seznam oseb
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
seznam oseb
Spoštovani morjeplovci
Ker sem nov v tem hobilu bi prosil če mi lahko nekdo na kratko pove kaj rabim za prehod meje s 4m čolnom ki je registriran in ima plovno dovoljenje za HR do konca julija. Kaj moram imeti na čolnu če me ustavi kontrola med plovbo? Moram imeti popis oseb? Crow listo?
Hvala za koristne informacije[/b]
Ker sem nov v tem hobilu bi prosil če mi lahko nekdo na kratko pove kaj rabim za prehod meje s 4m čolnom ki je registriran in ima plovno dovoljenje za HR do konca julija. Kaj moram imeti na čolnu če me ustavi kontrola med plovbo? Moram imeti popis oseb? Crow listo?
Hvala za koristne informacije[/b]
Verjetno boš prečkal mejo z avtom?
V počitniškem kraju, najprej poišči najbližjo kapitanijo (kam greš na dopust?). S seboj moraš imeti vpisni list za čoln, Izpit in zavarovalno polico.
Glede na to za koliko imaš registriran čoln (4,5,6,...), boš lahko na popis oseb lahko vpisal 2,3 kratnik oseb. Seveda s to listo dobiš še "vinjeto" za 4m (mislim, da je 420 kun) čoln. Otroci do izpolnjenega 12-ga leta ne štejejo. Od oseb potrebuješ ime in priimek, roj. datum ter št. dokumenta (osebna, potni list,...). Nalepiš jo na vidno mesto na plovilu in odpluješ dogodivščinam naproti.....
In NE pozabi, to listino (popis oseb), moraš imeti vedno na čolnu med plovbo, seveda skupaj z ostalimi dokumenti (zavar. polico, izpit, vpisnil list za čoln,...).
V počitniškem kraju, najprej poišči najbližjo kapitanijo (kam greš na dopust?). S seboj moraš imeti vpisni list za čoln, Izpit in zavarovalno polico.
Glede na to za koliko imaš registriran čoln (4,5,6,...), boš lahko na popis oseb lahko vpisal 2,3 kratnik oseb. Seveda s to listo dobiš še "vinjeto" za 4m (mislim, da je 420 kun) čoln. Otroci do izpolnjenega 12-ga leta ne štejejo. Od oseb potrebuješ ime in priimek, roj. datum ter št. dokumenta (osebna, potni list,...). Nalepiš jo na vidno mesto na plovilu in odpluješ dogodivščinam naproti.....
In NE pozabi, to listino (popis oseb), moraš imeti vedno na čolnu med plovbo, seveda skupaj z ostalimi dokumenti (zavar. polico, izpit, vpisnil list za čoln,...).
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!
Za čez mejo ne potrebuješ vinjete in crow liste.
Boš jo pa potreboval na morju, tako da, če nimaš crow liste, bo potrebno kupiti novo vinjeto. Jst tako mislim. Ker drugače bi vsi, ki bi imeli polno crow listo, vrgli staro stran, pa šli po novo. Ne bo šlo.
Ne vem pa kako je, če dobiš novo vinjeto, predno ti stara poteče?
Srečno
Boš jo pa potreboval na morju, tako da, če nimaš crow liste, bo potrebno kupiti novo vinjeto. Jst tako mislim. Ker drugače bi vsi, ki bi imeli polno crow listo, vrgli staro stran, pa šli po novo. Ne bo šlo.
Ne vem pa kako je, če dobiš novo vinjeto, predno ti stara poteče?
Srečno
seznam oseb
Pred časom so mi na Visu v kapetaniji težili in mi dali "crew listo", naslednjič na kapetaniji na Korčuli, ko sem vprašal za crew listo, so me prijazno vprašali, koliko ležišč ima moj gumenjak ? (registriran v SLO) Seveda nobenega in "crew lista" ni bila potrebna.
Kaj bo pa letos
LP
Kaj bo pa letos
LP
no rain, no rainbow
crew lista je eno (jo ne potrebuješ če čoln nima ležišč ali če prestopaš mejo po kopnem),
popis posadke na vinjetnem seznamu pa drugo.
Prejšnji lastnik ti mora dati popis posadke kjer je nalepljen drugi del vinjete (eden je na čolnu). Če ta še ni poln, dopiši svojo posadko in jo pojdi poštepljat na kapetanijo in se vozi do poteka vinjete.
Če pa je poln, potem pa na kapetaniji kupi novo vinjeto. S seboj imej:
- vpisni list čolna ("prometno dovoljenje")
- obvezno zavarovanje (novo, mislim, lahko urediš tudi na kapetaniji)
- izpit za voditelja čolna
- za vsak slučaj še kupoprodajno pogodbo (sicer je lastništvo že razvidno iz vpisnega lista čolna, ampak vseeno, glede na to da ti stara vinjeta še velja).
To je to. Ne kopliciraj. Zberi papirje, dvigni kune in piči v kapetanijo, potem pa gasa, po pameti, varnost je na prvem mestu!
Če te na morju ustavi policija, jim za začetek daš Vinjetni popis posadke, če pa zahtevajo, pa še vpisni list in izpit.
Aja, za čez mejo pa imej s sabo vpisni list čolna in kupoprodajno pogodbo, pa registrirano prikolico itd.
popis posadke na vinjetnem seznamu pa drugo.
Prejšnji lastnik ti mora dati popis posadke kjer je nalepljen drugi del vinjete (eden je na čolnu). Če ta še ni poln, dopiši svojo posadko in jo pojdi poštepljat na kapetanijo in se vozi do poteka vinjete.
Če pa je poln, potem pa na kapetaniji kupi novo vinjeto. S seboj imej:
- vpisni list čolna ("prometno dovoljenje")
- obvezno zavarovanje (novo, mislim, lahko urediš tudi na kapetaniji)
- izpit za voditelja čolna
- za vsak slučaj še kupoprodajno pogodbo (sicer je lastništvo že razvidno iz vpisnega lista čolna, ampak vseeno, glede na to da ti stara vinjeta še velja).
To je to. Ne kopliciraj. Zberi papirje, dvigni kune in piči v kapetanijo, potem pa gasa, po pameti, varnost je na prvem mestu!
Če te na morju ustavi policija, jim za začetek daš Vinjetni popis posadke, če pa zahtevajo, pa še vpisni list in izpit.
Aja, za čez mejo pa imej s sabo vpisni list čolna in kupoprodajno pogodbo, pa registrirano prikolico itd.
Nazadnje spremenil Marchi, dne Sr Jun 27, 2012 15:56, skupaj popravljeno 2 krat.
blazsonc napisal/-a:Samo mislim pa, da ne moreš kupiti dveh vinjet na en čoln v enem letu. To pomeni, da ne moreš kupiti druge vinjete dokler ti velja prva za isti čoln!
Lp, Srečno
Ne bom napisal da lahko, ampak ni logike, da ne, ker jim v zgornjem primeru podariš en mesec, ki je že plačan.
Kakor koli, če se vinjeta izteče v istem mesecu, kot poteka nakup nove, veerjetno ne bo nihče kompliciral, predvsem zato, ker ne gre za goljufanje ampak za spremembo lastništva.
Evo informacija iz prve roke. V Puli ti bodo dali novo vinjeto z datumom od preteka stare in nov popis oseb. Jaz sem imel enako in so rekli, da ne bom rabil dvakrat hodit tja in da ne bom imel dvojnih stroškov so mi dali kar novo, čeprav je stara veljala še dober mesec.
Za nov popis in spremembo lastnika bi namreč plačal nekih 40kun pa so mi dali kar vse novo pa imam mir. Sem bil prijetno presenečen.
lp
Za nov popis in spremembo lastnika bi namreč plačal nekih 40kun pa so mi dali kar vse novo pa imam mir. Sem bil prijetno presenečen.
lp
Če mu velja še 1 mesec in jo letos ne bo potreboval je neumnost kupovati vinjeto če lahko dobi samo novo listo popisa oseb, za birokracijo-lastništvo plača 40 kun in je mir in najceneje. Če pa boš uporabljal čoln do avg., sept. potem je najbolje da vzameš novo vinjeto. Če nimaš hiše oz pavšala ti je najceneje planirat doput eno leto avgusta, druga julija in imaš 2 sezoni, 1leto -eno vinjeto, to je ceneje kot tisti popusti na stalnost.
matjaz007 napisal/-a:Evo informacija iz prve roke. V Puli ti bodo dali novo vinjeto z datumom od preteka stare in nov popis oseb. Jaz sem imel enako in so rekli, da ne bom rabil dvakrat hodit tja in da ne bom imel dvojnih stroškov so mi dali kar novo, čeprav je stara veljala še dober mesec.
lp
Hvala Matjaž007. Bom tudi jaz poskusil na ta način. Kar se tiče dopusta pa itak ni definiranih dopustov glede na to da je prikolica.
Še enkrat hvala vsem za nasvete, javim kako je izpadlo, ko pridem domov
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov