Uvoz barke iz USA

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

silak
Naddesetnik
Kraj: Kranj

Uvoz barke iz USA

OdgovorNapisal/-a silak » Pe Jan 05, 2007 16:03

Zdravo.

Sem našel tale forum, pa bom kar tukaj vprašal, če mogoče kdo kaj ve.
Kakšna je varianta, če uvozim čoln iz amerike? A gre to normalno ali rabiš kakšne posebne dokumente?

Hvala!
Jože
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Jan 06, 2007 00:21

Pozdravljeni!

Zadeva je sila različna in jo načelno lahko razdelimo na dva dela:

1. plovilo ostane registrirano pod ameriško zastavo. Vso potrebno dokumentacijo z registracijo vam uredijo posamezniki ali podjetja, ki se s tem ukvarjajo. Pri tem se izognete plačilu carine, DDV, poleg tega pa pri nas ne potrebujete nobenih dokumentov. Strošek, ki bo pri nakupu največji, bo vsekakor prevoz v Evropo.
Pri tem se srečate tudi z vsemi slabostmi, ki jih prinaša plovilo pod tujo zastavo, kar verjetno že poznate...

2. plovilo dejansko uvozite v Slovenijo oz. EU. Pri tem je potrebno plačati carino in pa DDV, kar je ogromno denarja. Seveda je tukaj še prevoz. Zalomilo pa se bo pri registraciji... Plovilo potrebuje CE certifikat, ki pa ga barke narejene za ameriški trg nimajo. Če ga kupljena barka slučajno ima, potem ni problemov, drugače pa smo pred praktično nerešljivo oviro. Certifikat CE sicer lahko pridobite tudi sami, vendar pa je to precejšen strošek, tako da je smotrnost takega nakupa vprašljiva.

Uvoz plovil iz ZDA je precej kompliciran in ob želji po slovenski zastavi tudi precej drag. Je pa vsekakor zanimiva alternativa naša domača Evropa. Tu imajo vsi čolni CE, poleg tega pa ne bo stroškov s carino in davkarijo...

LP,
Administrator
silak
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a silak » To Feb 20, 2007 21:53

Najprej se opravičujem, ker nisem nič odgovoril toliko časa...
Hvala za informacije. Bom še malo preveril, kaj je možno, drugače pa me uvoz ne mika več tako zelo, kot me je pred časom.

Jože
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Mar 01, 2007 18:18

Hja to vam zelo verjamem. Nizka cena v Ameriki je sicer mikavna, vendar na koncu vsekakor ni tako poceni kot se zdi. Končna cena hitro doseže ali pa celo preseže tržno ceno v EU. Pa da ne omenjam tukaj še vseh problemov z raznimi špediterji, prevozniki, cariniki..., ki vam povzročajo precej dodatnega stresa!

Administrator
silak
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a silak » Sr Apr 04, 2007 20:27

Ta teden sem kupil jahtico v Sloveniji. Zame je kar veliko veselja, je pa Bayliner 2355. Upam, da bo tehnika ubogljiva, stanje pa je kar dobro. Še enkrat hvala za nasvete.

Jože
simon
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a simon » To Apr 10, 2007 21:46

Fino Jože! Tud jst ti želim, da bi ti dobr služila :D

lp
Uporabniški avatar
pan
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a pan » Po Maj 14, 2007 12:53

Lel pozdrav, sem nov na forumu in da ne odpiram nove teme bi vprašal kar tukaj. in sicer prav tako gre za nakup plovila 8m iz ZDA.
če kdo ve kakšen je postok bi prosil, če lahko malo opiše. za prevoz mislim, da mi bo poskrbela Intereuropa.
torej če se registrira pod ZDA zastavo, ne bi smelo biti nobenih problemov? in pa kaj je potrebno narediti? prepis in plačilo čolna, ter plačilo prevoza in registracija plovila in potem na morje?

prosim za več informacij, če se je s tem že kdo ukvarjal

hvala in lp
pan
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Po Maj 14, 2007 22:42

kolkor jaz vem je potrebno za registrirat coln pri nas: original račun od barke in motorja, kupoprodajna pogodba, certifikat o gradnji colna, potrdilo o plačanem davku. upam da nisem se kaj pozabil. ce pa mislis registrirat pod ZDA pa ne mores plut po drzavah evropske unije, ker nisi placal davka! za uvoz iz ZDA je en kup birokracije, kar ni nujno da se vedno splaca uvazat. ce resno razmisljas o uvozu se rajsi se pozanimaj na kapitaniji ki ti bojo tocno povedali katere dokumente potrebujes.
Hoky
Štabni vodnik
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Hoky » Po Avg 06, 2007 12:18

A mogoče gdo ve za kakšno firmo ki se ukvarja z prevozom in prodajo jaht iz amerike?Pa če imate kakšen link?

lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 06, 2007 17:39

Imaš barko že ogledano in bi jo rad le dobil v slovenijo ali hočeš, da ti barko tudi najdejo?
Hoky
Štabni vodnik
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Hoky » Po Avg 06, 2007 21:13

No to vprasanje je bilo postavljeno za mojega kolega. Barko ima ze približno ogledano samo še zdaleč ni fiksno odločen za nakup tako, da bi vsaka informacija ali link prišla še kako prav.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Feb 18, 2008 07:54

Hoky napisal/-a:A mogoče gdo ve za kakšno firmo ki se ukvarja z prevozom in prodajo jaht iz amerike?Pa če imate kakšen link?

lp

Pozdravljeni!

Res da je malo pozno za odgovor, vendar se lahko vsak kateri si želi uvoziti plovilo iz ZDA obrne name oziroma moje podjetje. Z uvozom plovil iz ZDA se ukvarjam že peto leto in vsako leto uvozim čedalje več plovil. Poskrbim za nakup v ZDA, kjer imam razvejano mrežo sodelavcev in vsako plovilo ne gre iz ZDA preden ni 100% preverjeno. Za dodatne informacije si lahko ogledate mojo spletno stran www.plovilo-boats.com , mi pišete na info@plovilo-boats.com ali pa me kontaktirajte preko telefona na št. 041/370078

Bojan
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 18, 2008 17:46

OK Bojan, vsekakor dobrodošlo, da se nekdo profesionalno spozna na uvoz. Upam pa, da ni samo reklama za tvoje podjetje. Če boš na forumu tudi sodeloval, potem bo OK, če pa je to tvoj edini post, potem bom to tretiral kot čisto reklamo in bo pač moralo odromati med cenzuro.
Pa brez zamere, taka so pravila že od začetka in ne mislim jih spreminjati.

LP
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Po Feb 18, 2008 18:49

[quote="bojan11"][quote="Hoky"]A mogoče gdo ve za kakšno firmo ki se ukvarja z prevozom in prodajo jaht iz amerike?Pa če imate kakšen link?

Pozdravljeni!

Poslušajte vsi zainteresirani! Človek, ki je za sebe in za prijatelja pripeljal barko čez lužo po PREVERJENO DALEČ NAJBOLJI VARIJANTI. Izbražen gospod ima USA v malem prstu. Se ga splača vprašat. Pišite mu na saso.srsen@t-2.net
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
pan
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a pan » To Mar 25, 2008 13:18

lep pozdrav.
Pa da obudim temo.
Tako odločil sem se, da bom vzel bayliner 2355 in ga bom pripeljal iz USA.
Plovilo bom pripeljal do NEMČIJE, kjer ga bom potem po cesti pripeljal v Slovenijo.
Pravijo, da je registracija možna tudi v Nemčiji, kjer je postopek enostavnejši kot pri nas(prvič če se uvaža iz usa). Če mogoče kdo ve kako in kaj, bi bil hvaležen informacije. ko pa je enkrat registriran v eu, pa tudi pri nas ni več problem registracija.
2.)ali pa kupim CE certifikat, ki pride cca 2.000eur in zadevo prav tako registriran, vendar pa je potrebno čakati na ta certifikat 1 mesec.

Forum se pregledal po dolgem in počes in tudi pridobil informacije, vendar glede registracije v D, nisem zasledil .

Prosim za pomoč

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost