kr en napisal/-a:Ker sem bolj len, se mi ne ljubi brat postov za nazaj, pa bom še enkrat vprašal.
Velikokrat sem s posadko štartal iz SLO in v Umagu opravil vhod v CRO s pripadajočo dokumentacijo (kartončki). Potem pa sem barko pustil v Dalmaciji, posadka pa se je vrnila z avtom. Glavni dopust sem štartal iz Dalmacije, kjer sem napravil novo crew listo in vpisal osebe na list od vinjete. Une prvotne posadke pa nisem "razdužil" nikjer. Nikoli ni bilo težav.
Ali je to nepravilno ?
Si pravi pacient, oz. šolski primer za probleme pri kontroli.
Crew lista s potniki, ki so že davno drugje ne pa na hrvaškem. Na "Popisni listi" pa drugi, ki niso overjeni od kapetanije. Dragi moj to je črni čarter. Ko te bo doletela kontrola boš prvi v vrsti, da boš odkupil svoje plovilo.
Ker se še ni nič zgodilo je upravičen dvom v računalniško kontrolo. Se pravi da nekaj pisarijo tile uradnički na kapetanijah, kar je samemu sebi namen.
Naletet je potrebno samo na enega "nabildanega" uradnika na vodi, pa imaš "suca za prekršaje" in dva do tri dni "jebe" v "jebinah." To pa ni ravno poceni in še manj sproščujoče.
Po reglch bo treba, pa če nam paše al pa ne. Včasih je čudeže delal kakšen sixpack in podobno, danes je pa zmeraj več takih neprijetnih novic.
LP
.