Vinjeta
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Vinjeta
Kot so vse teme tukaj offtopic, me zanima vase razmisljanje o vinjetah v Sloveniji?
Če vprašate mene, je zadeva za Slovence dosti cenejša kot poprej (vsaj za tiste, ki uporabljajo avtoceste), tako da nimam nič proti. Še bolj navdušeni so lastniki firm (že vedo, kaj imam v mislih). Privatne osebe so bolj naperjene proti vinjetam, saj so prej plačale le, ko so avtocesto uporabljale, zdaj pa bodo verjetno prisiljene kupiti celoletno. Za tujce je zadeva zelo neugodna, saj morajo kupiti polletno vinjeto, pa četudi pridejo v Slovenijo samo enkrat.
Če sem prav slišal, Hrvati na izstopu iz države delijo zemljevide kako se izogniti avtocestam
Mislim da je bila zadeva, da ni vinjet za krajši čas tudi malo politično naštimana, gre za namensko nagajanje Hrvatom (moje mnenje), kar se mi zdi neumno - zopet politika ki ne bo prinesla nič dobrega...
LP
SS
Če sem prav slišal, Hrvati na izstopu iz države delijo zemljevide kako se izogniti avtocestam
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Komaj čakam vinjete. Samo za primer: za dve osebni službeni vozili plačam iz firme v povprečju 138 €/na 14 dni cestnin (14 dnevni račun), kar znese 3.312 €, sedaj pa bom za obe vozili plačal 130 € na leto. Torej mi ostane 3.182 €. Za tujce bi res lahko uvedli vsaj 5 ali 7 dnevno vinjeto. Vsi ki ostanejo od sobote do sobote pri nas, je to 8 koledarskih dni, bi morali kupiti dve vinjeti in bi tu dobili denar, ter se ne bi kregali in hudovali.
Meni odgovarja, kakor verjetno tudi vsem vam, ker pa gorivo skokovito narašča, se bodo stroški izenačili, tako da smo vsaj na isteim in da ne gremo na slabše.
Meni odgovarja, kakor verjetno tudi vsem vam, ker pa gorivo skokovito narašča, se bodo stroški izenačili, tako da smo vsaj na isteim in da ne gremo na slabše.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Ne vem zakaj se vsi toliko obremenjujete s Hrvati in kaj bodo ali pa ne bodo imeli zaradi naših vinjet. Ali so nas mogoče oni vprašali, če nam paše višina njihove cestnine. Sedaj pizdijo pa cvilijo kakšen šok bo to za njihov turizem naj raje pogledajo malo kaj sami delajo s turisti in ravno tako s svojimi ljudmi. Ko se jas pelem v Dalmacijo mi prvih pet kun vzamejo v Bregani potem pa od Lučkega do izvoza Pirovac plačam 126 skupaj je to 131 potem še nazaj in smo pri 262 kunah kolikor pri nas stane pol letna vinjeta. In gdo je sedaj prfliknjen. Naši še bol južni bivši bratje bi rekli temu nekako takole * u ovu kuču jebe lud zbunjenog *
lp papa
lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
vem pa tudi za nekatere hrvate, ki pa so zelo zadovoljni z uvedbo vinjet. predvsem za tiste iz istre ki morejo veckrat na leto v zagreb. vsi so mnenja da se jim bo zdej dosti bolj splacalo vozit po sloveniji kot po hrv. avtocesti do zagreba. mislim da je v eno smer iz istre do zagreba priblizno 7-8€
Vinjeta je pametna reč, da ni kratkoročnih, npr. tedenskih pa mislim, da je razlog drugje. Sem o tem že pisal tukaj na forumu, če se ne motim...
Kot ste nekateri že napisali, bo npr. za nekega Avstrijca, ki gre na Hrvaško 2 x na leto cena za avtocesto sedaj povsem enaka... Kaj pa je tistih 35 EUR za pol leta? Pri ceni bencina, zelo zelo malo.
Morate pa tudi vedeti, da takoj, ko bi uvedli tedenske nalepke pride do krepkega povišanja cene polletne in letne nalepke... Na koncu mora biti kup denarja, ki so si ga zamislili...
No zame osebno pa kot je napisal že novinec... Neprimerljivo ceneje se bom vozil... Sedaj porabim vsak mesec vsaj 100 do 150 EUR na ABC, potem pa 55 EUR za celo leto... Uff, nepredstavljivo...
LP
Kot ste nekateri že napisali, bo npr. za nekega Avstrijca, ki gre na Hrvaško 2 x na leto cena za avtocesto sedaj povsem enaka... Kaj pa je tistih 35 EUR za pol leta? Pri ceni bencina, zelo zelo malo.
Morate pa tudi vedeti, da takoj, ko bi uvedli tedenske nalepke pride do krepkega povišanja cene polletne in letne nalepke... Na koncu mora biti kup denarja, ki so si ga zamislili...
No zame osebno pa kot je napisal že novinec... Neprimerljivo ceneje se bom vozil... Sedaj porabim vsak mesec vsaj 100 do 150 EUR na ABC, potem pa 55 EUR za celo leto... Uff, nepredstavljivo...
LP
papa napisal/-a:Ne vem zakaj se vsi toliko obremenjujete s Hrvati in kaj bodo ali pa ne bodo imeli zaradi naših vinjet. Ali so nas mogoče oni vprašali, če nam paše višina njihove cestnine. Sedaj pizdijo pa cvilijo kakšen šok bo to za njihov turizem naj raje pogledajo malo kaj sami delajo s turisti in ravno tako s svojimi ljudmi. Ko se jas pelem v Dalmacijo mi prvih pet kun vzamejo v Bregani potem pa od Lučkega do izvoza Pirovac plačam 126 skupaj je to 131 potem še nazaj in smo pri 262 kunah kolikor pri nas stane pol letna vinjeta. In gdo je sedaj prfliknjen. Naši še bol južni bivši bratje bi rekli temu nekako takole * u ovu kuču jebe lud zbunjenog *
lp papa
se strinjam
mirno morje vsem!
Še meni se bo splačalo, pa uporabim samo 5 do 6 krat relacijo MB- KP. Že pri 2-kratni uporabi, sem tu nekje na enakem. Celoletna seveda.
Samo , se pa vseeno bojim , da dolgo pri teh cenah, ne bo ostalo. Evropa bo pritisnila na nas, uvedle se bodo vinjete za krajše termine in bo prišlo do tega, kar je že Admin napisal. Podražitev obstoječih ( oz. bodočih ).
LP
Samo , se pa vseeno bojim , da dolgo pri teh cenah, ne bo ostalo. Evropa bo pritisnila na nas, uvedle se bodo vinjete za krajše termine in bo prišlo do tega, kar je že Admin napisal. Podražitev obstoječih ( oz. bodočih ).
LP
Točno tako! Meni se sicer vinjeta nikakor ne splača, če gledam na to striktno finančno. Ampak to, da se bom lahko peljal kadarkoli brez brezveznega stanja na cestninah, to je pa vredno bistveno več kot stane vinjeta. Da niti ne omenjam manjše porabe goriva (ni usavljanja ali celo stanja v vrstah), kar posledično pomeni tudi manj onesnaženja.
Za tujce mi je pa vseeno; naj počistijo pred svojim pragom najprej. Npr. avstrijci se tudi baje nekaj bunijo zaradi le polletnih in letnih vinjet. Res je, da imajo oni tudi cenejše tedenske ali kake že, ampak po drugi strani pa tam (drago) plačaš tunele.
Za tujce mi je pa vseeno; naj počistijo pred svojim pragom najprej. Npr. avstrijci se tudi baje nekaj bunijo zaradi le polletnih in letnih vinjet. Res je, da imajo oni tudi cenejše tedenske ali kake že, ampak po drugi strani pa tam (drago) plačaš tunele.
Da povem se jaz sliko ko je vidimo s Hrvaske.
Za enkratno pot na smucanje v Italijo ali Slovenijo, tj. za prehod od okoli 5 km skroz Koper do italijanske meje po navadni cesti je neumno placati toliko denarja.
Prav tako veliko turistov ker pride na morje pri meni ze grintajo za povecane stroske potovanja.
Kako grem par krat do Ljubljane bi mi se splacala vinjeta ker po 10 krati, no po 2-3 krat mi je prevec.
Zdaj pise v novinah da se splaca vinjeta do ZG iz Istre ce putujec veckratno ker placas enkratno, cez Gorski kotar je pa 157 kn v eni smeri. Vidim da bo precej prometa za stalne potnike.
Za enkratno pot na smucanje v Italijo ali Slovenijo, tj. za prehod od okoli 5 km skroz Koper do italijanske meje po navadni cesti je neumno placati toliko denarja.
Prav tako veliko turistov ker pride na morje pri meni ze grintajo za povecane stroske potovanja.
Kako grem par krat do Ljubljane bi mi se splacala vinjeta ker po 10 krati, no po 2-3 krat mi je prevec.
Zdaj pise v novinah da se splaca vinjeta do ZG iz Istre ce putujec veckratno ker placas enkratno, cez Gorski kotar je pa 157 kn v eni smeri. Vidim da bo precej prometa za stalne potnike.
Opus, se strinjam, da je problem za tistega, ki se bo peljal npr. iz Pule v Trst in bo sedaj moral kupiti nalepko za tistih nekaj km... No če se boš peljal samo 1x, potem se da tudi po stranski cesti in pač ne rabiš kupit...
Tole za v Zagreb, ko si navedel, 157KN je več kot 20 EUR, polletna nalepka pa stane 35 EUR... Mislim, da se splača.
No primer npr. za nekega avstrijca iz Dunaja (Beč), ki bo pel k tebi na dopust:
Sedaj plača cestnino čez SLO 5x, ustavi se pa 6x!
* Pesnica: 0,75 EUR
* Tepanje: 2,55 EUR
* Vransko: 1,30 EUR
* Kompolje: 1,55 EUR
* Log: dobi samo listek
* Videž: 4,40 EUR
Skupaj ga ta pot v eno smer stane 10,55 EUR, v obe smeri torej 21,10 EUR. Če se slučajno odloči, da bo k tebi prišel za 1.maj, potem pa še enkrat poleti, je to skupaj 42,20 EUR, za polletno nalepko pa bo po novem odštel 35 EUR. Torej če pride k tebi dvakrat, je to potem ceneje...
Če pa res pride samo 1x na leto, bo pač moral pogoltniti tistih 13,90 EUR, kolikor ga bo polletna nalepka stala več od ene poti in plačila cestnine... No za 13,90 EUR pa lahko dobi največ 2 pici, kar pa mislim, da ne bi smel biti problem za družinski proračun in za celoten dopust. Če ne bo prišel k tebi zato, ker bo moral plačati več cestnine za ceno dveh pic, potem takih gostov ti tudi ne rabiš... Od njih zagotovo ne boš zasužil...
Moje mnenje...
LP
Tole za v Zagreb, ko si navedel, 157KN je več kot 20 EUR, polletna nalepka pa stane 35 EUR... Mislim, da se splača.
No primer npr. za nekega avstrijca iz Dunaja (Beč), ki bo pel k tebi na dopust:
Sedaj plača cestnino čez SLO 5x, ustavi se pa 6x!
* Pesnica: 0,75 EUR
* Tepanje: 2,55 EUR
* Vransko: 1,30 EUR
* Kompolje: 1,55 EUR
* Log: dobi samo listek
* Videž: 4,40 EUR
Skupaj ga ta pot v eno smer stane 10,55 EUR, v obe smeri torej 21,10 EUR. Če se slučajno odloči, da bo k tebi prišel za 1.maj, potem pa še enkrat poleti, je to skupaj 42,20 EUR, za polletno nalepko pa bo po novem odštel 35 EUR. Torej če pride k tebi dvakrat, je to potem ceneje...
Če pa res pride samo 1x na leto, bo pač moral pogoltniti tistih 13,90 EUR, kolikor ga bo polletna nalepka stala več od ene poti in plačila cestnine... No za 13,90 EUR pa lahko dobi največ 2 pici, kar pa mislim, da ne bi smel biti problem za družinski proračun in za celoten dopust. Če ne bo prišel k tebi zato, ker bo moral plačati več cestnine za ceno dveh pic, potem takih gostov ti tudi ne rabiš... Od njih zagotovo ne boš zasužil...
Moje mnenje...
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti