Davek na plovila

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 26, 2013 19:24

Bravo admin. Do centa natančno.
Bom preživel, še kaj hujšega.
Pa kaj imate vsi nove barke, da tako jamrate.
Moja je kot nova, pa imam 50% popusta. :lol:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Feb 26, 2013 19:31

Ja tocno to! Kolk pa plačujete?
Jaz dam za 13m tolk kot za dve noci v kaki od cro marin... (mogoce bo letos dost le za eno noc...?)
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Feb 26, 2013 19:32

peticijo sicer lahko napišemo........v uspeh pa močno dvomim......
Gre denar v dva rzlična "žakla", če prav razumem:
prva položnica ima naslov v Nm (za nas dolenjce)
druga, dodatni davek, pa v Lj
So očitno dobro zakomplicirali, da se ja kdo nebi izmuznil :evil:
Sicer pa za nas tamale ni tako hudo: dodatni davek je cca 20% osnovnega, oba davka skupaj pa za en 25literski rezervar goriva
mirno morje
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Feb 26, 2013 19:36

Jaz, če nebi imel stare kante bi jim dal enega vijolčnega in še malo zraven.
BAAAAAAANDA !!!!!

Je pa res, polovica gre v Lj, polovica pa v občinsko kaso :roll:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Feb 26, 2013 19:45

al napisal/-a:Ja tocno to! Kolk pa plačujete?
Jaz dam za 13m tolk kot za dve noci v kaki od cro marin... (mogoce bo letos dost le za eno noc...?)

No vidiš to se mi tudi ne zdi prav, tvoja jadrnica je vredna približno toliko kot motornjak, ali mogoče malo manj, s tem da zaradi obdavčitve po kilovatih zanj plačaš parkrat več, čeprav gre za podobno vrednost luksuza, da avtodomov in podobnih luksuzov, ki niso nič obdavčeni sploh ne omenjam.
Pa ne me narobe razumet, ampak res ni pravično.
Pa še to, motornjakarji že skozi davek na gorivo curnemo v državno blagajno juhuhuuuuu. :roll:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 26, 2013 20:06

No me veseli, da nisem kiksnil kakšnega <= in pa >= in podobnih operacij v Excelu. :lol:
Dajte preverit prosim še robne pogoje pri 5,00m pa potem pri 8,00 in naprej nad 12,00 m. Upam, da tudi tam vse štima...

Hja, jaz imam 50% popusta, vendar je še vedno veliko za moj okus. Dodatni letošnji davek je praktično enako visok kot osnovni davek, če imaš barko v rangu med 8 in 12 metri! Še posebej to velja za motorna plovila, kjer je večji del obdavčitve po kW, kar seveda nima nobene veze z luksuzom, kot je napisal pred mano že Gregor.n!

Peticija res mogoče ne bo imela efekta, vendar pa ne vem, če je prav, da smo kar tiho! Letos nas je zajebala desna vlada, naslednje leto nas bo leva z novim zakonom ZUJF-2 in spet recimo krat 2... Denarja itak manjka v proračunu, tako da se ne bi čudil tudi temu. Bomo spet tiho? :evil:
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Feb 26, 2013 20:09

2 x 480€...Še dobr, da mam stara jajca...

Popust se je tudi zmanjšal!

Otočja vabijo...

Admin: Izračun dela super.
Nazadnje spremenil bladzo, dne To Feb 26, 2013 20:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 26, 2013 20:14

Aja, motor pa to. Ja tukaj se pa strnjam, da pretiravajo in da se že ogromno "davka" vplača skozi benz in nafto.

Ja, admin, dobro se je oglasiti in napisati kakšno peticijo, pritožbo. Samo prej moramo imeti kakšno združenje na državnem nivoju, npr. Zveza morjeplovcev ali kaj podobnega. Jaz bi rad prispeval članarino, nekaj 10€, če bi nas potem v vseh podobnih zadevah zastopal, kakšen učinkovit pravnik. V SLO, še posebeja pa na HR, kjer je tudi n zadev, ki na katere bi bilo dobro odreagirat.

Morejplovec.net je že dobra osnova za začetek članstva v takem združenju, kaj misliš?
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Feb 26, 2013 20:26

Pri meni pa nekaj ni OK. Vnesel sem dolžino barke, pa mi je prišel replay da izračun velja samo do 50m dolžine, za daljša plovila pa naj se individualno obrnem na Janšo, vendar najkasneje do jutri do 12.00 ure :D :D :D
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Feb 26, 2013 20:39

No, bodimo pošteni. Deli ZUJF-a (dodaten davek), ki se nanašajo na luksus in obdavčevanje premožnih, so zakuhali sindikati, ki so sprejeli znižanje plač, v primeru, ko se bo udarilo po žepih tudi "bogate".

Nekako v tem smislu:
"Če do sedaj niste bili reveži, bomo pa mi poskrbeli, da se jim čim prej pridružite"

Gremo na počitnice,
gremo na Jamajko...

--> http://www.youtube.com/watch?v=tEskyiM4CaI
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 26, 2013 21:38

Masterpiece napisal/-a:Tudi jaz sem dobil danes položnico oz. dve položnici. Ena za davek druga za dodatni davek.
Zanima me pa naslednje.Čoln je že eno leto neregistriran in mi stoji na vrtu, ker je potreben obnove.Dejansko je trenutno neuporaben. Ali se lahko pritožim z dokazili o stanju da ne bi plačal tega davka, ker se mi zdi totalno butasto pa čeprav gre za cca 70 eur. Je kdo že naredil kaj podobnega?
lp

Napisal sem ti že dve leti nazaj, da napiši ugovor, da ti gnije doma na vrtu in ni ploven ampak je v fazi obnove... in tako si oproščen davka... preberi kaj ti piše spodaj oz zgoraj v tekstu nad položnicami...

PS: ja fantje kaj je to takega, še en davek uvedejo, pa bomo poiskali način, kako nobenega ne plačat :wink: to pa ja znamo :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
al

OdgovorNapisal/-a al » To Feb 26, 2013 22:36

gregor.n napisal/-a:
al napisal/-a:Ja tocno to! Kolk pa plačujete?

No vidiš to se mi tudi ne zdi prav, tvoja jadrnica je vredna približno toliko kot motornjak, ali mogoče malo manj, s tem da zaradi obdavčitve po kilovatih ........

Nimaš prav. Moja jadrnica je PRICELESS!!! :lol:

Jadralci delamo manj gužve na morju, ker vi z motornjaki se skoz gor pa dol vozte. To je dejansko neke vrste davek na gužvo...
Tko, da vi kar podpisujte peticije 8)
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

OdgovorNapisal/-a sundancer » Sr Feb 27, 2013 06:17

Zdravo :D
A gdo mogoče ve zakaj jaz letos nisem dobil položnice :evil: :evil:

L.P Sundancer
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Feb 27, 2013 07:08

Živjo,

kaj mi lahko kdo pove postopek, če si prodal plovilo, položnico pa dobil vseeno?

Kaj napišem pritožbo ter priložim kupoprodajno pogodbo?

Hvala!

:D
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Feb 27, 2013 07:20

Pošlji jo sundancerju, da bo vsaj davek plačal če že nima čolna. :lol:
https://medisken.si

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost