Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na Hrv

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

BostjanP
Poddesetnik

Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na Hrv

OdgovorNapisal/-a BostjanP » So Jul 11, 2009 23:06

Živjo

- Koliko različnih oseb se v eni sezoni lahko nahaja na barki registrirani v Sloveniji med plovbo na Hrvaškem, če je braka v privatni lasti?
- Kaj pa, če je barka registrirana v Sloveniji, vendar v lasti slovenskega charterja?
- Na koga se je potrebno obrniti, da dobiš v zvezi s takimi in podobnimi vprašanji uradne odgovore pri nas in na Hrvaškem?
- Ali obstajajo linki do uradnih slovenskih in hrvaških dokumentov, kjer si o tem lahko prebereš sam?

Za odgovore hvala vnaprej in LP Boštjan
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Jul 11, 2009 23:51

2,3 krat dovoljeno število oseb, ki jih ima barka v vpisnem listu.
link je tu:
http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx

klikneš pretraživanje

in vpišeš brodica.

to kar iščeš je zapisano v dokumentu "Uredba o uvjetima za dolazak i boravak stranih jahti i brodica namijenjenih športu i razonodi u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske"

direkten link pa je tu:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... 0_970.html
Kapitan korvete
Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Urban » Ne Jul 12, 2009 08:01

Se pravi lahko jaz na mojga gliserčka vpišem 9,2 osebi, al bi dovolili 10 različnih? Tekom leta lahko to kaj spreminjaš, ker nevem če bojo drugo leto isti ludje z mano na morju, mislim enoletno vinjerto porabiti za dva dopusta :wink:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jul 12, 2009 23:04

Pri nakupu vinjete dobiš vsako leto popust,če pa jo ne kupiš vsako leto.ti gre takoj ves bonus,tudi če je le ta znašal že 50 %.
LP Iztok
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Jul 12, 2009 23:40

zaokrožili bodo na 9

lp

motorni
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na H

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jul 14, 2009 20:23

BostjanP napisal/-a:Živjo

- Kaj pa, če je barka registrirana v Sloveniji, vendar v lasti slovenskega charterja?

V tem primeru v HR vodah NE SMEŠ vkrcati nikogar več. Posadka po prehodu meje se ne more menjati.
Če dopustuješ, npr. v Umagu to ni problem. Greš iz HR in se vrneš z novo posadko. Malo težje (beri zamudneje) je pa npr. iz Korčule.

Skratka sranje.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
jura87
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a jura87 » To Maj 25, 2010 12:06

LEP POZDRAV!
Po prebiranju tega foruma sem našel zelo veliko koristnih informacij o navtiki, zato sem se tudi registriral na ta forum, zato vas vse lepo pozdravljam saj sem novi član in se vam že v naprej zahvaljumem za vsakaršno pomoč!

Letos sem nabavil 5m gumenjaka z štiritaktnim 70KM suzukijevim motorjem in me zanima kako je z plovno listo na hrvaškem, saj gremo na dopust na hrvaško.

Na hitro sem preletel tisti lin, ki je naveden nekaj post-ov nazaj in v 6em členu zasledil, da plovne liste ne rabijo imeti plovila katerga nimajo možnosti daljšega bivanja(duljeg boravka).
Zdaj me pa zanima če za čoln kot je moj, ki je v bistvu nima možnosti bivanja na njem sploh potrebujem plovni listo???

LP Uroš
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Maj 25, 2010 12:14

jura87 napisal/-a:LEP POZDRAV!
Po prebiranju tega foruma sem našel zelo veliko koristnih informacij o navtiki, zato sem se tudi registriral na ta forum, zato vas vse lepo pozdravljam saj sem novi član in se vam že v naprej zahvaljumem za vsakaršno pomoč!

Letos sem nabavil 5m gumenjaka z štiritaktnim 70KM suzukijevim motorjem in me zanima kako je z plovno listo na hrvaškem, saj gremo na dopust na hrvaško.

Na hitro sem preletel tisti lin, ki je naveden nekaj post-ov nazaj in v 6em členu zasledil, da plovne liste ne rabijo imeti plovila katerga nimajo možnosti daljšega bivanja(duljeg boravka).
Zdaj me pa zanima če za čoln kot je moj, ki je v bistvu nima možnosti bivanja na njem sploh potrebujem plovni listo???

LP Uroš

potrebuješ vinjeto in popis oseb ki je 2inpol kratnik števila oseb vpisanih v registraciji
to urediš na luški kapetaniji v listo vpišeš(če imaš že podatke) sopotnike in takrat jih kapetan vnese v računalnik.Če jih dopisuješ moraš vsako spremembo vpisati na lučki kapetaniji oz.izpostavi
Še predno greš po vinjeto moraš obvezno urediti zavarovanje plovila(odgovornosti), ki pa predvidevam, ker si kupil čoln, moral urediti pred vpisom.

Pozdravljen na forumu :wink: :wink:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 25, 2010 12:18

Pri nakupu vinjete dobiš zraven obrazec "popis osoba", ki je na vrhu overjen z nalepko od vinjete. Na ta obrazec potem vpisuješ osebe, stare nad 12 let mislim, ki jih boš prevažal. Za vsak vpis dodatne osebe bi moral iti na kapitanjio overit ampak nekatere kapitanije dovoljujejo da sam vpisuješ. Na ta popis lahko vpišeš največ 2x toliko oseb, kot jih dovoljuje tvoj gumenjak povečano za 30 odstotkov, kar pomeni če jih tvoj gumenjak dovoljuje 10 jih lahko na popis oseb vpišeš največ 23. Tak nekak.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 25, 2010 12:19

MareC, lepo si me šibno.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Maj 25, 2010 12:20

janadino napisal/-a:MareC, lepo si me šibno.

predugo si kucal po tastaturi
vseeno, glavno, da bo jura prečital :wink: :wink:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

Re: Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na H

OdgovorNapisal/-a val » To Maj 25, 2010 12:33

kr en napisal/-a:
BostjanP napisal/-a:Živjo

V tem primeru v HR vodah NE SMEŠ vkrcati nikogar več. Posadka po prehodu meje se ne more menjati.
Če dopustuješ, npr. v Umagu to ni problem. Greš iz HR in se vrneš z novo posadko. Malo težje (beri zamudneje) je pa npr. iz Korčule.

Skratka sranje.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !

Jaz pa mislim ,da lahko enkrat menjaš posadko in z to posadko moraš izpluti iz hr. vod.
Razen če niso zopet kaki novi predpisi.

Osoba koja upravlja plovilom može u Hrvatskoj iskrcati
posadu s kojom je doplovila iz inozemstva i u tom slucaju promjenu posade mora prijaviti
kapetaniji, te sa tako promijenjenom posadom mora isploviti iz Republike Hrvatske.
jura87
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a jura87 » To Maj 25, 2010 12:33

Najlepše hvala za odgovor morjeplovci!:)

Vendar še vedno me nekaj bega.

Poglejte ta link:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... 0_970.html

Preberite 6. in 9. člen(ni veliko branja, nekaj vrstic).

kaj menite o tem?

LP
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 25, 2010 12:40

To sta dva različna obrazca, popis oseb in popis posadke. Prvega rabiš drugega pa ne.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Maj 25, 2010 12:42

ma ja, dajte no že 1x ne mešat dveh zadev
CREW LISTA - LISTA POSADKE
POPIS OSEB

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov