posoja barke

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Feb 10, 2011 16:48

Boško napisal/-a:Živjo!

Tudi meni ste pomagali s tem postom, ampak ali je še kakšna druga možnost kot potrjeno pooblastilo pri notarju?

Ali je možno vpisati 2 lastnika čolna?

No so ti že odgovorili na vprašanje. Ker pa se mi zdi , kam ciljaš, če se motim se seveda lepo opravičujem, ti lastništvo dveh, ne poveča dovoljenega števila "posadke" , krat dva , recimo.
LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Feb 10, 2011 18:13

mitjak napisal/-a:ja glede pooblastila, ali ja glede lastništva 1/24?... ali celo oboje?

Ali eno ali drugo, oboje je zakonito. Kvota dovoljenih oseb na leto pa se ob solastništvu ne poveča.
mitjak
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a mitjak » Če Feb 10, 2011 18:43

hvala...glede kvote me ne skrbi...ker bo najprej družina vpisana...potem pa še kdo od kolegov, kar se bo naknadno dopisalo....8*2,3=18,4....torej bo še kar nekaj prostih mest:))
hvala za info...torej samo potrdilo in pripis oseb. Dodaten pripis oseb (k vinjeti) morem potrdit preden se odpravim na morje, ali lahko takrat ko se prvič prijavim na hr?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Feb 10, 2011 18:46

Seznam oseb na vinjeti lahko napišeš vnaprej ali naknadno. Poleg tega pa moraš pred vsakim izplutjem z novo posadko, kapetaniji predložiti "crew listo" popis aktualne posadke.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Feb 10, 2011 21:47

kr en napisal/-a:Evovii, pa to skor ne morem verjet. S čim ga je pa tolk razpizdil, da je šel to gledat in kontrolirat ?
Okoli teh overjenih pooblastil je malo tako, tako. V katerem zakonu pa to piše (mislim overjeno), ker pooblastilo je lahko tudi ustno. S tem so nas včasih policjoti na cesti drkali. Pa potni nalogi, pa nevem kaj še. Vsak policaj ima dostop do računalnika, kjer vidi, če je vozilo/plovilo morda pogrešano. In to je zanj to, kar rabi.

A če od frenda babo peleš na barko, ti mora tud overit pooblastilo :twisted: (zna bit letos gužva pri notarjih :P :P :P )

Žal sem na lastne oči videl, da so ga zavrnili ker ni imel overjeno... pa tudi skoraj cel pogovor sem slišal, ker sem stal v vrsti kmalu za njim...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
bostjan9
Admiral

PRIJAVA V UMAGU

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Feb 15, 2011 20:39

Če se ne motim, so ga v Umagu zavrnili zaradi pooblastila.

Sam se vedno prijavim v Novigradu, do sedaj sem imel vedno pooblastilo za jadrnico napisano na roko in nič overjeno, pa je bilo vse o.k.

V Novigradu nikoli ne komplicirajo....

Čeprav sedaj vidim ( iz dopisa GASOTA), da mora biti pooblastilo overejno.

Bomo uredili in nabavili pooblastilo (seveda uverjeno na UE) za
CELO LETO... pa bo.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 15, 2011 21:44

Ma v Novem Gradu poveš oni babnici,da ima ljepe oči,in pitaš koju kavu da joj naručiš..pa je vse ekspres in brez problema gotovo.
LP Iztok
dobra_vila
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dobra_vila » Sr Feb 16, 2011 13:14

Gospa v Novigradu je zelo prijazna in ena od izjem. Mislim da je prijazna tudi brez bedastih poklonov. Upam, da ta gospa ne bere Morjeplovca.

LP Dobra vila
Angulo
Naddesetnik
Kraj: Ljubljana, Slovenija

Prosim za dodatno pojasnilo

OdgovorNapisal/-a Angulo » Pe Feb 18, 2011 22:54

Torej z overjenim pooblastilom lastnika lahko uporablja barko oseba, ki ni lastnik.
Ali lahko taka oseba na kapitaniji vpisuje dodatne osebe na popis posadke, ki je na vinjeti, ali to lahko opravlja samo lastnik plovila?
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta