Tex napisal/-a:ja sam Šterku vseeno ni bilo potrebno ponovno plačati DDV !
Tex, ti si taki šaljivec, da sem pričakoval, da boš napisal, da ga je nazaj dobil...
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
bojan11 napisal/-a:DR.E napisal/-a:Tex napisal/-a:Torej po vašem, vse barke, ki so sidrane,vezane,deponirane...itd v Hrvaškem, pa naj imajo plačan davek ali ne, pa naj imajo Slo,Mađarsko,avstrisko,nemško... zastavo ali ne, če niso pripule vsake 3 leta v EU in za to nimajo potrdila, jim ta DDV propade in ga morajo plačati ponovno ??!
Pa kaj ste tu gor vsi nore gobe jedli ?
Najprej se bo šel tožarit vsak Švaba, potem Osterajhar, in tako dalje tudi mi !
PS: uredim vam bosansko državljanstvo, zrihtam bosanko za ženo in registriram plovilo v bosni... vse za pameten denar![]()
po moji svinjski logiki, plovilo, ki je registrirano za 5 let in se z njim odpraviš na pot izven EU ne more nikoli izgubiti porekla, ker kje pa piše, da ne smeš 4 leta biti na poti po svetu? Zdaj pa če si 18 mesecev na hrvaškem morju, je pa to stvar organov za notranje zadeve RH in ne izgube porekla v lastni državi.
Mislim vsaj da je tako.
Po tvoji logiki imaš prav, po zakonski pa ne...
Grega295 napisal/-a: A razumem jaz pravilno te primere:

amerglass napisal/-a:Grega295 napisal/-a: A razumem jaz pravilno te primere:
Ma, ti razumeš perfektno. Sam sem od naše carine dobil tolmačenje oz. "nasvet" za tvojo točko I. priplujte nazaj v SLO !! Je pa res, da če bodo Hrvati dosledni, bi te teoretično roka pravice lahko dosegla tudi v Izoli - če HR organ poda organu sosednje države uradni zaznamek, da te je imel več kot 3 leta na svojem morju, potem nek naš organ na tako zadevo enostavno mora odreagirat in se ne več slepit.
Verjamem, da se bodo tudi naši počasi zbudili in postali pozorni na barčice, ki se bodo priseljevale iz HR nazaj v domovino... no, oz. so se že:
http://www.carina.gov.si/si/novosti/sek ... _hrvaskem/
Vsem dvomljivcem: zakonodaja je jasna - citiram:
Carinski status plovila lahko lastnik uredi z vložitvijo carinske deklaracije in sprostitvijo plovila v prost promet v EU. Rezident Slovenije oz. EU ne sme uporabljati registriranega plovila, ki nima urejenega carinskega statusa na carinskem območju Skupnosti (tj. v teritorialnih vodah EU).
Z vložitvijo carinske deklaracije in sprostitvijo plovila v prost promet ter plačilom dajatev (carina in/ali DDV) lastnik pridobi za plovilo skupnostni status, kar pomeni, da ga lahko uporablja na celotnem območju EU.
r1150r napisal/-a:Vsi ki imate DL in podobne ne EU registracije ( razen HR seveda) se hitro odločite kje boste plačali dajatve , ker nekje jih boste morali, če ne, bo Jadran samo še južno od Prevlake.
Sicer pa od česa bo pa živela država če ne od davkov in taks in ....
Torej, če imaš, plačaj in to čimprej in to v EU in ne HR ker malo pripadnosti pa že moraš pokazat.
amerglass napisal/-a:Grega295 napisal/-a: A razumem jaz pravilno te primere:
Verjamem, da se bodo tudi naši počasi zbudili in postali pozorni na barčice, ki se bodo priseljevale iz HR nazaj v domovino... no, oz. so se že:
http://www.carina.gov.si/si/novosti/sek ... _hrvaskem/

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost