Prepoved uvoza mesa v CRO

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

Prepoved uvoza mesa v CRO

OdgovorNapisal/-a akisek » To Jun 03, 2008 09:11

Pozdrav!
Danes sem prebral novico ,da je stopil v veljavo na hrvaškem pravilnik,ki prepoveduje turistom uvoz mesa ,mleka in mlečnih izdelkov v Hrvaško.Kdo ve kaj več o tem?
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SeaFun » To Jun 03, 2008 09:26

Drži...to je res ...za turiste je to tako, sicer pa hrvati pravijo da je to le uskladitev zakonodaje z EU .Tako da če je temu res tako potem se ni kaj pritoževat.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jun 03, 2008 09:41

Ma take oslarije , so pred leti imeli Avstrijci in pa mi tudi. Recimo iz Madžarske in Avstrije tudi nisi smel pripeljat v SLO mesa,suhih salam in sira (obojestranska kontrola ). Hrvati pa ščitijo pač svoje pridelovalce. Menim pa, da je ta zakon bolj za njihove gostilničarje in naše ljudi, kateri so jih zalagali z večjimi količinami. Za lastno porabo, 2 kg čevapov pa kakih par "šniclov", ti ne bo noben kompliciral. Je pa tu pomemben faktor nastopa do HR uradnikov. Če bo vedenje katerega od nas , tako, da se hrvatu ne bo dopadlo, te bo še zajebaval za sendvič z mesom, katerega bo glih takrat jedel naš otrok , zraven pa pil mleko. Zakon bo pa na njihovi strani. Sicer , pa če me spomin ne vara, je nam tudi prepovedano uvažanje teh artiklov v SLO iz HR. Naši imajo celo opozorilne table postavljene na prehodih. Kontra ukrep hrvatov ,pa je sedaj pač tale.
LP
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » To Jun 03, 2008 09:49

Tak zakon imajo že kar nekaj časa. Mene so leta 2003 obrnili zaradi 700 g mase za čevape tako da to že poznam. Je pa zanimivo, da je pri nas kupljeno meso dobro za cel EU samo za Hrvaško pa ne. Sicer pa mi lahko verjamejo, da svojega mesa ne bom delil z Hrvaškimi državljani...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jun 03, 2008 09:59

Sedaj se ne morem spomnit. Pred časom ,je že tekla tema o tem ali podobnem in je eden naših članov napisal,, pri vprašanju HR carinika, če ima kaj za prijavit, je on odgovoril; da osebne stvari. In to je to.
LP
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » To Jun 03, 2008 11:27

Če se mene vpraša je to čisto prav vsi kažemo s prstom na Čehe kaj vse vlačijo seboj. Prvo poglejte sebe. Nam dvakrat tedensko na Murter pripeljejo sveže meso iz Zagorja in kolikor ga pojemo ob vseh nalovljenih ribah niti ne pomislim, da bi ga jemali sabo. Imam občutek, da eni komaj čakajo, da dobijo kost za glodanje in, da je ta zakon uveden apsolutno zaradi varčnih Slovenclnov.

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jun 03, 2008 11:57

papa napisal/-a:Če se mene vpraša je to čisto prav vsi kažemo s prstom na Čehe kaj vse vlačijo seboj. Prvo poglejte sebe. Nam dvakrat tedensko na Murter pripeljejo sveže meso iz Zagorja in kolikor ga pojemo ob vseh nalovljenih ribah niti ne pomislim, da bi ga jemali sabo. Imam občutek, da eni komaj čakajo, da dobijo kost za glodanje in, da je ta zakon uveden apsolutno zaradi varčnih Slovenclnov.

lp papa

Tale izraz "Slovenceljni" in njegov pomen, se mi zelo dopade. Vsaka čast Svetlani Makarovič :lol: . Tudi meni ne pride na misel, da bi na morju jedel govedino ali celo piščanca. Proti čevapom sicer nimam ni , pač spadajo k roštilju. Morje, pa ti ponuja ogromno dobrot. Dosti pa je takih "turistov", kateri pravijo, da imajo od vseh rib, najraje , svinjsko ribico (suho meso na vsaki strani hrbtenice ) in si vlačijo s seboj cele zmrzovalnike.
Citat iz biblije; O bog , odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo.
:lol:
LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » To Jun 03, 2008 13:01

autokamp napisal/-a:TJe pa zanimivo, da je pri nas kupljeno meso dobro za cel EU samo za Hrvaško pa ne. Sicer pa mi lahko verjamejo, da svojega mesa ne bom delil z Hrvaškimi državljani...

Jaz kot stanovnik hrvaske bi lahko imel enako razmisljanje kot je pri vhodu na slovenski carini veliki pano z zabrano uvoza mesa, mleka in mlecnih izdelkov v EU.
No, nimam, ker zastopim zakone in ne gledam na taksen nacin. :roll:
LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 03, 2008 13:05

Peace brothers, peace!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jun 03, 2008 14:29

Marchi napisal/-a:Peace brothers, peace!

AAAMEEN !! :wink:
LP
mornar
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mornar » To Jun 03, 2008 16:53

Par odlomkov iz Dnevnika:

Na Češkem se zaradi pravilnika, ki prepoveduje vnos določenih živil na Hrvaško, širi protihrvaško razpoloženje...

Če se bo takšno protihrvaško razpoloženje, ki v čeških medijih vlada že več mesecev, nadaljevalo, bi lahko hrvaški turizem letos ostal brez vsaj pol milijona nočitev čeških turistov, brez upoštevanja vseh tistih, ki bodo na hrvaško obalo zašli zaradi Evropskega nogometnega prvenstva....

Kakšno škodo je že do zdaj povzročilo pisanje čeških medijev, najbolje kaže podatek, da od ponedeljka v mnogih turističnih agencijah aranžmaje za počitnice na Hrvaškem prodajajo z velikim popustom. Cene so znižali tudi do 40 odstotkov, toda prodaja je trenutno obstala.

„Situacija je skrajno resna, saj Čehi vsako restrikcijo jemljejo osebno – kot da je usmerjena proti njim, ker je Hrvaška njihovo najljubše mesto za počitnikovanje. Imeli smo izvrstno predsezono, kazalo je bolje kot kadarkoli prej, no, sedaj je stanje alarmantno, ker je hrvaški turizem vsak dan v negativni luči prisoten v najbolj spremljanih čeških medijih. Danes mi je na primer študijsko potovanje na Hrvaško odpovedal ugledni novinar, ki je rekel, da v trenutnih okoliščinah ne more promovirati potovanja v to državo,“ je povedal Antun Plenković, direktor Hrvaške turistične zveze v Pragi.
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » To Jun 03, 2008 16:56

Jaz se okvarjam s turizmom in mam apatmaje in so cesi ze klicali za informacije o situaciji. Nam pa so novinarji zaceli pisati o problemu sele dones. Precej bo problem z turizmom iz ceske. Meni so najboljsi gosti. :(
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jun 03, 2008 17:33

Pa ne bo ostalo samo pri Čehih. Če bodo vaši vodilni politiki nadaljevali z tako samovlado in ne sprejemanja mnenj in opozoril , drugih držav, bo Hrvaška padla globoko, zelo globoko. V Istri in Dalmaciji imam precej kolegov, da ne rečem prijateljev, za katere mi je hudo in jim želim vse naj naj, da se izvlečejo iz krize, katera rase z vsakim dnem.
Drugarski pozdrav u Pulo!
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jun 03, 2008 20:26

Ja s tem mesom res ne smemo gledati preveč osebno. Sicer pa res, kot je že nekdo napisal. Lepo vas prosim, ne vozit celih prtljažnikov hrane na dopust. Ne boste verjeli, tudi na Hrvaškem imajo trgovine, celo Mercator, če tako radi kupujete pri najboljšem sosedu. Drugače pa Konzum, Jolly in podobne verige nič kaj ne zaostajajo za našimi. Glede cen pa mislim, da ni neke strašanske razlike. V celem dopustu mogoče prihranite 10 EUR, kaj več pa pomoje res ne... No razen, če si s sabo vzamete tudi gajbo krompirja in gajbo jabolk. :shock:

LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » To Jun 03, 2008 21:25

atilone napisal/-a:Pa ne bo ostalo samo pri Čehih. Če bodo vaši vodilni politiki nadaljevali z tako samovlado in ne sprejemanja mnenj in opozoril , drugih držav, bo Hrvaška padla globoko, zelo globoko. V Istri in Dalmaciji imam precej kolegov, da ne rečem prijateljev, za katere mi je hudo in jim želim vse naj naj, da se izvlečejo iz krize, katera rase z vsakim dnem.
Drugarski pozdrav u Pulo!
LP

Pozadina taksne odloke je usklajevanje zakonov z evropsko unijo. Ce hocemo v evropo moramo imeti enake zakone.
Interesantno, ne?
Mi nocemo zabraniti uvoz mesa, nas pa evropa (vi) prisilite. Omejitev uvoza mesa (tudi iz hrvaske) v evropo je ze precej cajta.
Jaz tudi mislim da gremo globoko. :wink:

P.S.
Upam da me zastopite v slovenscini ker nisem nikoli pisal, govoriti pa ze dobro znam.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov