zamenjava oseb na plovnem dovoljenju

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

bora2
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a bora2 » Po Jul 06, 2009 10:09

Pale
Štampiljka spodaj pod črto pomeni da ti overja število možnih oseb in je manjša. Overiti pa ti mora tudi vsako osebo ali več naenkrat na koncu vrste z večjo štempiljko, vsakič ko vpišeš novo osebo moraš poštampljati.
lp

(obstajajo pa tudi kuliji katere lahko lepo poraderaš )
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Jul 06, 2009 10:17

bora2 napisal/-a:

(obstajajo pa tudi kuliji katere lahko lepo poraderaš )

na žalost pa obstaja tudi kopija popisa na kapetaniji in če se odločjo preverit (še posebej kontrola čolna kapetanije rada to naredi), pa mislim da ne zamižijo več "na eno oko" :(
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Po Jul 06, 2009 13:34

bora 2 hvala za razlago .jaz se bom držal sistema ki mi je znan pa bom videl kaj se bo izcimilo pri eventuelni kontroli.
BostjanP
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a BostjanP » Ne Jul 12, 2009 11:21

Če imam majše plovilo, ki ga s prikolico vozim na Hrvaško, lahko torej vsakič sproti naredim listo posadke in se s tem izognem omejitvi 2.3 iz popisa oseb. A sem pravilno razumel?

Pa še eno vprašanje povezano s tem: Naredim listo posadke za recimo štiti osebe, potem pa se greva en dan vozit samo dva in naju kontrolirajo. Kakšne bodo posledice, ker nisem odjavil dveh oseb z liste? (tega nočem storiti, ker bi šli recimo naslednji dan na plovilo spet vsi štirje)

Hvala, B
markomkm
Štabni praporščak
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a markomkm » Ne Jul 12, 2009 11:48

Narobe si razumel! Popis posadke narediš ob nakupu vinjete in to je veljavno eno leto. Lahko pa na popis dopisuješ ljudi dokler ne dosežeš predpisane kvote. Iz popisa pa ljudi ne odjavljaš
BostjanP
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a BostjanP » Ne Jul 12, 2009 17:49

Mislim, da sem kar prav razumel: Jaz sprašujem glede popisa oziroma liste posadke (crew list, popis posade), ti pa o govoriš popisu oseb (popis osoba). Iz zgoraj napisanega in iz uredbe sledi, da prvih lahko narediš v sezoni poljubno (če seveda plovilo vsakič pride in odide s Hrvaške - tako delujejo slovenski charterji), medtem ko za drugo velja ''faktor 2.3''

Ponavljam - mene zanima, kaj se zgodi, če je na barki v času kontrole manj oseb, kot jih je navedenih na popisu posadke (crew listi).

Hvala in lep dan še naprej, B
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Pe Jul 17, 2009 09:41

BostjanP napisal/-a:Ponavljam - mene zanima, kaj se zgodi, če je na barki v času kontrole manj oseb, kot jih je navedenih na popisu posadke (crew listi).

To enostavno pomeni, da si med plovbo te ljudi izgubil. Peljali te bodo na zaslišanje. :lol:

Ne zameri šale. Tudi jaz imam tak primer, ko se s prijatelji vozimo na majhnem katamaranu. Po moje to ni noben problem, saj je bil glavni namen te uredbe prav omejevanje črnega čarterja. S tega stališča je manj oseb samo ugodneje.
Mirno morje in široko obzorje.
Urban
Kapitan korvete
Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Urban » Ne Jul 19, 2009 12:45

Kaj pa recimo če enega vlečeš na tubi oziroma smuča, mora biti prav tako na plovnem dovoljenju vpisan? Pa če lahko tekom leta spreminjam ljudi na plovnem dovoljenu ali so lahko samo tisti ki sem jih vpisal ob nakupu vinjete, predpostavljeno da jih vpišem 9 kar je maksimalno število če ma čoln nosilnost 4 osebe. Vnaprej hvala :)
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Jul 19, 2009 23:11

Misliš popis oseb?, Seveda mora biti gor, pa zavarovanje proti škodi, ki jo bo naredil smučar moraš tudi imeti, saj obvezno zavarovanje tega ne vključuje.
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Urban » Po Jul 20, 2009 13:35

Dobro se mi je kr zdelo, samo majo to zgrešeno da si omejen z osebami, saj napišeš jih tak al tak na plovno dovoljenje magari bi jih blo 20. Me jezi ko mi gre ena oseba navzkriž :(
Urban
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Urban » To Jul 21, 2009 21:47

Še vedno nevem če tekom leta lahko poljubno spreminjam listo potnikov, se mi že mudi, grem na morje :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jul 22, 2009 17:41

Pa kako hudiča ne veš, pa vsaj 100 krat je to napisano???

Še enkrat, lahko menjaš osebe na barki SAMO v številu, ki ga imaš na "popisu osoba"! Te lahko kadarkoli menjaš, ostali pa na tvoj čoln NE SMEJO.

Jasno al še ne?
Urban
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Urban » Sr Jul 22, 2009 18:11

To sem hotu slišat, zaj pa je jasno ko beli dan, kr ni blo nič konkretno o tem napisano. Najlepša hvala.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jul 22, 2009 22:58

Zdej ko berem nazaj kako sem napisal, upam, da si res razumel...

Torej na "popisu osoba" ne moreš nič menjat oseb!!! Tiste, ki jih napišeš ostanejo za naslednjih 365 dni!
Vse osebe, ki so na njem napisane, pa se lahko med letom poljubno menjavajo na plovilu...

LP
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 23, 2009 15:31

Če pa pluješ čez mejo.ti pa potrdijo cru listo,nič pa ne vpišejo na popis oseb tako da imam jaz še lanski popis prazen,Potegnili so pa črto koliko oseb smem vpisati.
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost