Davek na plovila
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Davek na plovila
Ste letos že dobili za plačati davek na plovila? 
- od kapitana zena
- Admiral
Re: Davek na plovila
a-lex napisal/-a:Ste letos že dobili za plačati davek na plovila?
Letos je FURS oddelek, ki se "zabava" s plovili preselil v Koper.
Tel. 05 7312 974 (Škrlj)
Sem se bala, da mi je kdo položnice (pa ne zato, da bi jih plačal
Nič bat, kot je rekel jozko, bodo poslali
Pred leti sem naredil ta enostavni kalkulator v Excelu... Ne rabiš nič makrojev, potegni dol, shrani in vpišeš starost, dolžino in moč motorja pa boš hitro videl koliko je letnega stroška. Za jadrnico je malo, za motornjake pa je to kar pošteni znesek, ki ga moramo vsako leto dati državi in pa občini. Nekako pol-pol si to razdelijo...
KALKULATOR DAVKA
.
KALKULATOR DAVKA
.
admin napisal/-a:Pred leti sem naredil ta enostavni kalkulator v Excelu... Ne rabiš nič makrojev, potegni dol, shrani in vpišeš starost, dolžino in moč motorja pa boš hitro videl koliko je letnega stroška. Za jadrnico je malo, za motornjake pa je to kar pošteni znesek, ki ga moramo vsako leto dati državi in pa občini. Nekako pol-pol si to razdelijo...
KALKULATOR DAVKA
.
Ja, kar dobr nas lupijo, pa samo s čolničem bi se radi vozili.
Še dve vprašanji, če kdo ve.
1. A niso rekli, da je to začasen davek?
2. Kaj ima MOL z mojo barko in davkom?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Mol rabi NAŠ DENAR, da nas še bolj zeza (beri jebe) z neumnostmi.
- zapiranje glavne ceste skozi mesto. Kar je 100% v nasprotju z željami in potrebami prebivalstva IN STROKE!! Izgovor o kakovosti zraka je za naivne.
- posledično nemogoče življenje tistim v centru. Brez možnosti dostopa do lastnih hiš in celo lastnih garaž!?
- firme ena za drugo propadajo oziroma so v Jankovičevem mandatu sedaj razen gostincev že vse.
- Ljubljana je že sedaj mesto duhov sredi belega dne.
- prebivalci so se množično izselili iz strogega centra. Živijo le še v manj kot 25% stanovanj.
- uvedba rumenega pasu, cel dan!?! Tudi ko ni prometa. Zakaj ne more biti zgolj v času prometnih konic?
- semaforizacija že več kot 50 let deluje zgolj časovno, brez inteligentnega sistema, ki se prilagaja dejanskim razmeram prometa. Še vedno ni zank v VSEH križiščih. Pretočnost cest je katastrofalna celo v nočnem času, ko ni prometa.
- od kod si jemlje občina pravico postavljati obritoglavce, tečajnike, skratka primitivce na ulice in jim dati v roke oblast- pooblastila in pištole ter jih imenuje redarji, ki reda sploh ne znajo narediti ampak samo kasirajo.
Takih cvetk je še polno in mi gredo lasje pokonci zaradi stanja v Ljubljani saj se v lastnem mestu počutim nezaželjenega. Delam samo gužvo in zasedam eno parkirno mesto.
Kako so še nedolgo vzklikali v Ljubljani? Smrt fašizmu, svoboda narodu. In kaj imamo sedaj? Redarje in omejene svoboščine!
V LASTNEM ROJSTNEM MESTU !?!? Sram me je, da živim v Ljubljani.
- zapiranje glavne ceste skozi mesto. Kar je 100% v nasprotju z željami in potrebami prebivalstva IN STROKE!! Izgovor o kakovosti zraka je za naivne.
- posledično nemogoče življenje tistim v centru. Brez možnosti dostopa do lastnih hiš in celo lastnih garaž!?
- firme ena za drugo propadajo oziroma so v Jankovičevem mandatu sedaj razen gostincev že vse.
- Ljubljana je že sedaj mesto duhov sredi belega dne.
- prebivalci so se množično izselili iz strogega centra. Živijo le še v manj kot 25% stanovanj.
- uvedba rumenega pasu, cel dan!?! Tudi ko ni prometa. Zakaj ne more biti zgolj v času prometnih konic?
- semaforizacija že več kot 50 let deluje zgolj časovno, brez inteligentnega sistema, ki se prilagaja dejanskim razmeram prometa. Še vedno ni zank v VSEH križiščih. Pretočnost cest je katastrofalna celo v nočnem času, ko ni prometa.
- od kod si jemlje občina pravico postavljati obritoglavce, tečajnike, skratka primitivce na ulice in jim dati v roke oblast- pooblastila in pištole ter jih imenuje redarji, ki reda sploh ne znajo narediti ampak samo kasirajo.
Takih cvetk je še polno in mi gredo lasje pokonci zaradi stanja v Ljubljani saj se v lastnem mestu počutim nezaželjenega. Delam samo gužvo in zasedam eno parkirno mesto.
Kako so še nedolgo vzklikali v Ljubljani? Smrt fašizmu, svoboda narodu. In kaj imamo sedaj? Redarje in omejene svoboščine!
V LASTNEM ROJSTNEM MESTU !?!? Sram me je, da živim v Ljubljani.
Ja, dodatni davek je bil začasni davek, ki pa je postal PERMANENTNI! Ne vem v čem je fora, da se na to nihče niti malo ne pritoži... Problem je verjetno v tem, da smo navtiki itak v očeh mase kriminalci in je prav, da nas lupijo. Če imamo ljubezen do motorne barke, je spet prav, da nas še bolj olupijo, saj smo še večji kriminalci...
Dejansko je tako, kot če imaš svoje podjetje s.p. ali d.o.o. V očeh mase in pa inšpektorjev si spet kriminalec, ne nekdo, ki je priden in dela!
Na koncu bi se celo malo strinjal z Nikolo T., danes smo v demokraciji kjer bi se moralo vsakega malega podjetnika poveličevati, biti ponosni nanj, ne pa zatirati, v resnici pa je tako kot v socializmu, kdor je priden je nezaželen!
In ista zgodba z davkom na plovila in trapastim dodatnim davkom na plovila.
Dejansko je tako, kot če imaš svoje podjetje s.p. ali d.o.o. V očeh mase in pa inšpektorjev si spet kriminalec, ne nekdo, ki je priden in dela!
Na koncu bi se celo malo strinjal z Nikolo T., danes smo v demokraciji kjer bi se moralo vsakega malega podjetnika poveličevati, biti ponosni nanj, ne pa zatirati, v resnici pa je tako kot v socializmu, kdor je priden je nezaželen!
In ista zgodba z davkom na plovila in trapastim dodatnim davkom na plovila.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti