Evo podatki o carinah i davkih v RH do 31.05.2013
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
Tole okoli teh 18 mesecev smo že obdelali. Res je , izgubiš poreklo.
Ni tole hrvaška izmišljotina.
Se spomnite primera, ki smo ga tukaj obdelali. Šlo je za državljana Nemčije, ki je po dveh letih plovbe po svetu priplul nazaj v Nemčijo.
Nemška pedantnost ga je drago stala.
Ponovno je moral plačat vse dajatve. Ne da se mi brskat kje smo obdelali ta primer.
LP
.
Se spomnite primera, ki smo ga tukaj obdelali. Šlo je za državljana Nemčije, ki je po dveh letih plovbe po svetu priplul nazaj v Nemčijo.
Ponovno je moral plačat vse dajatve. Ne da se mi brskat kje smo obdelali ta primer.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
pajer1 napisal/-a:.
Ker vidim, da je Heron z nami v debatah bom vprašal njega... Heron ali misliš, da boš po 18 mesecih jadranja po svetu prišel nazaj v Slovenijo in izgubil poreklo za tvoje plovilo in s tem moral ponovno plačati davek?
Mislim, da bo ta odgovor najbolj merodajen in življenjski.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
DR.E napisal/-a:Aja Amerglass... nisi mi odgovoril kako so povezane vinjete s certifikati? Prosim za razlago, obenem nam navedi kateri špediter ti je zaupal ta podatek. Hvala...
Dr. E, se opravičujem, a s tvojo vehemenco ne boš dosti dosegel, kot te bo Hrvatar vzel v precep. Zdaj se pa lahko junačiš, mene ne moti.
Vseeno bom pa rekel: nehaj že kvasat. 5 x najmanj je tu že pojasnjeno, da plovilo (pa ne samo plovilo, to velja na splošno za prevozna sredstva) izgubi EU poreklo ... po 18 mesecih (ne vem v katerem zakonu je ta rok), oziroma zagotovo po 3 letih neprekinjene odsotnosti iz območja EU.
To določa Direktiva ES 112/2006 - 410. člen, pa si preberi. Saj veš kaj je kratica ES, če si bil taaaak carinik. He, he, lepo na državni plački dolga leta, pa še ne veš, da je predpise treba spoštovat in izvajat ?????
Tebi je nesmiselno kaj razlagat, špediterja na HR si pa kar sam najdi, ga boš gotovo kmalu rabil ! Vinjeto si pa čim prej nariši za 2013, ker ti jo HRček ne bo dal, ko boš pa še njemu povedal, da si bivši carinik, te bo pa s kolegom HRčkom kar takoj povezal....boš pol pametoval brez problema !
Se sploh zavedaš, da obstajajo lastniki, ki imajo potrdilo o plačanem DDV, pa si razbijajo glavo in študirajo zakonodajo ? Ti si pa bivši carinik, ti pač vse veš !
-
Markoz
- Kontraadmiral
- Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula
tu zdej lepo piše o potrebnih dokumentih za registracijo na HR zastavo
http://www.enavtika.si/novice/753-posto ... omment-403
Markoz napisal/-a:tu zdej lepo piše o potrebnih dokumentih za registracijo na HR zastavo
No, recimo: koliko vas ima HR Dovoljenje za radio-postajo ? Noben. Koliko pa vas ima izpit za radio postajo ? Sem in tja najbrž kdo.
Brez tega ne bo carinjenja v HR ! Koliko časa ostane za speljat postopke ?
Če kdo misli, da bo ocarinil barko v 1 mesecu, se bo zaklal !
Dajte začet se pogovarjat s špediterji, ker bo sicer 1.7. res kažin !
Bomo mrhovinarji čez leto dni kupovali VAŠE jahte od HR carine za male pare !
.
Malo čudni toni, podtoni se "slišijo" iz nekaterih prispevkov.
V tako občutljivi temi, kot je tale, je pri komentiranju potrebna visoka stopnja strokovnosti in natančnosti.
Skupaj smo že marsikaj zmogli in tudi tokrat ne pričakujem drugače.
LP
.
Malo čudni toni, podtoni se "slišijo" iz nekaterih prispevkov.
V tako občutljivi temi, kot je tale, je pri komentiranju potrebna visoka stopnja strokovnosti in natančnosti.
Skupaj smo že marsikaj zmogli in tudi tokrat ne pričakujem drugače.
LP
.
pajer 1
pajer1 napisal/-a:.Se spomnite primera, ki smo ga tukaj obdelali. Šlo je za državljana Nemčije, ki je po dveh letih plovbe po svetu priplul nazaj v Nemčijo.
Pajer, moj "podton" je nameren. In - dobronameren. In izhaja iz tvojega zgornjega primera. In iz tega, da sem preštudiral EU Direktivi 111 in 112. Bil v kontaktu s HR špediterjem. Poslušam kaj pravijo brokerji. bral nemške revije, ki to lepo, plastično prikazujejo. Govoril z našo carino. Mislim, da je redko kdo na tem forumu toliko naštudiral.
Ljudem razlagam teorijo, ki jo zdaj precej dobro poznam in si mislim kaj bo v praksi. Ampak večina ravna kot ovca v čredi: čaka kaj bodo naredile ostale ovce.... in se pri tem tolaži, da saj sosed ima isti problem, pa nič ni ukrenil. "Saj imam slovensko zastavo, nje, mene že ne bodo preverjali..." Eni pač ne slišijo drugače, kot če jim tkole na forumu zakričiš:
ZAPLENILI VAM BODO BARKE, GOSPODJE !!
SKRAJNI CAJT DA ZAČNETE RAZMIŠLJAT, NE PA BLEJAT !
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
amerglass napisal/-a:DR.E napisal/-a:Aja Amerglass... nisi mi odgovoril kako so povezane vinjete s certifikati? Prosim za razlago, obenem nam navedi kateri špediter ti je zaupal ta podatek. Hvala...
Dr. E, se opravičujem, a s tvojo vehemenco ne boš dosti dosegel, kot te bo Hrvatar vzel v precep. Zdaj se pa lahko junačiš, mene ne moti.
Vseeno bom pa rekel: nehaj že kvasat. 5 x najmanj je tu že pojasnjeno, da plovilo (pa ne samo plovilo, to velja na splošno za prevozna sredstva) izgubi EU poreklo ... po 18 mesecih (ne vem v katerem zakonu je ta rok), oziroma zagotovo po 3 letih neprekinjene odsotnosti iz območja EU.
To določa Direktiva ES 112/2006 - 410. člen, pa si preberi. Saj veš kaj je kratica ES, če si bil taaaak carinik. He, he, lepo na državni plački dolga leta, pa še ne veš, da je predpise treba spoštovat in izvajat ?????
Tebi je nesmiselno kaj razlagat, špediterja na HR si pa kar sam najdi, ga boš gotovo kmalu rabil ! Vinjeto si pa čim prej nariši za 2013, ker ti jo HRček ne bo dal, ko boš pa še njemu povedal, da si bivši carinik, te bo pa s kolegom HRčkom kar takoj povezal....boš pol pametoval brez problema !
Se sploh zavedaš, da obstajajo lastniki, ki imajo potrdilo o plačanem DDV, pa si razbijajo glavo in študirajo zakonodajo ? Ti si pa bivši carinik, ti pač vse veš !
To si imel v mislih?
Člen 410
1. Z odstopanjem od člena 71 je uvoz blaga v smislu člena 408
opravljen, ne da bi nastal obdavčljivi dogodek, če je izpolnjen
eden on naslednjih pogojev:
(a) uvoženo blago je odposlano ali odpeljano zunaj razširjene
Skupnosti;
(b) uvoženo blago v smislu člena 408(1)(a), ki ni prevozno
sredstvo in je ponovno odposlano ali odpeljano v državo
članico, iz katere je bilo izvoženo, in na naslov tistega, ki je
to blago izvozil;
(c) uvoženo blago v smislu člena 408(1)(a) je prevozno
sredstvo, ki je bilo pridobljeno ali uvoženo pred datumom
pristopa po splošnih uvoznih pogojih notranjega trga ene
od novih držav članic ali ene od držav članic Skupnosti, ali
pa za to blago niso bile izkoriščene izvoze olajšave ali
povračila DDV.
2. Pogoj iz odstavka 1(c) se šteje za izpolnjen v naslednjih
primerih:
(a) ko je obdobje od začetka prve uporabe prevoznega sredstva
in dnem pristopa k Evropski uniji daljše od osem let;
(b) znesek dolgovanega davka zaradi uvoza je neznaten.
-
al
Da malo umirim...
Vsak bo že poskrbel zase, kot sam najbolje zna. Njegova barka, njegov denar.
A forum je krasna zadeva, da si pomagamo z odgovori na vprašanja.
Meni se zdi smiselno, da se neha ugibati in navede dejstva (moderatorji pa naj že enkrat urejajo ta forum in brišejo neprimerne objave, mater!).
Torej naj nekdo napiše v stilu:
1.) Imate SLO zastavo, da bo vse ok sedaj ko gre CRO v EU morate narediti to in to in to.... Vse skupaj pa naj se argumentira z sklicevanji na zakone (morda celo copy/paste členov) in s sklicevanji na imena. Ne pa da se govori: "nek moj prijatlelj špediter"..., "v neki marini na CRO..", na neki istrski kapetaniji"...., v SLO zakonu piše (KATEREM, mater?!)
2.) Vsi ki imate DL registracijo
... in tako naprej...
Meni npr. še nihče ni odgovoril ali še nihče ni sam omenil kje dobim potrdilo o plačanem DDV (o tem sem pisal danes v eni drugi temi...).
Preveč nabijanja, pametovanja, neargumentirane debate v teh resnih temah.
Saj je vseeno kdo ima večjega.
Vsak bo že poskrbel zase, kot sam najbolje zna. Njegova barka, njegov denar.
A forum je krasna zadeva, da si pomagamo z odgovori na vprašanja.
Meni se zdi smiselno, da se neha ugibati in navede dejstva (moderatorji pa naj že enkrat urejajo ta forum in brišejo neprimerne objave, mater!).
Torej naj nekdo napiše v stilu:
1.) Imate SLO zastavo, da bo vse ok sedaj ko gre CRO v EU morate narediti to in to in to.... Vse skupaj pa naj se argumentira z sklicevanji na zakone (morda celo copy/paste členov) in s sklicevanji na imena. Ne pa da se govori: "nek moj prijatlelj špediter"..., "v neki marini na CRO..", na neki istrski kapetaniji"...., v SLO zakonu piše (KATEREM, mater?!)
2.) Vsi ki imate DL registracijo
... in tako naprej...
Meni npr. še nihče ni odgovoril ali še nihče ni sam omenil kje dobim potrdilo o plačanem DDV (o tem sem pisal danes v eni drugi temi...).
Preveč nabijanja, pametovanja, neargumentirane debate v teh resnih temah.
Saj je vseeno kdo ima večjega.
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
Tukaj lahko preberete na hitro o prodaji in poreklu blaga. Postopek 1000. Dokončna prodaja blaga tujcu.
http://www.bb.si/doc/diplome/podbreznik ... govina.pdf
Amerglass, vehemenca gor ali dol, ne vem sicer kje si jo zaznal, ampak... nisi mi povedal kako so povezane vinjete in certifikati. Kaj to pomeni, da če nimaš certifikata in porekla ne boš dobil vinjete? ali kaj? Resno me zanima.
http://www.bb.si/doc/diplome/podbreznik ... govina.pdf
Amerglass, vehemenca gor ali dol, ne vem sicer kje si jo zaznal, ampak... nisi mi povedal kako so povezane vinjete in certifikati. Kaj to pomeni, da če nimaš certifikata in porekla ne boš dobil vinjete? ali kaj? Resno me zanima.
DR.E napisal/-a:amerglass napisal/-a:DR.E napisal/-a:To si imel v mislih?
Člen 410 ....
Ops, prvi, ki je začel brat. Bravo ! Evo, boldirano kričanje pomaga ! Bi rekel dr. House ...
Ja, to je to. V kombinaciji s tolmačenjem HRčkov in posebne brošure iz Bruslja o cenitvi rabljenih plovil, kar naj bi vse bilo do konca januarja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti