Evo podatki o carinah i davkih v RH do 31.05.2013

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » To Apr 09, 2013 18:14

Vse dokumente sem overil v Sloveniji.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » To Apr 09, 2013 21:08

Ok, hvala
bostjan9
Admiral

urejanje papirjev

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Sr Apr 10, 2013 20:10

Koliko časa je barka prijavljena na hrvaškem (po mojem), lahko dokazuješ z zadnjo vinjeto....pod datumom veljave je napisano kdaj si prvič plačal vinjeto na hrvaške (Uzastopna prijava od / Regular registration since) ....

Zanima me ali je kdo že plačal carino za barko dolžine okoli 7 metrov.
Prav tako me zanima, ali je pri carinjenju obvezno da cariniš preko špediterja, ter koliko špediter vzame za to uslugo, da ti uredi carinjenje.

l.p.
spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » Če Apr 11, 2013 05:45

Ma jaz nisem nič overjal,samo kopije po mailu in sem vseeno carinu in je bilo ok :wink:
Edino pooblastilo špediterju sem overil.
Lp
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Če Apr 11, 2013 17:23

Sem vprašal špediterja če rabi kaj overjenega od mene ! Je rekel da ne, ker bom zraven njega ko bo vložil papirje. V pon grem to porihtat
zozi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a zozi » To Apr 16, 2013 12:34

Pozdrav vsem. Ker sem prebrskal že vse živo, nisem zasledil naslednjega odgovora. Namreč če si Slo državljan in imaš plovilo do 10m registrirano v Nemčiji, torej v EU, ne vidim razloga zakaj bi moral plačati nek DDV na Hrvaškem ali v Slo., če je plovilo vpisano in registrirano v EU-Nemčiji. Ni mi jasno kako je lahko plovilo registrirano v EU zanj pa ni plačan DDV. Logično pri vsem tem je, da me v tem primeru lahko preganjajo Nemški dacarji ne pa naši ali Hr. Bega me to, da nekateri zatrjujejo da plačilo DDV-ja ni potrebno če je plovilo več kot 8 let v prometu, drugi pravijo pejt zdej zrihtat carino da ne boš kasneje plačeval več kot sedaj. Prosim za konkretne odgovore. Mislim da moj primer ni osamljen. Hvala vsem in mirno morje. :lol:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Apr 16, 2013 13:21

Tvoje razmišljanje je popolnoma pravilno.
Za konkreten odgovor je pa edini merodajen bog. Ker le od (če sploh) ve in pozna finte naših južnih sosedov.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » To Apr 16, 2013 14:00

Za vpis v hr register je treba imet vse prevedeno v hr.Ali kdo ve če mora biti prevedeno od uradnega tolmača ali lahko kar sam? :lol:
In če mora bit uradni a ima kdo kakega da ni zlatar?
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » To Apr 16, 2013 18:35

Ja naj kdo pove, ki je že vpisal plovilo v register kaj vse se rabi. Se pa po mojem od kapetanije do kapetanije kaj razlikuje, vsak si tolmači po svoje
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Apr 16, 2013 22:34

zozi napisal/-a: Ni mi jasno kako je lahko plovilo registrirano v EU zanj pa ni plačan DDV.

Poglej, večina avstrijcev in nemcev ob nakupu barke ni plačala DDV ja, ker se je barka nahajala izven EU.
Sedaj ko hrvati vstopajo v EU naj bi morali tudi oni poravnati te obveznosti do svoje države.

Ravno sosed v marini (avstrijec) mi je v soboto razlagal da on nima plačanega DDV v Avstriji in da razmišlja o HR registraciji.
In mislim, da ni edini.

Jest gledam enostavno takole:
MOŽEŠ DA BEŽIŠ, NEMOŽEŠ DA BEGNEŠ :D :D :D

Edini varen register je pomoje Slovenski, tam barke ne vpišeš brez potrdila o plačanem DDV :D
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Sr Apr 17, 2013 00:39

no tkole bom jest napisal kaj sem rabil, s tem da nisem sam hodil okrog ampak je to hodila lastnica suhe marine, kjer mam čoln, za kar sem ji plačal..

torej:
imel sem barko na leasing: izplačal sem leasing in dobil izpis iz AUT registra in potrdilo da sem plačal leasing ( to oboje je moralo biti prevedeno od uradnega tolmača kar je koštalo 80 eur), vmes se je delal še OIB, zdej pa nisem ziher..a sem mel seebrief al ne zraven..mislim da tud
kopije svojih dokumentov, potrdilo marine da sem mel čoln tam, original potrdilo od vinjete, potem ker mi je carinil špediter sem pri nas overil to punomoč ki so mi jo spisali oni, prav tako sem tukaj overil pooblčastilo da me zastopa pri carinjenju in registraciji ta lastnica in tudi da spreem raznorazno pošto k njej..ne vem že kako to piše tam - punomoć za primanje pismena se mi zdi.

no in se je začelo..čoln se je ocarinil, plačal sem carino in pdv+ špediterja(150 eur), je trajalo nekaj časa, pol pa je šla še registrirat, tam sem plaal svetlarino, registracijo, neke kao koleke, kar je blo vse skup okol 80-90eur.
pa še seveda zavarovanje..

no in to je blo to..vsa zadeva je kar trajala 2 meseca, je pa rekla da je še en začel istočasno to carinjenje, pa ker da ni izplačal leasinga da se pa nekaj komplicira in da ni še nič iz tega in da še kar čaka na točne info iz carine kaj sploh oni rabijo,,ker da nimajo pojma..kar je seveda že znano..

lp
Veritas et Aequitas
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Sr Apr 17, 2013 07:29

Odgovor špediterja
Poštovani
Ako budemo čekali na VB leasing nećemo se upisati još godinu dana.
Upis možete obaviti sami ili ukoliko želite da vam to obavim ja, naša naknada iznosi 300,00 Eur-a + troškovi koji se plaćaju lučkoj kapetaniji za upis i pregled i iznose cca 220 do 300 Eur-a, ovisno koliko imamo dokumenata za prijevod kod sudskog tumača. Za sve troškove dobivamo račun, koji ćemo vam prezentirati.
Nazadnje spremenil spyder, dne Sr Apr 17, 2013 07:29, skupaj popravljeno 1 krat.
zozi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a zozi » Sr Apr 17, 2013 07:29

Poglej, večina avstrijcev in nemcev ob nakupu barke ni plačala DDV ja, ker se je barka nahajala izven EU.

V tem primeru ki si ga zapisal ni za nemca nič drugače kot za nas slovence.
Zanima me torej, kako je lahko nemec registriral plovilo v nemčiji ne da bi poravnal DDV svoji državi. Mislim da to ne gre, vsaj logično ne.
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Sr Apr 17, 2013 10:25

Seveda gre, saj če se plovilo ne nahaja v Eu potem mu ni bilo potrebno plačati ddv.
Če pa je z njim plul po nemčiji je pač plačal.

Pri nas Slo je pa stvar popolnoma drugačna ker ne glede kje se nahaja barka plačaš ddv da ga sploh lahko vpišeš.
zozi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a zozi » Sr Apr 17, 2013 12:42

Mitja P napisal/-a:Seveda gre, saj če se plovilo ne nahaja v Eu potem mu ni bilo potrebno plačati ddv.

A registriraš lahko v svoji državi brez plačila dajatev- si nemec(slovenec) in odpelješ barko v hrvaško, ne plačaš davka, jo pa registriraš v svoji državi nemčiji (sloveniji)? Ali se motim?
Ma nič mi ni jasno. :shock: :shock: :shock:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost