Ali lahko čoln upravlja oseba brez lastnika na krovu
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Mare, si siguren, da je rok prijave 12 ur? Pozimi se je hči hotela prijaviti na policiji v Krku ( v soboto ob 23h) in ji je rekel policaj, da ima časa 48 in naj gre na agencijo v ponedeljek.
Sprašujem zato, ker imam lahko probleme tudi na meji, ko se vračam domov, ker se za vikende običajno ne prijavljam in se skrivam v območju 48 ur.
Kje piše koliko časa imaš, da se prijaviš? Nima pa to veze z turistično takso, ampak zakon o tujcih, če prav razumem
Sprašujem zato, ker imam lahko probleme tudi na meji, ko se vračam domov, ker se za vikende običajno ne prijavljam in se skrivam v območju 48 ur.
Kje piše koliko časa imaš, da se prijaviš? Nima pa to veze z turistično takso, ampak zakon o tujcih, če prav razumem
mirno morje
Roman 1 napisal/-a:Mare, si siguren, da je rok prijave 12 ur? Pozimi se je hči hotela prijaviti na policiji v Krku ( v soboto ob 23h) in ji je rekel policaj, da ima časa 48 in naj gre na agencijo v ponedeljek.
bom probal izbrskat oz. bom vprašal na agenciji jutri ko grem dol in poročam
meni so policaji 2x zatežili in omenili nov zakon 12ur
no več o tem ko se vrnem iz CRO
Huh, zanimivo. Priznam, da na to prijavo pa nisem nikoli pomislil na tak način, da lahko na meji zatežijo za potrdilo kje si bival. Od 1.6. do 30.9. sem itak prijavljen na paušal na vikendu, izven sezone se pa nikoli ne prijavljam, tudi za par dni ne. Res pa da tudi vedno ne čekirajo dokumentov v sistemu in zato ne vejo, kdaj si vstopil. Tistega listka pa ne nosim nikoli sabo iz bajte.
In tudi mene zanima ta rok prijave, sem slišal že 48, 24, sedaj pa še 12 ur.
In tudi mene zanima ta rok prijave, sem slišal že 48, 24, sedaj pa še 12 ur.
Tukaj imajo opis. Ni sicer čisto jasno, kje se prijaviš če privlečeš čoln po kopnem (verjetno na najbližjem pomorskem mejnem prehodu, kjer daš čoln v vodo), v glavnem pa piše vse.
motorni
motorni napisal/-a:Tukaj imajo opis. Ni sicer čisto jasno, kje se prijaviš če privlečeš čoln po kopnem (verjetno na najbližjem pomorskem mejnem prehodu, kjer daš čoln v vodo), v glavnem pa piše vse.
bravo motorni
to bom povečal, okviril in plastificiral
in vsakemu hrvaškemu policaju nalimam na njihovo puhlo glavo
mater jim vidim, mene pa jebejeo non stop
pa ne tukaj prijava, pa ne tam
Pozdravljeni,
če niste vsi na dopustu...
V zvezi s pooblastili me zanima, če je več solastnikov barke pa bi prijatelj (bodoči solastnik, a dokumenti še niso urejeni) rad odplul na dopust na Hrvaško - ali mora imeti pooblastila vseh solastnikov ali zadostuje pooblastilo enega od solastnikov?
Hvala!
Žiga
če niste vsi na dopustu...
V zvezi s pooblastili me zanima, če je več solastnikov barke pa bi prijatelj (bodoči solastnik, a dokumenti še niso urejeni) rad odplul na dopust na Hrvaško - ali mora imeti pooblastila vseh solastnikov ali zadostuje pooblastilo enega od solastnikov?
Hvala!
Žiga
Hvala motorni, si lepo našel...
Samo tale je pa smešna:
Stranac na kratkotrajnom boravku, stranac na stalnom boravku i stranac na privremenom boravku dužni su odjaviti boravište, odnosno prebivalište stranca najkasnije prvog sljedećeg dana od odlaska stranca s adrese stanovanja, boravišta, odnosno prebivališta..
Če sem pravilno razumel, moram najkasneje do naslednjega dne, ko sem odšel, se odjavit!!! GRrrrr.
Čaki, prvo grem, pol pa moram v roku enega dne prit nazaj, se odjavit?
Sam je pa res, kampi, hoteli, privat 24, zdravilišča 48, ur, marine 12 ur...
grem naprej:
Stranac na privremenom boravku dužan je prijaviti boravište i adresu stanovanja te promjenu boravišta i adrese stanovanja u roku tri dana od ulaska u Republiku Hrvatsku, odnosno od dana promjene boravišta ili adrese stanovanja.
Torej, če imam vikend, ali spim na čolnu izven luke, je tri dni, a ne? One ure 12/24/48 so samo za pravne in fizične osebe (kamp, apartma,hoteli...) hrvaških lastnikov. Naj še kdo prebere in me razsvetli
)).
Če jaz kaj zastopim, se moram prijavit v roku treh dni (privremeno) oziroma 48 (kratkotrajnem) urah, potem pa me mora prijavit marina v 12 urah, kamp, hoteli.., v 24 urah in zdravilišča v 48 urah.
Nikjer pa ne piše razlika med kratkotrajnim in privremenim... oziroma za kratkotrajno piše 90 dni v 6 mesecih... to bi lahko bili mi, se pravi imam 48 ur časa, da se prijavim, potem pa kamp 24 ali marina 12.
Se mi zdi, da mi mal RAM-a zmankuje za vse te informacije. Bi prosil, če zna še kdo drugače tolmačit Hrdeke...
Samo tale je pa smešna:
Stranac na kratkotrajnom boravku, stranac na stalnom boravku i stranac na privremenom boravku dužni su odjaviti boravište, odnosno prebivalište stranca najkasnije prvog sljedećeg dana od odlaska stranca s adrese stanovanja, boravišta, odnosno prebivališta..
Če sem pravilno razumel, moram najkasneje do naslednjega dne, ko sem odšel, se odjavit!!! GRrrrr.
Čaki, prvo grem, pol pa moram v roku enega dne prit nazaj, se odjavit?
Sam je pa res, kampi, hoteli, privat 24, zdravilišča 48, ur, marine 12 ur...
grem naprej:
Stranac na privremenom boravku dužan je prijaviti boravište i adresu stanovanja te promjenu boravišta i adrese stanovanja u roku tri dana od ulaska u Republiku Hrvatsku, odnosno od dana promjene boravišta ili adrese stanovanja.
Torej, če imam vikend, ali spim na čolnu izven luke, je tri dni, a ne? One ure 12/24/48 so samo za pravne in fizične osebe (kamp, apartma,hoteli...) hrvaških lastnikov. Naj še kdo prebere in me razsvetli
Če jaz kaj zastopim, se moram prijavit v roku treh dni (privremeno) oziroma 48 (kratkotrajnem) urah, potem pa me mora prijavit marina v 12 urah, kamp, hoteli.., v 24 urah in zdravilišča v 48 urah.
Nikjer pa ne piše razlika med kratkotrajnim in privremenim... oziroma za kratkotrajno piše 90 dni v 6 mesecih... to bi lahko bili mi, se pravi imam 48 ur časa, da se prijavim, potem pa kamp 24 ali marina 12.
Se mi zdi, da mi mal RAM-a zmankuje za vse te informacije. Bi prosil, če zna še kdo drugače tolmačit Hrdeke...
MarkoWave napisal/-a:Lahko vozim čoln od očeta brez vseh pooblastil glede na to, da imava isti priimek ?
Jaz vozim očetova plovila ziher že 15 let,celo plovna dovoljenja za hr podaljšujem in to brez pooblastila,pa prijavo oseb naredim na kapetaniji.Imava pa isti naslov in priimek.Nikol nobenih težav. lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov