Na Hr. s psom

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

Na Hr. s psom

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Apr 23, 2017 19:20

Verjetno nas je veliko, ki prehajamo Hrvaško mejo s hišnimi ljubljenčki. Slišal sem, da se pojavlja problem, ker pri nas velja cepljenje psa na tri leta, Hrvati pa naj bi zahtevali, da je živalski pasoš štempljan vsako leto, kar pomeni, da moraš vsak štempelj pri nas tudi plačati.Kolegici so zahtevali omenjeni pasoš in, ker je imela potrjeno cepljenje veljavno do leta 2019(pri nas), to pri njih ne velja in je plačala 400€ kazni.Tako, da se stem verjetno ni igrati.Očitno EU zakonodaja tam ne velja in se bomo morali držati njihove zakonodaje.
Ali je mogoče komu kaj bolj jasno, kako je s tem.
mašinfirer
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Apr 23, 2017 19:24

Na to ve odgovor verjetno hišni (forumski) "dohtar" - jest
Počakajmo, kaj poreče.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Apr 23, 2017 20:17

Ja, zgleda, da bo res treba pridobiti vsakoletno štempilko o cepljenju.Tako piše v pravilniku o prehodu živali preko meje na Hrvaško.
mašinfirer
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Apr 23, 2017 20:45

problem je ker ga pri nas ne moreš dobiti, tudi če plačaš, ker je vsaka vakcina registrirana v centralni sistem VURS-a, tista nalepkica ima sledljivo številko, zato veterinar ne sme cepiti proti zakonu!
jaz bi, če bi moral plačati kazen obrnil na VURS in naj oni rešijo zadevo, meni pa povrnejo strošek
ampak tem Hrvatom pa dogaja, pizda je to ena kretenska država :twisted:

sem pregledal, glede na to, da je HR v EU bi se jaz prekleto boril za vrnitev teh 400€ kazni

http://www.arhiv.vurs.gov.si/si/za_preb ... index.html

piše tukaj : 2. Druge države članice Evropske skupnosti (del B oddelek 1*)
Nazadnje spremenil MareC, dne Ne Apr 23, 2017 20:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Apr 23, 2017 20:52

Jim dam prav!
Predlagam, da gremo še dlje. Vsi ki prehajajo iz severa proti Hrvaški naj prehodu podajo potrdila, da so bili celjeni proti ošpicami in podobnim zadevam. Kdor tega nima, se mora obrniti! Za ziher kar cela enota (avto, avtobus, avion, vlak,...)

Aja, cinizem! Da se ne bo kdo vžgal!
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Ne Apr 23, 2017 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Apr 23, 2017 20:56

Roberth1 napisal/-a:Jim dam prav!
Predlagam, da gremo še dlje. Vsi ki prehajajo iz severa proti Hrvaški naj prehodu podajo potrdila, da so bili celjeni proti ošpicami in podobnim zadevam. Kdor tega nima, se mora obrniti! Za ziher kar cela enota (avto, avtobus, avion, vlak,...)

kaj pa ti zdaj bedarije klestiš :roll: :roll:
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » To Apr 25, 2017 08:29

Ni bil cepljen hehehe. Sam tole s psi je pa res mal bolano. Da meni nabijejo kazen jih tožim na evropskem sodišču. Sploh pa oni, ki imajo res tako zgledno urejeno, kar se tega tiče, ko imajo polovico domačih živali necepljenih in neprijavljenih... Kdo je pa izdal plačilni nalog za 400eur, na meji al kako?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Apr 25, 2017 08:43

kanto napisal/-a:Ni bil cepljen hehehe. Sam tole s psi je pa res mal bolano. Da meni nabijejo kazen jih tožim na evropskem sodišču. Sploh pa oni, ki imajo res tako zgledno urejeno, kar se tega tiče, ko imajo polovico domačih živali necepljenih in neprijavljenih... Kdo je pa izdal plačilni nalog za 400eur, na meji al kako?

sam sem klical na VURS in izpostavil problem, po zakonu za EU v katero spada tudi hrvaška NI potrebno imeti v EU potnem listu za živali vsakoletnega cepljenja oz žiga. Velja žig za tri leta. Vsakoletno cepljenje proti steklini mora biti označeno za države tretjega sveta kot sta nam najbližji Bosna in Srbija, tako, da je to kar je dobila dotična gospa proti zakonom.
Sem pa nadalje vprašal tega možaka na VURS kaj se pa zgodi, če naletiš na "bebastega" policija oz carinika, ki kljub temu vztraja, mi je pa dal predlog naj stopim do prvega veterinarja, ki samo dožigosa knjižico pod cepljenjem, ki je bilo opravljeno, seveda brez dodatne nalepke in je stvar elegantno rešena
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Apr 25, 2017 09:07

Se pravi jest mam lahko z svojim dvema marcinama v Neumu problem?....do sedaj so samo debelo gledali v pasje pasuže :D
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Apr 25, 2017 09:13

klemn napisal/-a:Se pravi jest mam lahko z svojim dvema marcinama v Neumu problem?....do sedaj so samo debelo gledali v pasje pasuže :D

lahko ja
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Apr 25, 2017 09:58

MareC napisal/-a:
klemn napisal/-a:Se pravi jest mam lahko z svojim dvema marcinama v Neumu problem?....do sedaj so samo debelo gledali v pasje pasuže :D

lahko ja

Sej bo kmal most :D
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Apr 25, 2017 20:14

Most bo ja, sam da ne bodo prej psi pokrepal od starosti :wink:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Tex
Admiral