Vinjeta
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Nobeden pa ni omenil, ali bo vinjete kontrolirala policija, DARS ali kar G7, G4, Sintal ali pa kaka podobna firma, po možnosti z neveljavno licenco??
Nekaj sem bral, da bo DARS v te namene nabavil pregrešno drage hitre Wolkswagne Caravelle z nekimi hudimi motorji, a to pomeni, da bo kar dars mel koncesijo za loviti prekrškarje?
LP PACEK
Nekaj sem bral, da bo DARS v te namene nabavil pregrešno drage hitre Wolkswagne Caravelle z nekimi hudimi motorji, a to pomeni, da bo kar dars mel koncesijo za loviti prekrškarje?
LP PACEK
Ja dars bo dobil te transporterje z močnimi motorji in z štirikolesnim pogonom.Vse kaže da bojo oni z občasno pomočjo policije kontrolirali promet na cestah,sicer pa že raznorazni mestni redarji bodo imeli vsakčas huda pooblastila od tega da bojo nosili orožje za pasom,dajali pihat voznikom,imeli bodo tudi radarje,lahko te bojo uklenili v lisice ...

Ure dnevi leta tečejo....
admin napisal/-a:Verjamem Opus, da ti ni jasno, verjetno tudi meni in ostalim ni čisto...
No jaz sem si razložil nekako takole:
1. Na HR se voziš po avtocesti in plačaš cestnino, policajev pa na HR avtocestah "kao" ni in tako ne plačaš kazni! To zagotovo ni res, saj velikokrat vidim sivega A4 s Provida radarjem v okolici Zagreba...
LP
Po avtocestah na hrvaskem je precej policijskih (kako ih klicejo Kobre) avtomobilov samo so civilni raznih marki z kamerama kupljeni namensko samo za avtoceste. Koliko vem so se ze splacal v prvi sezoni ce prav so dragi (mercedesi, audi,vw in ostali mocni auti 4x4, 200 km). Mislim da so ih kupili se.
Vidite, jaz ne vidim da veliko policije na hrvaskim cestama, saj so me ustavili enkrat v treh letah. Vec se bojim slovenske policije ce prav me niso nikoli nikoli ustavili (ne, enkrat so ze precej casa, pa nisam placal, mi je oprosceno
Tole za kramp mi je pa smesno. Saj ne obstoja zakon ker navodi kramp v autu.
Pa se eno razmisljanje da se vrnem na vinjeto.
Mislim da vinjeta ni pravicna. Ne mislim na samo na slovensko, pa na vse vinjete. Ce bi imeli vinjete za hrvaske avtoceste mi ne bi bilo vsec.
Izgleda mi pravicnejse da placam avtocesto kdaj je koristim ne pa celo leto, in ce grem enkrat po avtocesti placam kakor da se vozim stalno. Vem da se lahka izracuna da se splaca za dvakrat ali trikrat tam pa sem, ali mi ni pravicna.
P.S.
Prav zdaj imam SLO vinjeto v rokah.
Ja to s krampom ne bom pozabil nikoli, ker se mi zdi tako smešno.
Po ustavitvi in pregledu dokumentov( vozniška, prometna,pasoš,celo homologacija za evro priklop na katerem niti kugle ni bilo montirane), se je začelo z pregledom verig, prve pomoči , vrvi za vleko itd., vse skupaj je trajalo precej dolgo. Če bi prej skapiral, da hoče samo nekaj denarja za južino, ne bi trajalo tako dolgo. Moj pristop do policaja, bil je sam, je bil korekten , celo z malo humorja z obeh strani.
Ko pa mi je omenil kramp, sem se začel smejati, mu dal v roko pet mark, vprašal, če še rabim kramp (verjetno za razbijanje zvoženega snega ).
"Ne više nije potrebno. Pa znaš kakva je situacija." je bil odgovor. Malo je manjkalo, da bi mu dal še desetko zraven.
.
LP
ps; avstrijci zahtevajo vinjeto, poleg nje pa še plačaš tunele ekstra. Pa se je takrat kdo kregal na njih? Edino Nemci, so jim zaprli prevoz čez Lofer, to je bila pot po Nemškem ozemlju za avstrijce, kateri so potovali na tirolsko, brez carinske kontrole in plačila za uporabo cest, za avstr. tovornjake.Ta ukrep Nemcev je pa bil tudi povezan z prepovedjo nočne vožnje z tovornjaki po Avstriji. Mi "slovenceljni" pa tako in tako, smo vedno tiho, ko nam drugi serjejo po glavi. Pač taka mentaliteta, katero pa drugi radi izkoriščajo. Kako dolgo še, se sprašujem?
LP
Po ustavitvi in pregledu dokumentov( vozniška, prometna,pasoš,celo homologacija za evro priklop na katerem niti kugle ni bilo montirane), se je začelo z pregledom verig, prve pomoči , vrvi za vleko itd., vse skupaj je trajalo precej dolgo. Če bi prej skapiral, da hoče samo nekaj denarja za južino, ne bi trajalo tako dolgo. Moj pristop do policaja, bil je sam, je bil korekten , celo z malo humorja z obeh strani.
Ko pa mi je omenil kramp, sem se začel smejati, mu dal v roko pet mark, vprašal, če še rabim kramp (verjetno za razbijanje zvoženega snega ).
"Ne više nije potrebno. Pa znaš kakva je situacija." je bil odgovor. Malo je manjkalo, da bi mu dal še desetko zraven.
LP
ps; avstrijci zahtevajo vinjeto, poleg nje pa še plačaš tunele ekstra. Pa se je takrat kdo kregal na njih? Edino Nemci, so jim zaprli prevoz čez Lofer, to je bila pot po Nemškem ozemlju za avstrijce, kateri so potovali na tirolsko, brez carinske kontrole in plačila za uporabo cest, za avstr. tovornjake.Ta ukrep Nemcev je pa bil tudi povezan z prepovedjo nočne vožnje z tovornjaki po Avstriji. Mi "slovenceljni" pa tako in tako, smo vedno tiho, ko nam drugi serjejo po glavi. Pač taka mentaliteta, katero pa drugi radi izkoriščajo. Kako dolgo še, se sprašujem?
LP
Pa poglejmo kako je z vinjetami in plovnimi dovoljenji na Hrvaškem.
Prejšnji teden sem plačal z 10% popustom 309 Kn kar pomeni ca. 43 EUR. Zakaj? Za mesec julij, avgust in polovico septembra. Potem gre moj čoln lepo v garažo. Torej bi bilo lepo, če bi tudi na Hrvaškem tisti, ki tako jamrajo čez naše vinjete pogledali tudi v svoje ogledalo in si priznali, da tudi Hrvaška država dela določenim ljudjem krivico.
Kaj pa je to drugega kot vlečenje denarja iz žepov turistom?
Prejšnji teden sem plačal z 10% popustom 309 Kn kar pomeni ca. 43 EUR. Zakaj? Za mesec julij, avgust in polovico septembra. Potem gre moj čoln lepo v garažo. Torej bi bilo lepo, če bi tudi na Hrvaškem tisti, ki tako jamrajo čez naše vinjete pogledali tudi v svoje ogledalo in si priznali, da tudi Hrvaška država dela določenim ljudjem krivico.
autokamp napisal/-a:Pa poglejmo kako je z vinjetami in plovnimi dovoljenji na Hrvaškem.
Si pa srečko
Ure dnevi leta tečejo....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost