Ali moram plačati privez v zalivu z bojami?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Ali moram plačati privez v zalivu z bojami?
Septembra sem jadral na Pašmanu in prenočil v enem od zalivov na južni strani otoka. Ob prihodu v zaliv sem videl, da je v desni polovici zaliva več boj za privez, jaz pa sem se zasidral v desni polovici, kjer ni bilo boj. V nekaj minutah je prišel tip s čolnom in dejal, da ima koncesijo in da se moramo privezati na boje in plačati privez. Povedal sem mu, da se ne bom odsidral in da priveza ne bom plačal. Bilo je še nekaj krepkih besed in tip je odšel. Soborci na jadrnici, ki nimajo toliko prevoženih milj, so me začeli prepričevati, da naj se privežemo na bojo in mu plačamo, da ne bomo imeli kakšnih problemov. Na koncu je prišlo do tega, da je čez pol ure ponovno prišel in takrat smo se privezali na bojo. Kaj menite? Kdo je imel prav? Ime luke sem pozabil, začne pa se na črko N in je odprta proti jugu.
rider666 napisal/-a:Ali se na otoku tijatu v zalivu tijašnica plača boje ali ne? Ima tam kdo koncesijo?
Tam je (kot kaze) uradno podeljena koncesija. Jaz sem placal, dobil tudi potrdilo, odnesli so smeti.
http://www.wosamma.at/bojenfelder/map.p ... 12216&z=16
V zalivu Tijašnica imajo koncesijo in sicer fantje iz Vodic. Plačaš nočitev in tudi dnevni vez,če se samo kopaš. So pa zelo korektni,saj ti sami predlagajo opcijo sidrenja,ki ti jo ne zaračuna,le iz okvirov sidrišča boj se moraš odaljiti. To ne pomeni,da moraš daleč iz zaliva,le toliko se umakneš,da s kroženjem ne oviraš bark na boji. To je naša izkušnja iz letošnjega dopusta.
Pozdrav iz Srca Slovenije!
Kdo je na strani
Po forumu brska: MKN in 9 gostov