Posoja Čolna

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Taljan

Posoja Čolna

OdgovorNapisal/-a Taljan » So Avg 04, 2007 08:30

Pozdravljeni, imam eno vprašanje, kaj potrebujem, če mi prijatelj brezplačno posodi čoln 7.5m za en teden ? Je dovolj, da imaš izpit in si vpisan na listi ali je potrebno še kakšno overjeno pooblastilo od lastnika.
Lep pozdrav
Nazadnje spremenil Taljan, dne So Avg 04, 2007 10:09, skupaj popravljeno 2 krat.
Lebowski
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Lebowski » So Avg 04, 2007 09:54

Ne vem točno kako je s tem. Ko sem si letos na Hrvaškem (Lastovo) izposojal čoln od gostitelja, mi je dal na izbiro dva: gumenjaka za katerega ni potrebno nič urejati in plastičnega za katerega bi potreboval mojo osebno da uredi neke papirje. Ker sem prvič vozil čoln sem seveda vzel gumenjaka tako da ne vem točno kaj od papirjev je potrebno. Je pa nekaj potrebno urediti zato se obvezno pozanimaj!
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » So Avg 04, 2007 11:17

nujno potrebujes pooblastilo od lastnika kjer podpiseta da za dolocen termin predaja plovilo v tvoje roke in kjer imas vsa pooblastila za upravljanje z njim(verjetno napiseta tudi da nimas pravice prodati in predati plovilo tretji osebi) in da prevzemas odgovornost za vso skodo in kazni nastale v tem casu.
tistja
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a tistja » Ne Avg 05, 2007 17:00

V Sloveniji mislim da je tako, kot pravita predhodnika, na Hrvaškem pa mislim, da je bolj zakomplicirano. :( Ker če ti prijatelj posodi barko in to ni nikjer zabeleženo v nobeni kapitaniji, potem je to črni čarter, za kar pa si naši južni sosedje močno prizadevajo, da ga zmanjšajo oz. izkorenijo. Da bi zmanjšali črni čarter, so uvedli crew listo, na katero vpišeš posadko...

Mislim, da je že bilo nekje govora o tem... :?

lp
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Avg 05, 2007 23:06

ja sej sej kot pravim...prijava posadke pa je potrebna tako ali tako...in listo ti da lastnik in ti jo samo brez problema potrdis na kapitaniji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov