prepis

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

SAKARUN
Kapitan bojne ladje
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

prepis

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » To Mar 10, 2009 19:35

Lep pozdrav. Jaz sem nov na forumu in upam da me sprejmete .Kot piše v mojem podpisu vam je jasno v katerem grmu tiči zajec. Kupil sem gumenjaka 5M in moram narediti prepis in če mogoče kdo ve kako potekajo te stvari in če se da to narediti v LJ. ali moram v KP ker je tudi tam registriran. HVALA :oops:
VSAK ZAČETEK JE TEŽAK, ZAČETNIK PA ŠE TEŽJI.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Mar 10, 2009 19:41

Pozdravljen
Na upravni enoti overjena kupoprodajna pogodba in vpisni list,zavarovanje, .potem pa pokliči na kapetanijo v Koper ali jim lahko pošlješ papirje ali moraš priti osebno.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Mar 10, 2009 19:45

Kako pa izgleda pogodba če bi hotel,da sva z ženo oba lastnika plovila.Trenutno sem sam lastnik,vendar bi dal kakšen delež pisati tudi na njo.
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Mar 10, 2009 19:45

Sakarun lep pozdrav.

Prepis naredita z prodajalcem, najbolje nekje pri komisijski prodaji kjer prodajajo avtomobile, (plača prodajelec) potem prodajalec to overi pri notarju ali upravni enoti in z overjeno pogodbo, vpisnim listom od čolna in tvojimi podatki greš osebno v Koper v luško upravo in urediš dokumente na svoje ime.
Še en nasvet; prej pokliči in si rezerviraj termin.

Pa mirno morje
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Mar 10, 2009 19:46

Bolid vse to pa lahko urediš na kapetaniji in tudi vpišejo ti delež lastništva.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Mar 10, 2009 19:48

Mitja P napisal/-a:Bolid vse to pa lahko urediš na kapetaniji in tudi vpišejo ti delež lastništva.

Ja pa rabiš kakšno pogodbo ali ne :?:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Mar 10, 2009 19:50

Najbolje da pokličeš na kapetanijo in ti bodo točno povedali, ker ne prodajaš celega čolna ampak samo del. Kot bi prodal samo tretjino avto. Ali pa mogoče tukaj kdo točno ve, mislim pa da je moj kolega to vse uredil pri kapitanu. Lp
monster_d
Kapitan
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a monster_d » To Mar 10, 2009 22:17

Tole lahko kar preko pošte urediš, pa tudi nobene kupoprodajne pogodbe ti ni potrebno pošiljat.
Napišeš pismo na kapitanijo da želiš izpis za toti pa toti del, poslat pa jim moreš upisni list, usaj tako je naredil bivši lastnik motorja, ko mi je poslal papirje kaki mesec dni nazaj.
lp
barh
Kapitan korvete
Kraj: Gorenjska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barh » To Mar 10, 2009 22:45

Pri meni je bil tak postopek , ko sem kupil gumenjaka .
Napisal
- vlogo za zamenjavo lastništva ,
priložil
- kupoprodajno overjeno pogodbo ,
- vpisni list ,
- zavarovanje na svoje ime ,
- certifikat ki ga dobiš pri zavarovanju in
- fotokopijo osebne izkaznice.

Vse to sem poslal v URSP izpostavo kjer je-če je čoln vpisan. Prepis sem plačal po povzetju. ( Tako so mi opravili v Piranu).
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » To Mar 10, 2009 22:54

Bolid, glede tvoje želje oz. vprašanja: z ženo morata skleniti kupoprodajno pogodbo (in jo seveda overiti) iz katere bo razvidno, da ti kot prodajalec prodaš ženi nek delež. Npr 12/24. Z overjeno pogodno gre nato novi kupec (prodajalec ni nujno) na izpostavo, kjer je plovilo registrirano. Ne spomnem se pa kako je glede zavarovanja (če ga imaš);ali ga je potrebno opraviti novo, tako da sta na polici oba nova lastnika ali velja staro, na katerem si samo ti lastnik.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Mar 11, 2009 07:30

Kot ti je že svetoval Mitja je najbolje, da pokličeš v kapitanijo kjer je čoln registriran in ti bojo točno povedali kaj rabiš in nato lahko vse urediš preko pošte in plačaš po povzetju novega vpisnega lista, ki ga dobiš v treh delovnih dneh. To je najbolj sigurna varianta, ki sem jo prejšnji teden tudi sam uporabil. :wink:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov