Ponovno se obračam na vas, ker potrebujem še eno informacijo glede priveza (sem že obrnil celotni forum). Jadrnico sem že skoraj kupil (naslednji teden uredimo še papirje) pa bi želel nasvet glede priveza.
Jadrnica je registrirana pri nas in je že več kot 15 let vezana na neregistriranem (črnem) privezu v eni od Hrvaških lučic (kjer se naha tudi polno drugih čolnov). Po zagotovilih lastnika ni imel nikoli nobenih problemov, jaz pa bi želel vseeno preveriti kako je s tem.....
Torej ali se lahko kar naenkrat pojavi kakšen domačin ali policija in ti začnejo težiti glede priveza???? Kakšne so pravne osnove glede tega??? Ali te lahko pravno preganjajo? Kolikor sem bral na forumu je imel eden od članov že takšne težave vendar je napisal, da mu ne morejo nič, če enkrat na polletna pelješ barko v marino in imaš račun ?? Barka pod tujo zastavo je lahko najdlje pol leta v drugi državi...
Zanima me tudi kako je z plačilom bivalne pristojbine? Ker ima jadrnica ležišča in lahko na njej prespiš me zanima kako je z tem.
Npr. Jadrnica je registrirana, narejeno imaš plovno dovoljenje, crewlisto zanima pa me kje moraš plačati bivalno pristojbino??? Ali moraš dati naslov, kjer boš spal?? Če je vez na črno kateri naslov daš??? Ali je bivalna pristojbina vključena v plovno dovoljenje (kar ne verjamem)??
Na bivalno pristojbino sem se spomnil šele sedaj ko sem prejšnji vikend peljal kolege v čarter pa smo v marini poravnali tudi to pristojbino.... Nato pa so se pojavila vprašanjaaa in razmišljanja...
Vsem hvala za pomoč in moram reči, da je tole super forum... Vsem želim mirno morje in veliko preplutih poti....