Lista posadke-CRO lista

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Mar 15, 2010 19:42

Nisi v prekršku, ker je Umag prva kapetanija na severu HR. Jaz sem včasih, če je bila dobra burja, potegnil tudi do Poreča in šele tam prečkal mejo in uredil formalnosti.

Skratka, vse lahko urejaš z barko, ne z avtom. To je povsem običajno in v pomorstvu edino logično.
Nazadnje spremenil Marchi, dne To Mar 16, 2010 22:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Mar 15, 2010 19:46

vili napisal/-a:Zdaj pa me zanima,sem v prekršku(ker nimam vinjete),če me ustavi policija na relaciji Piran-Umag.

L.P.

NE :!:
Kako pa si predstavlajš, da bi vsi, ki imajo barke v SLO ali Italijani najprej šli z avtom na HR po vinjeto. To bi bile pa procesije.

Lp Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Mar 15, 2010 19:57

Edo

Si me panasmejal z tem komentarjem.
:D :D
lp
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Po Mar 15, 2010 23:44

vili napisal/-a:Pozdravljeni

Danes sem bil v Umagu na kapetaniji,da bi kupil vinjeto.Sabo sem imel vse papirje,kar mi je potrdil tudi možakar v kapetaniji.Vparašam,če lahko kupim vinjeto,pa me vparaša,kje imam čoln,pa mu lepo odgovorim,da v Sloveniji.Nato mi reče,da vinjete ne morem kupiti,ker moram priti z čolnom na Hrvaško,prvo naj se prijavim na policiji,nato pa naj pridem do njega po vinjeto.Ker mu nekakor nisem verjel,grem dalje v Novigrad,kjer pa je vse zaprto.Firbec mi ne da mira,pa se zapeljem do Poreča,kjer pa dobim isti odgovor kot v Umagu.
Zdaj pa me zanima,sem v prekršku(ker nimam vinjete),če me ustavi policija na relaciji Piran-Umag.

L.P.

Pojdi na Krk. Jaz sem tam vse uredil-vsaj lani. Upam da je tudi letos tako.
Ljubitelj narave
uroš.r
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a uroš.r » To Mar 16, 2010 09:45

vili napisal/-a:Pozdravljeni

Danes sem bil v Umagu na kapetaniji,da bi kupil vinjeto.Sabo sem imel vse papirje,kar mi je potrdil tudi možakar v kapetaniji.Vparašam,če lahko kupim vinjeto,pa me vparaša,kje imam čoln,pa mu lepo odgovorim,da v Sloveniji.Nato mi reče,da vinjete ne morem kupiti,ker moram priti z čolnom na Hrvaško,prvo naj se prijavim na policiji,nato pa naj pridem do njega po vinjeto.Ker mu nekakor nisem verjel,grem dalje v Novigrad,kjer pa je vse zaprto.Firbec mi ne da mira,pa se zapeljem do Poreča,kjer pa dobim isti odgovor kot v Umagu.
Zdaj pa me zanima,sem v prekršku(ker nimam vinjete),če me ustavi policija na relaciji Piran-Umag.

L.P.

Napako si naredil, ker si rekel da je čoln v SLO, rekel bi da je v marini ( Červar, Fontana,...), mene še nikoli niso spraševali kje imam čoln.

L.P. Uroš
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Mar 16, 2010 11:16

Hvala vam za odgovore.Čoln dam čez 3 tedne v vodo,pa bom kar takrat pičil do Umaga,da kupim vinjeto.
Pozabil pa sem vprašati,kako imaji delovni čas,a delajo v nedeljo tudi tu na kapetaniji,zdaj ko še ni glavna sezona.

L.P.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Mar 16, 2010 11:31

Pozabi da boš "u zimi" v nedeljo na hrvaškem kupil vinjeto, še v soboto samo do 11h in če so seveda dobre volje.
lpg
https://medisken.si
DREAMS
Kapitan

Vinjeta

OdgovorNapisal/-a DREAMS » To Mar 16, 2010 16:01

A potem sploh ne moreš kupiti vinjeto za to leto tako da greš usput z avtom?
Koliko prej pa lahko kupiš vinjeto za tekoče leto?

Hvala in LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Mar 16, 2010 20:59

Veljavnost vinjete je od datuma do datuma. Če greš prvo leto na dopust v avgustu, greš naslednje že v juliju. In si privarčeval :D

LP
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Mar 16, 2010 21:02

Vinjeta ni vezana na tekoče leto, tako kot naprimer pri nas za avtoceste. Velja 365 dni(366 če je prestopno leto) in je torej popolnoma vseeno kdaj jo kupiš.Če jo boš nabavil recimo 1 julija, ti bo veljala do 1 julija naslednje leto.
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Mar 16, 2010 21:04

Ups. Me je Jožko prehitel za 3 minute
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Mar 16, 2010 21:06

Š, ne Ž
Takle mamo, sem prav gledal na timing :lol:

:D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » To Mar 16, 2010 22:05

To razumem, ampak ali jo lahko kupim že mesec prej ko mi poteče?

Ali jo lahko kupim tako da grem s čolnom po kopnem na hrvaško in potem v eni kapitaniji kupim vinjeto?

Lp
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Sr Mar 17, 2010 11:32

DREAMS napisal/-a:To razumem, ampak ali jo lahko kupim že mesec prej ko mi poteče?

Ali jo lahko kupim tako da grem s čolnom po kopnem na hrvaško in potem v eni kapitaniji kupim vinjeto?

Lp

Samo za nazaj jo brez dodatne kazni težko kupiš( seveda v primeru ko te dobijo) :lol: In ponavadi je še cel kup zapletov!

Če se pelješ z avtom in imaš čoln na prikolici lahko kupiš vinjeto na vsaki kapitaniji! Samo uro ne izbiraj prezgodno ali pa prepozno ker osebja ponavadi ni. Med tednom ponavadi od 10h naprej. Na večjih izpostavah je to bol urejeno. Če hodiš s čolnom samo na letni dopust pa poslušaj Joškotov nasvet.
Obilo prijetne plovbe ti želim :!:
FISHING & SAILING IS LIFE
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Mar 17, 2010 11:57

DREAMS napisal/-a:To razumem, ampak ali jo lahko kupim že mesec prej ko mi poteče?

Ali jo lahko kupim tako da grem s čolnom po kopnem na hrvaško in potem v eni kapitaniji kupim vinjeto?Lp

hehe, izgleda smo se na vinjete navadili kot na nekajenje v lokalih...... bi jih kar vnaprej kupovali :)
vinjeto kupiš ko imaš čoln v vodi in ti stara ne velja več. Nekateri celo tako planirajo dopuste, da letujejo 2x na isto vinjeto (agust-julij) in jo kupujejo samo vsako drugo leto

Kdo je na strani

Po forumu brska: heron in 5 gostov