Evo podatki o carinah i davkih v RH do 31.05.2013
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Kdor ima Leasing ne odjavljajte prehitro čolna iz registra- hrčki želijo imeti notarsko overjeno kopijo dokumentov (npr Seebrief ), včasih pa želijo videti tudi original dokumente.
Torej najprej spravite čoln čez carino in šele nato odjavljajte čoln iz registra.
Torej najprej spravite čoln čez carino in šele nato odjavljajte čoln iz registra.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Včeraj sem spravil čoln čez carino in sem potreboval sledeče dokumente:
*pooblastilo špediterju- notarsko overjeno
*izjavo o vrednosti plovila- notarsko overjeno
*kopijo Seebrief-a- notarsko overjeno
*kopijo osebnega dokumenta- notarsko overjeno
Poleg zgornjih notarsko overjenih pa še kopije dokumentov:
plovno dovoljenje (vinjeta), OIB, potrdilo o lastništvu, Leasing pogodbo, izjavo o skladnosti, pogodbo z marino, ter predpisane slike (št. motorja, št. trupa....)
Najprej moraš seveda izplačati Leasing, nato narediš kopije Seebriefa in eno kopijo notarsko overiš. Original Seebrief sem poslal Leasing hiši in jih prosil za potrdilo o prenosu lastništva.
Špediter predhodno pridobi na carini ocenjeno vrednost plovila in na osnovi te ocene sem napisal izjavo o vrednosti plovila. Če se z oceno carine strinjaš nimaš nobenih problemov pri carinjenju, je pa velika težava če ti plovilo ocenijo previsoko. V mojem primeru sem bil z oceno zadovoljen.
Špediter mi je spravil zadevo skozi v eni uri, prav tako mi na srečo ni bilo potrebno delati prevoda dokumentov. Potem plačaš ddv in carino in na osnovi potrdila o plačilu ti špediter izroči dokumente in carinsko deklaracijo. Vsi oddani dokumenti razen OIB-a imajo žig carine in z njimi nato naprej urejaš registracijo. Jaz moram za registracijo še pridobiti izpis iz avstrijskega registra.
Poleg zgornjih notarsko overjenih pa še kopije dokumentov:
plovno dovoljenje (vinjeta), OIB, potrdilo o lastništvu, Leasing pogodbo, izjavo o skladnosti, pogodbo z marino, ter predpisane slike (št. motorja, št. trupa....)
Najprej moraš seveda izplačati Leasing, nato narediš kopije Seebriefa in eno kopijo notarsko overiš. Original Seebrief sem poslal Leasing hiši in jih prosil za potrdilo o prenosu lastništva.
Špediter predhodno pridobi na carini ocenjeno vrednost plovila in na osnovi te ocene sem napisal izjavo o vrednosti plovila. Če se z oceno carine strinjaš nimaš nobenih problemov pri carinjenju, je pa velika težava če ti plovilo ocenijo previsoko. V mojem primeru sem bil z oceno zadovoljen.
Špediter mi je spravil zadevo skozi v eni uri, prav tako mi na srečo ni bilo potrebno delati prevoda dokumentov. Potem plačaš ddv in carino in na osnovi potrdila o plačilu ti špediter izroči dokumente in carinsko deklaracijo. Vsi oddani dokumenti razen OIB-a imajo žig carine in z njimi nato naprej urejaš registracijo. Jaz moram za registracijo še pridobiti izpis iz avstrijskega registra.
Wolf napisal/-a:Včeraj sem spravil čoln čez carino in sem potreboval sledeče dokumente:
.
Kaj lahko to pri nas notarsko overiš ? Kaj pa pooblastilo špediterju ?
prepis na CRO
Kje se pa dobi potrdilo o vrednosti plovila ?
AS napisal/-a:Wolf napisal/-a:Včeraj sem spravil čoln čez carino in sem potreboval sledeče dokumente:
.
Kaj lahko to pri nas notarsko overiš ? Kaj pa pooblastilo špediterju ?
Špediter mi je po mailu poslal pooblastilo, ki sem ga podpisal in overil pri našem notarju.
Predhodno pa sem seveda jaz špediterju poslal vse skene svojih dokumentov.
Tisti dan,ko dostaviš špediterju originale urediš tudi carinjenje, tako da greš zaradi carinjenja samo enkrat na Hr. Priporočljivo da si bolj zgoden in da imaš s seboj gotovino za plačilo davka- za vsak slucaj če kartica odpove
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta