Ali moram plačati privez v zalivu z bojami?

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

jadram

Ali moram plačati privez v zalivu z bojami?

OdgovorNapisal/-a jadram » Pe Okt 05, 2012 21:36

Septembra sem jadral na Pašmanu in prenočil v enem od zalivov na južni strani otoka. Ob prihodu v zaliv sem videl, da je v desni polovici zaliva več boj za privez, jaz pa sem se zasidral v desni polovici, kjer ni bilo boj. V nekaj minutah je prišel tip s čolnom in dejal, da ima koncesijo in da se moramo privezati na boje in plačati privez. Povedal sem mu, da se ne bom odsidral in da priveza ne bom plačal. Bilo je še nekaj krepkih besed in tip je odšel. Soborci na jadrnici, ki nimajo toliko prevoženih milj, so me začeli prepričevati, da naj se privežemo na bojo in mu plačamo, da ne bomo imeli kakšnih problemov. Na koncu je prišlo do tega, da je čez pol ure ponovno prišel in takrat smo se privezali na bojo. Kaj menite? Kdo je imel prav? Ime luke sem pozabil, začne pa se na črko N in je odprta proti jugu.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Okt 05, 2012 21:46

Žal je imel prav.
O tem smo na forumu že pisali, je pa to letošnja novost na Hrvaškem.
Med bojami in obalo se ne smeš sidrati.
In od zadnje boje proti odprtem morju moraš biti oddaljen najmanj 300 metrov preden lahko spustiš sidro.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Okt 06, 2012 00:03

Ali se na otoku tijatu v zalivu tijašnica plača boje ali ne? Ima tam kdo koncesijo?
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » So Okt 06, 2012 07:44

Hja kasiral so v sezoni tko,da verjetno ima kdo koncesojo al pa samo ribari v kalnem....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » So Okt 06, 2012 09:17

rider666 napisal/-a:Ali se na otoku tijatu v zalivu tijašnica plača boje ali ne? Ima tam kdo koncesijo?

Tam je (kot kaze) uradno podeljena koncesija. Jaz sem placal, dobil tudi potrdilo, odnesli so smeti.

http://www.wosamma.at/bojenfelder/map.p ... 12216&z=16
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » So Okt 06, 2012 13:20

V zalivu Tijašnica imajo koncesijo in sicer fantje iz Vodic. Plačaš nočitev in tudi dnevni vez,če se samo kopaš. So pa zelo korektni,saj ti sami predlagajo opcijo sidrenja,ki ti jo ne zaračuna,le iz okvirov sidrišča boj se moraš odaljiti. To ne pomeni,da moraš daleč iz zaliva,le toliko se umakneš,da s kroženjem ne oviraš bark na boji. To je naša izkušnja iz letošnjega dopusta.
Pozdrav iz Srca Slovenije!

Kdo je na strani

Po forumu brska: MKN in 9 gostov