uvoz gumenjaka z motorjem in prikolico iz Italije
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
uvoz gumenjaka z motorjem in prikolico iz Italije
LP,zanima me koliko stare(ali mlade) gumenjake sploh lahko uradno uvoziš iz Italije.Do leta 1998-1999 baje Italijanom ni bilo treba imeti CE tablic na čolnih,ali je brez tega certifikata sploh žo registrirati pri nas.Alingi
Re: uvoz gumenjaka z motorjem in prikolico iz Italije
alingi napisal/-a:LP,zanima me koliko stare(ali mlade) gumenjake sploh lahko uradno uvoziš iz Italije.Do leta 1998-1999 baje Italijanom ni bilo treba imeti CE tablic na čolnih,ali je brez tega certifikata sploh žo registrirati pri nas.Alingi
niso imeli CE ampak je delal to njihov registracijski zavod RINA in so izdajali zelo podobne papirje kot CE certificat in to je obvezen dokument za registracijo čolna v SLO
brez tega sploh ne hodi na kapetanijo
Hvala lepa,imam pa še eno vprašanje-če prodajalec čolna trenutno nima teh papirjev od RINA zavoda,ali jih lahko naknadno naredi sedaj(če sploh ima interes to početi zaradi slo kupca).
Namreč z enim se že kar nekaj časa e- mailava,pa mu vedno kaj novega pritresem,on pa pravi da do 1998 niso ničesar potrebovali,hvala bogu da ima njegov Johnson 40 že avtomatsko CE tablico,sedaj je problem samo še gumica. Alingi
Namreč z enim se že kar nekaj časa e- mailava,pa mu vedno kaj novega pritresem,on pa pravi da do 1998 niso ničesar potrebovali,hvala bogu da ima njegov Johnson 40 že avtomatsko CE tablico,sedaj je problem samo še gumica. Alingi
alingi napisal/-a:Hvala lepa,imam pa še eno vprašanje-če prodajalec čolna trenutno nima teh papirjev od RINA zavoda,ali jih lahko naknadno naredi sedaj(če sploh ima interes to početi zaradi slo kupca).
če jih nima bo, iz mojih izkušenj to zelo težko pridobil
za katero znamko gumona gre mogoče lahko kaj pomagam
lahko na zs
val napisal/-a:Pozdravljen
Nisem zasledil,ali je čoln registriran.
Če je čoln registriran potrebuješ samo izpis iz njihovega registra plovil in overjeno kupoprodajno pogodbo.
Najbolje pa ,da pokličeš na luško kapetanijo v Koper in ti bodo vse razložili.
lp
teh čolnov v ITA ni potrebno registrirati(po njihovih zakonih) do 40KS in ne glede na dolžino, zato dvomim, da je registriran oni pravijo(senza patente)
- jet-ski
- Višji štabni praporščak
- Kraj: povsod kjer je voda
da ne bom odpiral nove teme...Ljubitelji morja,vprašal bi vas za nasvet.Kupujem gumenjak in glede na to,da so plovila v eu-nemčija...cenejša me zanima če ima kdo izkušnje iz uvozom rabljenega plovila iz drugih držav eu,zanima me,na kaj moram biti pozoren glede dokumentacije.... da bi ga lahko reg potem pod slo zastavo,zanima me tudi če je to sploh računica,ali je boljše tu plačati malo več in že ima papirje.še to me zanima,kje se splača kupiti rabljeno plovilo v tujini(kot npr.mobile.de za avtomobile)
najlepša hvala za odgovore ter lep pozdrav,
Boštjan
najlepša hvala za odgovore ter lep pozdrav,
Boštjan
Pozdravljen
poglej na "boatshop24"
Praviloma so plovila nemških lastnikov dobro ohranjena,če naletiš na ugodno ponudbo in dobro plovilo se ga vsekakor splača .Si pa moraš sam narediti kalkulacijo ,če se ti isplača ,pot v nemčijo in vsi ostali stroški.
Potrebuješ pa ispis iz nemškega plovnega registra ,ki ga lahko zahtevaš v italijanskem jeziku ( potem ne potrebuješ prevoda) ,pošljejo ti ga na tvoj naslov. In overjeno kupoprodajno pogodbo.In potem pri nas pregled plovila ,zavarovanje in registracija.
lp
poglej na "boatshop24"
Praviloma so plovila nemških lastnikov dobro ohranjena,če naletiš na ugodno ponudbo in dobro plovilo se ga vsekakor splača .Si pa moraš sam narediti kalkulacijo ,če se ti isplača ,pot v nemčijo in vsi ostali stroški.
Potrebuješ pa ispis iz nemškega plovnega registra ,ki ga lahko zahtevaš v italijanskem jeziku ( potem ne potrebuješ prevoda) ,pošljejo ti ga na tvoj naslov. In overjeno kupoprodajno pogodbo.In potem pri nas pregled plovila ,zavarovanje in registracija.
lp
Nazadnje spremenil val, dne Po Avg 03, 2009 10:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov