HOMOLOGACIJA PLOVILA

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

zlatko83
Admiral

HOMOLOGACIJA PLOVILA

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Jun 17, 2007 10:46

Zanima me, ima kdo seznam priglašenih organov, ki lahko opravijo homologacijo plovila in izdajo CE certifikat? V SLO bi naj tole izvajal Germanische Lloyd, a je morda še kdo? Baje so cene astronomske :?:
Ima že kdo izkušnje z pridobitvijo CE, kolk vas je stalo, kje ste opravili pregled,...... Gre za čoln, dolžine 6m. Vsaka informacija bo dobrodošla :P
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Jun 17, 2007 14:54

Jast ga peljem na A-tast v sredo v koper.Mislim da je to isto kot homologacija.Ker brez tega A-testa ne moreš registrirati starega čolna.Sem pa uprašal za ceno,ko sem se menil za datum kdaj naj pridem in so mi rekli za gumico 3,4m 154evrou.
Lp
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Jun 17, 2007 19:35

Men so takole informativno rekli 1500-2000 EUR, za 6m plovilo z notranjim motorjem. Največji šti je, da je prejšnjemu lastniku Yucca prodala ta čoln, pa ga je registriral pod Ameriško zastavo, da ni rabil plačat davka. Tole sem vse vzel v račun, ampak, da me bodo sedaj za odkrivanje tople vode oglobili še za 2000 EUR, pa se mi zdi svinjarija. Ameriški proizvajalec mi je lepo napisal, da je čoln grajen po EU standardih, ampak da mora to potrdilo izdat prodajalec, ta pa se dela norega.
Je mogoče kdo od vas že bil v podobni situaciji in kakšno rešitev (razen podaljšanja registracije pod Ameriško zastavo) ste našli???
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 18, 2007 19:00

Žal je evropska zakonodaja takšna... :cry:
Najprej rabiš EC type examination report, na podlagi tega pa potem proizvajalec (ne zastopnik) izda Declaration of Conformity (Izjava o skladnosti). Ta mora biti tako za plovilo, kot tudi za motor. Za motor je pomembno tudi nekaj točk v zvezi z emisijami izpušnih plinov...

Moj nasvet je, da ohrani USA zastavo, potem pa čoln čim prej prodaj! Barke, ki so pod tujimi zastavami bi morale biti precej cenejše, kot tiste pod SLO, vendar žal ni tako. Pri tem mnogo ljudi pozablja, da se niso izognili samo plačilu DDV in carine, temveč tudi niso dobili CE papirjev!!!
Verjetno se da tudi kaj "mučkat", samo ne priporočam! Plovilo je predrag šport, da bi kasneje imel probleme.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost