tomos-a 18
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
superpuntar
- Kapitan
Tole z izjavo je bilo mogočče urediti samo v Kopru in samo do uveljavitve nove zakonodaje, ki govori o skladnosti z EU direktivami.
http://www.up.gov.si/si/aktualno/vpis_plovil_po_01012007/
Spomladi sem zadevo preverjal osebno; mojster na Kapetaniji Koper je lepo rekel; do konca 2006 je bilo to mogoče, zdaj pa ni več.
http://www.up.gov.si/si/aktualno/vpis_plovil_po_01012007/
Spomladi sem zadevo preverjal osebno; mojster na Kapetaniji Koper je lepo rekel; do konca 2006 je bilo to mogoče, zdaj pa ni več.
sasiti napisal/-a:Danes sem malo iskal motorje in ugotovil, da 2 taktnih motorjev za čolne sploh ne prodajajo več. Od 1.1.2007 jih namreč zaradi okoljevarstvenih standardov ne smejo več prodajati.
To pa ne verjamem! Ali kdo ve kaj več o tem. Slišal sem za zakon (ga pa ne razumem popolnoma), ki se vrti okoli vpisa dvotaktnih motorjev, ampak, da jih na bi sploh več prodajali...
V izogib komplikacijam pri vpisu motorjev priporočam, da pred nakupom preverite:
- če ima prodajalec original račun in morebitno verigo overovljenih kupoprodajnih pogodb od prvega klastnika do njega
- da je rabljen motor že bil vpisan v SLO ( da ima izpisnico)
- če gre za dvotaktni motor novejše izdelave ki še ni bil vpisan v SLO ali EU tudi certifikat CE
- če gre za motor ki je bil že vpisan v EU pa nima CE certifikata, kopijo vpisnega lista ali zavarovalne police (v primeru uvoza iz Italije)
Vsi nakupi brez zgoraj navedenih dokumentov in potrdil so pač brca v temo, zato ker lahko porabiš veliko preveč časa in živcev, da motor vpišeš v vpisni list.
- če ima prodajalec original račun in morebitno verigo overovljenih kupoprodajnih pogodb od prvega klastnika do njega
- da je rabljen motor že bil vpisan v SLO ( da ima izpisnico)
- če gre za dvotaktni motor novejše izdelave ki še ni bil vpisan v SLO ali EU tudi certifikat CE
- če gre za motor ki je bil že vpisan v EU pa nima CE certifikata, kopijo vpisnega lista ali zavarovalne police (v primeru uvoza iz Italije)
Vsi nakupi brez zgoraj navedenih dokumentov in potrdil so pač brca v temo, zato ker lahko porabiš veliko preveč časa in živcev, da motor vpišeš v vpisni list.
Pozdravljeni,
spet se oglašam jaz z mojimi problemi glede registracije tomosa-18.
Prišel sem do zaključka, da bom kupil drugo 18-stko, moja pa bo za dele.
In sicer bom kupil motor z originalnim računom, motor je bil kupljen na Rijeki pred 25 leti, nato pripeljan v Slo, vendar še ni bil vpisan v register oz. na čoln. Ima celoten potek lastništva(kupoprodajne pogodbe) do danes (3.lastniki).
Sedaj pa zopet moje vprašanje, a je ta originalni račun in kupoprodajna pogodba zadosti za registracijo ali ne.
A mi lahko kdo pomaga, preden se odločim za nakup?
Lep pozdrav
spet se oglašam jaz z mojimi problemi glede registracije tomosa-18.
Prišel sem do zaključka, da bom kupil drugo 18-stko, moja pa bo za dele.
In sicer bom kupil motor z originalnim računom, motor je bil kupljen na Rijeki pred 25 leti, nato pripeljan v Slo, vendar še ni bil vpisan v register oz. na čoln. Ima celoten potek lastništva(kupoprodajne pogodbe) do danes (3.lastniki).
Sedaj pa zopet moje vprašanje, a je ta originalni račun in kupoprodajna pogodba zadosti za registracijo ali ne.
A mi lahko kdo pomaga, preden se odločim za nakup?
Lep pozdrav
Marko
Tu se pa ne bi strinjal z autokampom.
za vpis potrebuješ overjeno kupoprodajno in original račun iz trgovine.
v kolikor imaš račun, da je bil motor kupljen v trgovini leta 198x, predvidevam, ni težav.Takrat je bila itak vse YU. V republiki sloveniji ali hrvaški.Sicer pa kot ti je svetoval: 056632150(se mi zdi) in g. Ban na vpisih luške KP ti bo zelo hitro pojasnil ali gre ali ne gre skozi.
za vpis potrebuješ overjeno kupoprodajno in original račun iz trgovine.
v kolikor imaš račun, da je bil motor kupljen v trgovini leta 198x, predvidevam, ni težav.Takrat je bila itak vse YU. V republiki sloveniji ali hrvaški.Sicer pa kot ti je svetoval: 056632150(se mi zdi) in g. Ban na vpisih luške KP ti bo zelo hitro pojasnil ali gre ali ne gre skozi.
Klical sem na kapitanijo v Koper in so mi oz. mi je g. Ban zagotovu, da se motor lahko brez problemov registrira, če ima celoten potek lastništva od original računa na Rijeki, vse ovirjene kupoprodajne pogodbe do sedaj.
Res je to, da je bila prej skupna država in za nazaj ni potrebno urejat papirjev glede carine in podobno.
Pa še to, prvi lastnik in vsi naslednji lastniki so bili slo državljani in motor tudi še ni bil registriran (ne v Slo., kot ne na Hr.)
Hvala lepa vsem za odgovore in pomoč.
Lep pozdrav
Res je to, da je bila prej skupna država in za nazaj ni potrebno urejat papirjev glede carine in podobno.
Pa še to, prvi lastnik in vsi naslednji lastniki so bili slo državljani in motor tudi še ni bil registriran (ne v Slo., kot ne na Hr.)
Hvala lepa vsem za odgovore in pomoč.
Lep pozdrav
Marko
Da malo osvezim staro temo.
Skratka imam motor kateri je ze bil registiran v slo. Kupil sem samo motor.
Vpisnega lista mi prodajalec ni hotel dati ker se ima gumenjaka kateri je na papirjih. Po logiki rabi on upisni list da dokaze lastnistvo colna.
Zaj nevem ali mam dovolj uverjeno kupoprodajno pogodbo? Naj grem tisti upisni list tudi skopirat ali to oni sami po podatkih preverijo na kapitaniji?
lp
Skratka imam motor kateri je ze bil registiran v slo. Kupil sem samo motor.
Vpisnega lista mi prodajalec ni hotel dati ker se ima gumenjaka kateri je na papirjih. Po logiki rabi on upisni list da dokaze lastnistvo colna.
Zaj nevem ali mam dovolj uverjeno kupoprodajno pogodbo? Naj grem tisti upisni list tudi skopirat ali to oni sami po podatkih preverijo na kapitaniji?
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti