PLOVNO DOVOLJENJE

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

vento
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a vento » Če Jul 08, 2010 23:18

ekonomistt napisal/-a:Kaj pa za manjše čolničke (imam 3,2m gumico in Tomos18) ali je tudi toliko "vinjeta" kot za večje čolne?
Hvala za odgovor,
LP
Za 3,8m sem prejšnjo soboto dal 330 kun v Puli. Nobeden me ni spraševal kje imam čoln. Sem bil sicer pripravljen, da bi omenil kamp (čeprav je doma v garaži). :)
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » Po Jan 10, 2011 16:21

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje za vas morjeplovce,mogoče sem že tečen z temi vprašanji,ampak sem še mlad in neizkušen.Na čolnu,katerega sem kupil je hr.vinjeta,ki velja do 13.8.2011,crew listo na katerem je podpisan pod skiper bivši lastnik.Čoln ima sedaj drugo registracijo in drugo ime.Kaj moram storiti,če želim brez problemov spomladi zapluti v hr. vode?

LP,Alen
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jan 10, 2011 17:22

Teoretično vinjeta velja dokler velja. Na seznam oseb, ki je na vinjeti dopiši še sebe in svoje in pojdi na kapetanijo potrditi še crew listo. S sabo imej pogodbo, kot dokazilo, da si lastnik barke in vprašaj kako in kaj. Skratka čimveč papirjev tem bolje. Sicer pa ne boš veliko izgubil, če boš moral kupiti novo vinjeto.
Predvidevam, da ni pod HR zastavo.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Po Jan 10, 2011 17:39

Sz vpisnim listom in pa plovnim dovoljenjem pojdi na kapetanijo. Tam boš dobil novo plovno dovoljenje (ne nalepko sam uni A4 list) in dopisali te bojo na crew listo.

Vendar pozor, če je sedanja crew listna polna potem boš mogu kupit novo vinjeto, ker drugače ne bo prostora za tebe in tvoje bližnje...
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » Po Jan 10, 2011 19:40

Fanta hvala za hiter odgovor.

P.s. Na crew listi so vpisani samo štirje,tako da nebo problem,imam še dost placa.

LPA
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana / Rab

OdgovorNapisal/-a klaus » Sr Jan 19, 2011 10:16

Marchi napisal/-a:Teoretično vinjeta velja dokler velja. Na seznam oseb, ki je na vinjeti dopiši še sebe in svoje in pojdi na kapetanijo potrditi še crew listo. S sabo imej pogodbo, kot dokazilo, da si lastnik barke in vprašaj kako in kaj. Skratka čimveč papirjev tem bolje. Sicer pa ne boš veliko izgubil, če boš moral kupiti novo vinjeto.
Predvidevam, da ni pod HR zastavo.

Ni čisto tako. Lani sem imel isti primer. Vzemi plovno dovoljenje in vpisni list za čoln (predvidevam, da si že uradni lastnik plovila) pa pojdi na hrvaško kapetanijo. Dali ti bodo brezplačno novo plovno dovoljenje do konca veljavnosti stare vinjete, jaz sem hkrati kupil še novo vinjeto in sem imel leto in pol mir. Plovno dovoljenje je vezano na lastnika, zato morajo izdati novega, če se lastnik spremeni, ne obračunajo pa stroškov vinjete za čas, ko je le-ta še veljavna.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Jan 19, 2011 16:38

Zgleda, da si to potem različno tolmačijo po kapetanijah. Meni je rekel da gre vinjeta sz čolnam in ne lastnikam naprej. Tako da mi ni dal nič nove vinjete, sam spremenu je tisti A4 list kamor so podatki gor o lastniku.
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » Če Jan 20, 2011 09:41

Ja, plovno dovoljenje je vezano na lastnika (tudi na plovnem dovoljenju je vpisano ime lastnika) - vsaj tako so meni razložili. Vinjeta pa sodi k čolnu in zato so pa upoštevali že plačano vinjeto oziroma ostanek časa na stari vinjeti in mi dali novo vinjeto za leto in pol in novo plovno dovoljenje - plačal pa sem samo eno leto prispevkov, torej pol leta je plačal še stari lastnik, ker je bila toliko časa veljavna še stara vinjeta. BTW tako je naredila kapetanija na Rabu.
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Če Jan 20, 2011 09:46

Meni so v Kapitaniji Pula rekli, da je stvar dogovora kdo bo uveljavljal - da gre lahko s prejšnjim lastnikom ali plovilom.

V mojem primeru je šla vinjeta z plovilom in priznane so mi bile vse bonitete... So imeli podatke o plovilu že v računalniku, tako da so menjali samo osebne podatke (lastništvo)..
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
MARKO1977
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MARKO1977 » Če Jan 20, 2011 17:41

Skratka, če vas prau razumen, je najbolje da se en sončen dan nameni sprehodu po Umaški rivieri ali kakemu drugemu hrvaškemu nautičnemu kraju, si naročiš pivo in uživaš s pogledom na morje. V času martinčanja pa s kupom papirjem skočiš do kapitanije in vse urediš
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » Če Jan 20, 2011 20:17

Ja, zveni kot dober plan. Pa če te bodo vprašali kje je čoln, reci, da je v bližnjem kampu :) Vsaka kapetanija je pristojna samo za svoje geografsko področje in če boš rekel, da imaš čoln npr v Ljubljani, bodo rekli, da pripelji čoln dol, potem pa ti bodo dali vinjeto.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost