U.S.A zastave oz DL registracije
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
U.S.A zastave oz DL registracije
Koliko časa bomo še lahko pluli pod to zastavo ?
In kako naprej ?
lp.Tex
In kako naprej ?
lp.Tex
Če moja pamet deluje kolikor toliko pravilno, kar pa se le poredko dogaja, imam občutek, da se tem DL in raznim drugim tujim registracijam ki jih imajo slovenci izteka. Kdaj točno pa verjetno ne ve še nihče.
Da me ne bo kdo držal za besedo, ampak pišem pa malo iz lastnih izkušenj malo pa sem prebral o tem. Koliko je res pa bomo videli.
Vsi vemo da so lastniki raznih tujih registracij v prekršku, v kakšnem vsi dobro veste. Ni plačan davek, carina, itd itd.
No in baje da si države ustvarjajo neki sporazum med seboj, da si izmenjajo podatke kdo ima kje kakšno plovilo ali pa kaj drugega, in kmalu lahko naša preljuba davčna uprava izvoha, kar nebi smela.
Za primer vam dam sebe; Imel sem namreč hrvaško registracijo, in naši dacarji so sprejeli zakon, ki pa je že neke dve leti v veljavi, da morajo vsi slovenski državljani, ki imajo v lasti plovila pod tujo zastavo to prijaviti davčnemu uradu v Slo, na pamet rečem, da je bil rok 01.04.2006. No in jaz tega nisem storil, in glej ga zlomka pride domov kuverta DURSA z vsemi mojimi podatki in jasno s položnico za plačilo davka.
Se pravi so se hrvatarji in naši že povohali, za druge še ne vem.
Kot zanimivost pa sem prebral tudi to kako urediti papirje na Slo zastavo. Npr iz ameriške. Vsi vemo, bila je že debata na forumu, da si je treba priskrbeti certifikate in razne druge papirje. In če je plovilo evropskega porekla potem tu ob določeni vsoti denarja ne bi smelo bit problem, zaplete pa se z ameriškimi. Vsi vemo da so tam drugi standardi in kdor je pripeljal plovilo v lastni režiji iz USA ima bore malo šans da dobi papirje, razen če je šlo to preko kakega uvoznika. Oni ti pa itak dajo vse zraven.
Še enkrat ponavljam, ne me držat za besedo, mogoče bo vedel še kdo drug kaj zanimivega napisat, ampak občutek pa imam, da se bo to prej ali slej končalo.
Če ne drugega, boste še pri nas plačevali davek.
Da me ne bo kdo držal za besedo, ampak pišem pa malo iz lastnih izkušenj malo pa sem prebral o tem. Koliko je res pa bomo videli.
Vsi vemo da so lastniki raznih tujih registracij v prekršku, v kakšnem vsi dobro veste. Ni plačan davek, carina, itd itd.
No in baje da si države ustvarjajo neki sporazum med seboj, da si izmenjajo podatke kdo ima kje kakšno plovilo ali pa kaj drugega, in kmalu lahko naša preljuba davčna uprava izvoha, kar nebi smela.
Za primer vam dam sebe; Imel sem namreč hrvaško registracijo, in naši dacarji so sprejeli zakon, ki pa je že neke dve leti v veljavi, da morajo vsi slovenski državljani, ki imajo v lasti plovila pod tujo zastavo to prijaviti davčnemu uradu v Slo, na pamet rečem, da je bil rok 01.04.2006. No in jaz tega nisem storil, in glej ga zlomka pride domov kuverta DURSA z vsemi mojimi podatki in jasno s položnico za plačilo davka.
Se pravi so se hrvatarji in naši že povohali, za druge še ne vem.
Kot zanimivost pa sem prebral tudi to kako urediti papirje na Slo zastavo. Npr iz ameriške. Vsi vemo, bila je že debata na forumu, da si je treba priskrbeti certifikate in razne druge papirje. In če je plovilo evropskega porekla potem tu ob določeni vsoti denarja ne bi smelo bit problem, zaplete pa se z ameriškimi. Vsi vemo da so tam drugi standardi in kdor je pripeljal plovilo v lastni režiji iz USA ima bore malo šans da dobi papirje, razen če je šlo to preko kakega uvoznika. Oni ti pa itak dajo vse zraven.
Še enkrat ponavljam, ne me držat za besedo, mogoče bo vedel še kdo drug kaj zanimivega napisat, ampak občutek pa imam, da se bo to prej ali slej končalo.
Če ne drugega, boste še pri nas plačevali davek.
Kar se tiče kršenja zakonov, je avstrijska zastava čista zadeva, saj je lastnik barke tuja banka, se pravi evropska, plovilo pa je izvoženo izven EU se pravi na Hrvaško torej se ne uporablja v EU in ni potrebno plačati DDV. Pri ameriški pa je potrebno narediti prijavo naši davčni in plačati davek na plovila, ker si dejansko lastnik ti kot fizična oseba. Vsaj takšna je bila uradna razlaga takratnega prvega dacarja Simiča na raznih davčnih forumih in navtičnih revijah. Upam da se niso premislili.
lpg
lpg
https://medisken.si
Če že dobiš nekoga, ki ima firmo v ZDA, ti pa res lahko napiše še pooblastilo za uporabo plovil. Po mojih podatkih (to stvar sem že preverjal pri eni taki ameriški firmi), taka stvar sploh ni problem - ČE seveda zaupaš tistemu, ki ima firmo, da ti bo res dal pooblastilo in da ti nebo barke "zaplenil" ker bo uradno njegova...
še kakšen meter več ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost