prijava posadke
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
jah prej te je pa en zaj**** hrvat opazoval z dalnjogledom...mislim da je najboljsa varijanta da si zapomnes podatke od nekoga drugega...in reces da je osebna na recepciji...
bi pa lahko tudi stekla debata o dokumentih - namrec za slo vem da nima pravice nihce zadrzati osebnega dokumenta - recimo receptor ima max 2 uri casa da ti jo vrne! kako bo v bistvu hrvat preveril kdo si ce jo ima nekdo drug v lasti? naceloma se ti lahko nekaj zgodi pa je nimas pri sebi...
bi pa lahko tudi stekla debata o dokumentih - namrec za slo vem da nima pravice nihce zadrzati osebnega dokumenta - recimo receptor ima max 2 uri casa da ti jo vrne! kako bo v bistvu hrvat preveril kdo si ce jo ima nekdo drug v lasti? naceloma se ti lahko nekaj zgodi pa je nimas pri sebi...
Upajmo, da res, samo če pa pogledaš EU, je to eno veliko srapucalo... Načelno sem po eni strani zelo ponosen na EU in me ni sram reči, da sem Evropejec namesto Slovenec! Ampak po drugi strani pa smo v EU še zelo daleč od ene države...! Vsak govori svoj jezik, ima svoje zakone, svoje predpise, svoje davke... V glavnem, vsak lahko dela kar hoče, kar je svetlobna leta daleč od npr. ZDA...
LP
LP
-
superpuntar
- Kapitan
ima kdo link do CRO zakonodaje, ki predpisuje in določa način vpisa posadke na plovilu?
Ker me resnično zanima, pod katero pravico si dovoljujejo meni kot lastniku plovila odrejati število in imena ljudi, ki jih gostim na lastnem plovilu. Je kdo izmed vas zato, ker je skupaj z vami bila na plovilu med drugim tudi oseba, ki ni bila vpisana na listo že plačal kazen? Kako visoka je ta kazen?
Hvala.
Ker me resnično zanima, pod katero pravico si dovoljujejo meni kot lastniku plovila odrejati število in imena ljudi, ki jih gostim na lastnem plovilu. Je kdo izmed vas zato, ker je skupaj z vami bila na plovilu med drugim tudi oseba, ki ni bila vpisana na listo že plačal kazen? Kako visoka je ta kazen?
Hvala.
http://www.mmpi.hr/userdocsimages/2008/ ... a-novo.pdf
http://www.h2oteam.com/potapljanje-obve ... -t417.html
http://www.mmpi.hr/default.aspx?ID=850
evo par naslovov z njihovimi "pogruntavščinami"
je pa ta popis oseb taka pogruntavščina, da jo bi moral z EU-jem ukinit ......... al pa jim dat kontro - popis potnikov v avtu, ko se grejo smučat

http://www.h2oteam.com/potapljanje-obve ... -t417.html
http://www.mmpi.hr/default.aspx?ID=850
evo par naslovov z njihovimi "pogruntavščinami"
je pa ta popis oseb taka pogruntavščina, da jo bi moral z EU-jem ukinit ......... al pa jim dat kontro - popis potnikov v avtu, ko se grejo smučat
gorenjc napisal/-a:je pa ta popis oseb taka pogruntavščina, da jo bi moral z EU-jem ukinit ......... al pa jim dat kontro - popis potnikov v avtu, ko se grejo smučat![]()
jaz si na to odgovorim - "pametni" hrati ki si dovolijo vse saj vedno zal res vedno bomo koristili njihove naravne dobrine...ne glede na to ali bodo sprejemali € ali bodo imeli zakonodajo ki bo cloveska ali nam bodo zaracunavali taksne in drugacne takse...vedno bodo imeli polno obalo nas butlov
Mislim, da si nihče od nas tukaj ne želi biti amerika, ampak to sem dal kot primerjavo, kako daleč je še EU do skupnih zakonov...
Glede hrvaškega morja je pa tako... Za moj okus je popis posadke svinjarija na kubik, kar ste nekateri že napisali... Kako si lahko dovolijo kontrolirat koga ti prevažaš na lasnem plovilu??? Po drugi strani pa razumem, da bi radi od nas nekaj zaslužili... Načelno sem za to, da se nekaj podraži "uporaba" njihovega morja... Zakaj pa ne? Tudi avtocesto plačamo praktično v vseh državah, pa se nihče ne pritožuje... Pri plovnem dovoljenju bi jaz še malo zaračunal po metru (kakor neka cestnina), zraven pa umaknil traparijo s popisi posadke...
LP
Glede hrvaškega morja je pa tako... Za moj okus je popis posadke svinjarija na kubik, kar ste nekateri že napisali... Kako si lahko dovolijo kontrolirat koga ti prevažaš na lasnem plovilu??? Po drugi strani pa razumem, da bi radi od nas nekaj zaslužili... Načelno sem za to, da se nekaj podraži "uporaba" njihovega morja... Zakaj pa ne? Tudi avtocesto plačamo praktično v vseh državah, pa se nihče ne pritožuje... Pri plovnem dovoljenju bi jaz še malo zaračunal po metru (kakor neka cestnina), zraven pa umaknil traparijo s popisi posadke...
LP
Iz izkušenj vam povem, da je vpis posadke od kapetanije do kapetanije različen. Recimo v Vodicah so mi vpisali prijavljene osebe z podatki iz dokumentov in lepo potegnili črto z žigom in podpisom. Če bi morda kakšnega kolega žele peljat na špricer, bi moral nazaj na kapetanijo vpisat še njega,.........
Pulj, lepo vpišeš sebe, z podatki iz dokumentov, potem pa pri številki 15. potegnejo črto, do tja pa delaš, kaj hočeš. To pomeni, če te ustavijo, lepo greš v kabino po dokumente, vmes nakracaš par imen in jim lepo pokažeš in si seveda redoljuben morjeplovec, ki spoštuješ zakone gostoljubne države
Pulj, lepo vpišeš sebe, z podatki iz dokumentov, potem pa pri številki 15. potegnejo črto, do tja pa delaš, kaj hočeš. To pomeni, če te ustavijo, lepo greš v kabino po dokumente, vmes nakracaš par imen in jim lepo pokažeš in si seveda redoljuben morjeplovec, ki spoštuješ zakone gostoljubne države
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta