Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na Hrv
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na Hrv
Živjo
- Koliko različnih oseb se v eni sezoni lahko nahaja na barki registrirani v Sloveniji med plovbo na Hrvaškem, če je braka v privatni lasti?
- Kaj pa, če je barka registrirana v Sloveniji, vendar v lasti slovenskega charterja?
- Na koga se je potrebno obrniti, da dobiš v zvezi s takimi in podobnimi vprašanji uradne odgovore pri nas in na Hrvaškem?
- Ali obstajajo linki do uradnih slovenskih in hrvaških dokumentov, kjer si o tem lahko prebereš sam?
Za odgovore hvala vnaprej in LP Boštjan
- Koliko različnih oseb se v eni sezoni lahko nahaja na barki registrirani v Sloveniji med plovbo na Hrvaškem, če je braka v privatni lasti?
- Kaj pa, če je barka registrirana v Sloveniji, vendar v lasti slovenskega charterja?
- Na koga se je potrebno obrniti, da dobiš v zvezi s takimi in podobnimi vprašanji uradne odgovore pri nas in na Hrvaškem?
- Ali obstajajo linki do uradnih slovenskih in hrvaških dokumentov, kjer si o tem lahko prebereš sam?
2,3 krat dovoljeno število oseb, ki jih ima barka v vpisnem listu.
link je tu:
http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx
klikneš pretraživanje
in vpišeš brodica.
to kar iščeš je zapisano v dokumentu "Uredba o uvjetima za dolazak i boravak stranih jahti i brodica namijenjenih športu i razonodi u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske"
direkten link pa je tu:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... 0_970.html
link je tu:
http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx
klikneš pretraživanje
in vpišeš brodica.
to kar iščeš je zapisano v dokumentu "Uredba o uvjetima za dolazak i boravak stranih jahti i brodica namijenjenih športu i razonodi u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske"
direkten link pa je tu:
motorni
Re: Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na H
BostjanP napisal/-a:Živjo
V tem primeru v HR vodah NE SMEŠ vkrcati nikogar več. Posadka po prehodu meje se ne more menjati.
Če dopustuješ, npr. v Umagu to ni problem. Greš iz HR in se vrneš z novo posadko. Malo težje (beri zamudneje) je pa npr. iz Korčule.
Skratka sranje.
Po prebiranju tega foruma sem našel zelo veliko koristnih informacij o navtiki, zato sem se tudi registriral na ta forum, zato vas vse lepo pozdravljam saj sem novi član in se vam že v naprej zahvaljumem za vsakaršno pomoč!
Letos sem nabavil 5m gumenjaka z štiritaktnim 70KM suzukijevim motorjem in me zanima kako je z plovno listo na hrvaškem, saj gremo na dopust na hrvaško.
Na hitro sem preletel tisti lin, ki je naveden nekaj post-ov nazaj in v 6em členu zasledil, da plovne liste ne rabijo imeti plovila katerga nimajo možnosti daljšega bivanja(duljeg boravka).
Zdaj me pa zanima če za čoln kot je moj, ki je v bistvu nima možnosti bivanja na njem sploh potrebujem plovni listo???
LP Uroš
Po prebiranju tega foruma sem našel zelo veliko koristnih informacij o navtiki, zato sem se tudi registriral na ta forum, zato vas vse lepo pozdravljam saj sem novi član in se vam že v naprej zahvaljumem za vsakaršno pomoč!
Letos sem nabavil 5m gumenjaka z štiritaktnim 70KM suzukijevim motorjem in me zanima kako je z plovno listo na hrvaškem, saj gremo na dopust na hrvaško.
Na hitro sem preletel tisti lin, ki je naveden nekaj post-ov nazaj in v 6em členu zasledil, da plovne liste ne rabijo imeti plovila katerga nimajo možnosti daljšega bivanja(duljeg boravka).
Zdaj me pa zanima če za čoln kot je moj, ki je v bistvu nima možnosti bivanja na njem sploh potrebujem plovni listo???
LP Uroš
jura87 napisal/-a:LEP POZDRAV!
LP Uroš
potrebuješ vinjeto in popis oseb ki je 2inpol kratnik števila oseb vpisanih v registraciji
to urediš na luški kapetaniji v listo vpišeš(če imaš že podatke) sopotnike in takrat jih kapetan vnese v računalnik.Če jih dopisuješ moraš vsako spremembo vpisati na lučki kapetaniji oz.izpostavi
Še predno greš po vinjeto moraš obvezno urediti zavarovanje plovila(odgovornosti), ki pa predvidevam, ker si kupil čoln, moral urediti pred vpisom.
Pozdravljen na forumu
Pri nakupu vinjete dobiš zraven obrazec "popis osoba", ki je na vrhu overjen z nalepko od vinjete. Na ta obrazec potem vpisuješ osebe, stare nad 12 let mislim, ki jih boš prevažal. Za vsak vpis dodatne osebe bi moral iti na kapitanjio overit ampak nekatere kapitanije dovoljujejo da sam vpisuješ. Na ta popis lahko vpišeš največ 2x toliko oseb, kot jih dovoljuje tvoj gumenjak povečano za 30 odstotkov, kar pomeni če jih tvoj gumenjak dovoljuje 10 jih lahko na popis oseb vpišeš največ 23. Tak nekak.
Guma je guma, zaenkrat.
Re: Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na H
kr en napisal/-a:BostjanP napisal/-a:Živjo
V tem primeru v HR vodah NE SMEŠ vkrcati nikogar več. Posadka po prehodu meje se ne more menjati.
Če dopustuješ, npr. v Umagu to ni problem. Greš iz HR in se vrneš z novo posadko. Malo težje (beri zamudneje) je pa npr. iz Korčule.
Skratka sranje.
Osoba koja upravlja plovilom može u Hrvatskoj iskrcati
posadu s kojom je doplovila iz inozemstva i u tom slucaju promjenu posade mora prijaviti
kapetaniji, te sa tako promijenjenom posadom mora isploviti iz Republike Hrvatske.
Najlepše hvala za odgovor morjeplovci!:)
Vendar še vedno me nekaj bega.
Poglejte ta link:
Preberite 6. in 9. člen(ni veliko branja, nekaj vrstic).
kaj menite o tem?
LP
Vendar še vedno me nekaj bega.
Poglejte ta link:
Preberite 6. in 9. člen(ni veliko branja, nekaj vrstic).
kaj menite o tem?
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov