Iz HR v IT - Covid-19 (avgust 2020)
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Iz HR v IT - Covid-19 (avgust 2020)
Italijani so uvedli testiranje za vse, ki se vračajo it HR v Italijo.
Ali ve kdo, kako to poteka ob prehodu meje po morju? Je kje kaj več novic?
V naslednjih dneh se vračam v IT na privez.
Verjetno nas bodo (slovence) tretirali kot tranzit. Upam.
Ali ve kdo, kako to poteka ob prehodu meje po morju? Je kje kaj več novic?
V naslednjih dneh se vračam v IT na privez.
Verjetno nas bodo (slovence) tretirali kot tranzit. Upam.
Re: Iz HR v IT - Covid-19 (avgust 2020)
Na spletnih straneh naše ambasade sem našel tale tekst in obrazec za samoizjave ob prehodu meje.
Obvestilo o novih ukrepih Italijanske vlade za zajezitev širjenja Covid-19, 13.8.2020 (vstop v Italijo iz Hrvaške, Španije, Malte ali Grčije)
Italijansko ministrstvo za zdravje je 12.8.2020, sprejelo odlok ki je stopil v veljavo z današnjim dnem, 13.8., in uvaja dodatne preventivne ukrepe za zajezitev širjenja Covid-19.
Ukrep je namenjen potnikom, ki pripotujejo v Italijo z Malte, Hrvaške, Španije in Grčije oziroma so v zadnjih 14 dneh tranzitirali eno izmed navedenih držav. Potniki morajo pred vstopom v Italijo predložiti ali negativen test na Covid-19, ki ni starejši od 72 ur ali opraviti test na Covid-19 ob vstopu na ozemlje Italije (letališču, pristanišču ali na mejni kontrolni točki), v kolikor to ni mogoče pa v 48 urah od vstopa v Italijo pri lokalni zdravstveni organizaciji (ASL), pri čemer morajo do izida testa ostati v samoizolaciji na naslovu svojega prebivališča.
Obrazec samoizjave ob vstopu ali tranzitu čez ozemlje Italije, 13.8.2020
Ob vstopu v Italijo ali tranzitu Italije je potrebno izpolniti obrazec samoizjave, ki se nahaja na naslednji povezavi:
https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/modulo_rientro_da_estero_13_08_20_con_misure.pdf
V obrazcu se označi tranzit v Slovenijo. In mislim da imaš 36 ur časa, da se pobereš domov.
Obvestilo o novih ukrepih Italijanske vlade za zajezitev širjenja Covid-19, 13.8.2020 (vstop v Italijo iz Hrvaške, Španije, Malte ali Grčije)
Italijansko ministrstvo za zdravje je 12.8.2020, sprejelo odlok ki je stopil v veljavo z današnjim dnem, 13.8., in uvaja dodatne preventivne ukrepe za zajezitev širjenja Covid-19.
Ukrep je namenjen potnikom, ki pripotujejo v Italijo z Malte, Hrvaške, Španije in Grčije oziroma so v zadnjih 14 dneh tranzitirali eno izmed navedenih držav. Potniki morajo pred vstopom v Italijo predložiti ali negativen test na Covid-19, ki ni starejši od 72 ur ali opraviti test na Covid-19 ob vstopu na ozemlje Italije (letališču, pristanišču ali na mejni kontrolni točki), v kolikor to ni mogoče pa v 48 urah od vstopa v Italijo pri lokalni zdravstveni organizaciji (ASL), pri čemer morajo do izida testa ostati v samoizolaciji na naslovu svojega prebivališča.
Obrazec samoizjave ob vstopu ali tranzitu čez ozemlje Italije, 13.8.2020
Ob vstopu v Italijo ali tranzitu Italije je potrebno izpolniti obrazec samoizjave, ki se nahaja na naslednji povezavi:
https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/modulo_rientro_da_estero_13_08_20_con_misure.pdf
V obrazcu se označi tranzit v Slovenijo. In mislim da imaš 36 ur časa, da se pobereš domov.
Zakaj pa enostavno ne greš iz Slovenije v Italijo?
Sem pripravil predlogo, če kdo ne zna italijansko.
https://www.dropbox.com/s/bfz3be32d318h ... a.pdf?dl=0
@bojan11
V Sloveniji se ne prijavim, ker je prevelik ovinek. Pičim direktno v Italijo. Pa tudi, če smo dlakocepski, moraš v Italiji vseeno povedat, da si bil zadnjih 14 dni recimo na HR, četudi greš skozi Slovenijo.
https://www.dropbox.com/s/bfz3be32d318h ... a.pdf?dl=0
@bojan11
V Sloveniji se ne prijavim, ker je prevelik ovinek. Pičim direktno v Italijo. Pa tudi, če smo dlakocepski, moraš v Italiji vseeno povedat, da si bil zadnjih 14 dni recimo na HR, četudi greš skozi Slovenijo.
Ti samo piči iz hr v it kot jaz vsako leto brez prijave in odjave in boli te kuki in spij eno pivce za živce itd..............
ne se preveč obremnjevat 
Baje da so itijani povezani z hrvati če si izpolnil entercroatia te bo zaznal da si bil v cro. To sem danes slišal ker bi moral kolega v nabavo v ita se je pa včeraj vrnil lz hr.
Jaz se vračam v sredo v Italijo pa bomo videli. Če bodo kakšni zapleti, javim.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Popoldan uspešno privezal v Ribiški vasi. Nobene kontrole na morju. Tudi na vhf nobenih posebnosti.
Marchi napisal/-a:Popoldan uspešno privezal v Ribiški vasi. Nobene kontrole na morju. Tudi na vhf nobenih posebnosti.
Včeraj je policijski gumenjak prpičil v našo marino Portorož. Zasledoval je Italijana cca. 40ft motornjak. Pride do njega in ga vpraša od kje je prišel...pravi Italijan...iz Italije. Policaj pa, ne lagat, te imamo na radarju...prišel si s Hrvaške...
Baje je ušel samo z opominom...
Kariera napisal/-a:Marchi napisal/-a:Popoldan uspešno privezal v Ribiški vasi. Nobene kontrole na morju. Tudi na vhf nobenih posebnosti.
Včeraj je policijski gumenjak prpičil v našo marino Portorož. Zasledoval je Italijana cca. 40ft motornjak. Pride do njega in ga vpraša od kje je prišel...pravi Italijan...iz Italije. Policaj pa, ne lagat, te imamo na radarju...prišel si s Hrvaške...Pravi Italijan, da sigurno ne...pa ga policaj vpraša...zakaj imaš pa Hrvaško zastavo gor?...
![]()
Citiram Bladzota...
![]()
Baje je ušel samo z opominom...![]()
Kaj italianom ni treba na check in v Piran?
NASA napisal/-a:Kariera napisal/-a:Marchi napisal/-a:Popoldan uspešno privezal v Ribiški vasi. Nobene kontrole na morju. Tudi na vhf nobenih posebnosti.
Včeraj je policijski gumenjak prpičil v našo marino Portorož. Zasledoval je Italijana cca. 40ft motornjak. Pride do njega in ga vpraša od kje je prišel...pravi Italijan...iz Italije. Policaj pa, ne lagat, te imamo na radarju...prišel si s Hrvaške...Pravi Italijan, da sigurno ne...pa ga policaj vpraša...zakaj imaš pa Hrvaško zastavo gor?...
![]()
Citiram Bladzota...
![]()
Baje je ušel samo z opominom...![]()
Kaj italianom ni treba na check in v Piran?
Je treba seveda, saj ravno zato so ga ''lovili''...
Italijani hodijo tankat v marino ali pa eno noč prespat zgleda, da jim ni treba Covid testa v ITA...
Evo, prispeli domov. Kontrola JE BILA! (Zelo) hiter čoln Guradie di finanza nas je prestregel takoj, ko sva prešla mejno črto (mogoče sva bila kakšnih 200 m čez mejno črto) na morju med SLO in ITA. Takoj vprašanje, če prihajava s Hrvaške (kot, da nas niso spremljali na radarju), odgovor, seveda, da. In potem navodilo, da se morava testirat. Obrazložil sem, da sva v tranzitu in da zapuščava Italijo po kopenski poti v popoldanskih urah oz. v roku nekaj ur. Rekli so, da potem testiranje ni potrebno ampak da naj bo res tako, ker sicer lahko preverijo (povedal sem kje smo na privezu) in če se tega ne bova držala sledi kazen. Vzela na znanje in midva nadaljevala proti marini, oni pa v lov na ostale. Sicer pa posadka GdF zelo prijazna in vsi z maskami - čoln pa raketa.
Se mi je kar zdelo da bodo kontrole, v nedeljo sem med kopanjem v tržaškem zalivu gledal velik čoln GDF, ki so kontrolirali, sicer samo večje barke na katerih je bilo več ljudi.
alesjo napisal/-a:Se mi je kar zdelo da bodo kontrole, v nedeljo sem med kopanjem v tržaškem zalivu gledal velik čoln GDF, ki so kontrolirali, sicer samo večje barke na katerih je bilo več ljudi.
Hojla alesjo..kajti si šel kaj u Dalmacijo ?
https://www.rtvslo.si/slovenija/kacin-o ... vse/533729
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Baje da bodo msl zamaknili karanteno ker je Kacin se na Kornatih z jadrnico 
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost