nakup čolna registriranega v nemčiji
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
samokolnica.
- Višji vodnik
nakup čolna registriranega v nemčiji
pozdravljeni.
zanimam se za nakup čolna, ki je registriran v nemčiji. registracije po besedah prodajalca naj ne bi bilo potrebno podaljševati, vendar prepis na slovenskega državljana naj ne bi bil več mogoč. sva se pa s prodajalcem zmenila, da bi ostala prometna pisana nanj, jaz pa bi imela zraven prometne ves čas overjeno kupoprodajno pogodbo.
zanima me, ali se s takimi dokumenti lahko brez problemov vozim po hrvaški, oz. ali lahko kupim tam plovno dovoljenje, ga zavarujem ipd..
hvala.
zanimam se za nakup čolna, ki je registriran v nemčiji. registracije po besedah prodajalca naj ne bi bilo potrebno podaljševati, vendar prepis na slovenskega državljana naj ne bi bil več mogoč. sva se pa s prodajalcem zmenila, da bi ostala prometna pisana nanj, jaz pa bi imela zraven prometne ves čas overjeno kupoprodajno pogodbo.
zanima me, ali se s takimi dokumenti lahko brez problemov vozim po hrvaški, oz. ali lahko kupim tam plovno dovoljenje, ga zavarujem ipd..
hvala.
ta registracija kolikor vem je trajna le za lastnika, kateri je že prej registriral, tudi brez davka, sedaj več to ni mogoče, prenos lastništva ni možen, plovilo ostane lastništvo na starega lastnika hočeš ali nočeš, prej ali slej bo treba urediti lastništvo in plačati ddv, zato raje svetujem nakup plovila z urejeno dokumentacijo na vaše ime, saj se jih na tržišču ne manjka,...
Re: nakup čolna registriranega v nemčiji
samokolnica. napisal/-a:pozdravljeni.
hvala.
Prepis lastništva je vsekakor mogoč.
Sprememba je samo v tem ,da od 1.8.2012 Nemci zahtevajo za regidstracijo ali prenos lastništva prebivališče v Nemčiji .(kaj se da tudi urediti)
Za vse obstoječe registracije ni sprememb.
Plovno dovoljenje in zavarovanje se uredi na Hrvaškem brez problema.
Za plovbo z tujim plovilom pa potrebuješ overjeno pooblastilo od lastnika.
S tem pooblastilom lahko urediš tidi plovno in zavarovanje.
Za več info me kontaktiraj na ZS
lp
adrian napisal/-a:ta registracija kolikor vem je trajna le za lastnika, kateri je že prej registriral, tudi brez davka, sedaj več to ni mogoče, prenos lastništva ni možen, plovilo ostane lastništvo na starega lastnika hočeš ali nočeš, prej ali slej bo treba urediti lastništvo in plačati ddv, zato raje svetujem nakup plovila z urejeno dokumentacijo na vaše ime, saj se jih na tržišču ne manjka,...
saj ni nujno, da ni bil plačan ddv in je čoln na nemški zastavi
Mogoce bo pomagalo,....
Barka narejena v HR
Uvezena v SLO in dokoncana (oprema)
Registrirana na DL i splovljena v HR - prvi lastnik Slovenec (pise se leto2000)
Drugi lastnik Slovenec. (pise se leto2004)
Preregistriral na nemsko zastavo.
Barka je skoz v hrvaskem morju.
Tretji lastnik Slovenec (pise se leto 2012).
Nemska zastava ostaje.
"prometno" dovoljenje napisano na novega tretjega lastnika.
Barka se naprej pluje samo po hrvaskem morju.
Barka narejena v HR
Nemska zastava ostaje.
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
MareC napisal/-a:adrian napisal/-a:ta registracija kolikor vem je trajna le za lastnika, kateri je že prej registriral, tudi brez davka, sedaj več to ni mogoče, prenos lastništva ni možen, plovilo ostane lastništvo na starega lastnika hočeš ali nočeš, prej ali slej bo treba urediti lastništvo in plačati ddv, zato raje svetujem nakup plovila z urejeno dokumentacijo na vaše ime, saj se jih na tržišču ne manjka,...
saj ni nujno, da ni bil plačan ddv in je čoln na nemški zastavi![]()
Tocno tako vsi mislijo da imamo na nemske papirje zato ker niso placane dajatev, sam sem se odlocil za D papirje ker za pejsnje motorje pri nas nisem moral uredit papirjev.
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
MareC napisal/-a:adrian napisal/-a:ta registracija kolikor vem je trajna le za lastnika, kateri je že prej registriral, tudi brez davka, sedaj več to ni mogoče, prenos lastništva ni možen, plovilo ostane lastništvo na starega lastnika hočeš ali nočeš, prej ali slej bo treba urediti lastništvo in plačati ddv, zato raje svetujem nakup plovila z urejeno dokumentacijo na vaše ime, saj se jih na tržišču ne manjka,...
saj ni nujno, da ni bil plačan ddv in je čoln na nemški zastavi![]()
Tocno tako vsi mislijo da imamo na nemske papirje zato ker niso placane dajatev, sam sem se odlocil za D papirje ker za pejsnje motorje pri nas nisem moral uredit papirjev.
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
-
samokolnica.
- Višji vodnik
algila napisal/-a:Mogoce bo pomagalo,....
Barka narejena v HR
Nemska zastava ostaje.
Kolikor sem slišala prepis na novega lastnika pod nemško zastavo ni več mogoč. Ali pač?
Kot je napisal val malo višje, se je zakon spremenil avgusta 2012 in je od tedaj naprej potrebno imeti prebivališče v Nemčiji.
Pozdravljeni,
Zagledal sem se v en čoln, ki ima nemško registracijo (SLO lastnik). Kakšen je postopek za nakup takšnega čolna? Kolikor sem prebral, sam nebi mogel več podaljšati registracije v Nemčiji, ker nimam stalnega prebivališča gor. Prav tako so z 2016 baje podobno naredili za HR zastavo, tako da bi pač vpisal v SLO register.
Mi lahko kdo na hitro razloži kakšen je postopek za nakup in prepis iz nemške na slovensko registracijo? Na kaj moram pazit?
Hvala.
Zagledal sem se v en čoln, ki ima nemško registracijo (SLO lastnik). Kakšen je postopek za nakup takšnega čolna? Kolikor sem prebral, sam nebi mogel več podaljšati registracije v Nemčiji, ker nimam stalnega prebivališča gor. Prav tako so z 2016 baje podobno naredili za HR zastavo, tako da bi pač vpisal v SLO register.
Mi lahko kdo na hitro razloži kakšen je postopek za nakup in prepis iz nemške na slovensko registracijo? Na kaj moram pazit?
Hvala.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta