Turistična taksa - pavšal
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Turistična taksa - pavšal
copy/paste iz FB eMorje
..............
TURISTIČNA TAKSA ZA NAVTIKE - nov pravilnik
V Hrvaški je objavljen nov »Pravilnik o višini, načinu plačevanja in razporeditvi turistične takse za čarterska plovila, ladje za večdnevna krožna potovanja in osebe, ki prebivajo na plovilu (navtiki) ter način plačevanja turistične takse za ladje na krožnih potovanjih v mednarodnem pomorskem prometu in mednarodnem prometu na notranjih vodah«.
Pravilnik odreja, da se pavšalni znesek turistične takse za leto 2020 zmanjšuje za 20 %, navtiki pa imajo sedaj možnost takso plačati v pavšalnem znesku ali po nočitvi.
Znesek turistične takse, ki so jo navtiki dolžni plačati po osebi na nočitev je 10.00 kun.
...............
..............
TURISTIČNA TAKSA ZA NAVTIKE - nov pravilnik
V Hrvaški je objavljen nov »Pravilnik o višini, načinu plačevanja in razporeditvi turistične takse za čarterska plovila, ladje za večdnevna krožna potovanja in osebe, ki prebivajo na plovilu (navtiki) ter način plačevanja turistične takse za ladje na krožnih potovanjih v mednarodnem pomorskem prometu in mednarodnem prometu na notranjih vodah«.
Pravilnik odreja, da se pavšalni znesek turistične takse za leto 2020 zmanjšuje za 20 %, navtiki pa imajo sedaj možnost takso plačati v pavšalnem znesku ali po nočitvi.
Znesek turistične takse, ki so jo navtiki dolžni plačati po osebi na nočitev je 10.00 kun.
...............
Za ruto sem plačal 3 dni v Punatu.
Marinero mi je na Kapitaniji spisal položnico in sem moral k sosed v Banko plačat, potem sem pa dobil potrdilo.
še gotovine nočejo več...
Bo zanimivo izvedeti kako plačati elektronsko.
Marinero mi je na Kapitaniji spisal položnico in sem moral k sosed v Banko plačat, potem sem pa dobil potrdilo.
še gotovine nočejo več...
Bo zanimivo izvedeti kako plačati elektronsko.
Mato 
-
Mornar pohorc
- Kapitan
Torej letos je mozno placat TT tudi na osebo za posamezni dan, ki znasa 10HRK na osebo na dan. Vendar ce to hitro mal preracunam, je to drazja opcija od pavsala, recimo za barko od 7-9 m. 4 osebe x dan = 40 x 10 dni je 400 HRK. Pavsal za 15 dni je pa letos 288 HRK! Vsaj tako pise v enavtiki? Ali se motim?
Mornar pohorc napisal/-a:Torej letos je mozno placat TT tudi na osebo za posamezni dan, ki znasa 10HRK na osebo na dan. Vendar ce to hitro mal preracunam, je to drazja opcija od pavsala, recimo za barko od 7-9 m. 4 osebe x dan = 40 x 10 dni je 400 HRK. Pavsal za 15 dni je pa letos 288 HRK! Vsaj tako pise v enavtiki? Ali se motim?
Če je na barki več ljudi hkrati in pogosto, se bolj splača pavšal. Če pa si na barki ti pa žena večji del časa in še nekaj izvensezonskih vikendov, potem pa je boljše plačat posamezno.
Marchi napisal/-a:Mornar pohorc napisal/-a:Torej letos je mozno placat TT tudi na osebo za posamezni dan, ki znasa 10HRK na osebo na dan. Vendar ce to hitro mal preracunam, je to drazja opcija od pavsala, recimo za barko od 7-9 m. 4 osebe x dan = 40 x 10 dni je 400 HRK. Pavsal za 15 dni je pa letos 288 HRK! Vsaj tako pise v enavtiki? Ali se motim?
Če je na barki več ljudi hkrati in pogosto, se bolj splača pavšal. Če pa si na barki ti pa žena večji del časa in še nekaj izvensezonskih vikendov, potem pa je boljše plačat posamezno.
Ali pa primer jadrnice 9-12 m. Večinoma sva sama z ženo (razen počitnic) vendar preko celga leta. Celoletni pavšal je letos 2400 HRK, kar bi bilo 240 dni, toliko pa zagotovo ne nabereva. Nama bi se po dnevih izšlo veliko bolje.
Jaz sem jo plačal prejšnji petek in ni blo nič popusta
,
od kje so zdaj to prvlekli k je sezone že skor konc...
https://medisken.si
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
gregor.n napisal/-a:Jaz sem jo plačal prejšnji petek in ni blo nič popusta![]()
![]()
,
Hvala enako!
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
-
Mornar pohorc
- Kapitan
Ali pa primer jadrnice 9-12 m. Večinoma sva sama z ženo (razen počitnic) vendar preko celga leta. Celoletni pavšal je letos 2400 HRK, kar bi bilo 240 dni, toliko pa zagotovo ne nabereva. Nama bi se po dnevih izšlo veliko bolje.
Tadejko, 240 dni je za enega na tvoji barki. Za dva je 120 dni! Razen, ce ves cas plujes sam!
Tadejko, 240 dni je za enega na tvoji barki. Za dva je 120 dni! Razen, ce ves cas plujes sam!
Kdo ve kje se to lahko elektronsko poravna ?
A po novem je plačilo takse od 7m naprej?
Kakor sem že zgoraj napisal, nihče ne ve nič. Vprašal sem glede 10hrk na dan, ter elektronskega plačevanja, v lučko kapetanijo, v marino in v turistično agencijo. Nimajo pojma.
Jadranje je odklop
Pod črto
Noben nič ne ve, zgovarjajo se eden na drugega torej,
N O B E N N E P R E V E R J A

Vklopi REC na telefonu in pejdi v agencijo in probaj plačati po dnevih. Kar boš posnel, bo dokaz, da si probal "al ne može" . Aaa, JBG

Noben nič ne ve, zgovarjajo se eden na drugega torej,
N O B E N N E P R E V E R J A
Vklopi REC na telefonu in pejdi v agencijo in probaj plačati po dnevih. Kar boš posnel, bo dokaz, da si probal "al ne može" . Aaa, JBG
Re:
McKenzy napisal/-a:Roman 1 napisal/-a:Kako pa je če imaš prikolico ali apartma in tam plačan pavšal za TT?.....zakaj bi moral še 1x plačat nekaj kar je že plačano?......
....prej , ko še ni bil v veljavi zakon o TT na plovilih so me ob kontroli vedno vprašali kje sem prijavljen, o TT za plovilo me ni pa še nihče vprašal.....imam vedno sabo potrdilo o plačanem pavšalu TT ......če pali pali, če ne bom pa še za nazaj plačal....
Če si prijavljen v kampu,apartmaju, ti ni treba plačevat še za plovilo,razen če tudi bivaš na njem in ga nimaš le za dnevne izlete-to je meni povedal šerif na krku.
"Ako imaš krevet, onda moraš platiti, ako ne izbaci krevet" Po vseh kapetanijah na zahodni obali istre trdijo in zahtevajo; če te dobijo pa nimaš pa kaznujejo
Wellcraft 2600 Martinique
Organ sme izdati kazen zgolj na podlagi veljavne zakonodaje. Zato bi bilo zanimivo videti kakšna je bila navedena pravna podlaga v primeru tistih, ki so kazen dobili. Prav tako, kakšno plovilo so imeli.
Da lahko vsak lokalni šerif počne nekaj po svoje, je anarhija.
Da lahko vsak lokalni šerif počne nekaj po svoje, je anarhija.
Lep pozdrav.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov