EU registracija = joke?

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

EU registracija = joke?

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Avg 31, 2009 20:10

Pozdravljeni!

Prejšnji vikend sem dobil telefonski klic, kjer je bilo prvo vprašanje ali prodajam čoln. Ker sem mislil da je kupec, sem pogovor nadaljeval, ampak mi je po par stavkih bilo hitro jasno da ni. No, da skratim zgodbo, očitno na mornarju iščejo plovila z USA zastavo; tip mi je namreč hotel prodati trajno "EU REGISTRACIJO" za plovilo, cena pa naj bi znašala od 1000-3000 eur. A ima kdo podobno zgodbo? Je to nateg? Tako se mi je zdelo no...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 31, 2009 21:53

Na Mornarju so se pred časom na veliko pojavljala nigerijska pisma, oziroma z drugo besedo nategi, da hoče kupit čoln... Kako je s to registracijo ne vem, vendar sumim, da je lahko nekaj podobnega...

Je tip govoril slovensko ali nekje iz tujine?
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Avg 31, 2009 22:02

Mene so že pred tremi leti hoteli nategniti neki kupci v angleškem jeziku sa veoma neobičnim naglaskom, da bi kao kupili moj boat, ker jim je všeč in ga v Angliji ni za dobit in da mi bojo nakazal 500 eur are, jaz pa naj jim potem na njihove stroške seveda pošljem čoln v Anglijo. Potem pa bi bodo oni nakazali še celo 1000 eur več od prodajne cene. Ja pa kaj še, sem jim kar v našem jeziku jeb.. mat.. in me niso poklicali nikoli več, torej so me razumeli. Domiselnost prevarantov res nima mej. Bodite previdni.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Avg 31, 2009 22:08

Mojo prejšnjo barko so tudi hoteli kupiti neki nizozemci.

Hoteli so moj tekoči račun, da mi nakažejo denar, brez da bi videli čoln, in naj jim povem za kontektno osebo, da pridejo in odpeljejo čoln.

Ja pa kaj še.

Daš jim št. tr in ti ga lepo izpraznijo potem pa ne duha ne sluha.

Sašo, poiskusi, plačaj 3 jurje, pa bomo videli kaj se bo zgodilo :roll: :roll:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Sep 01, 2009 07:31

To so prevare, ki so povsod, torej tudi v navtiki. (pil bi vsak hudič, plačal pa nič)
Ampak ravno pred dnevi sem nekaj slišal o "euro registraciji ali zavarovanju". Ki naj bi bilo cenejše in nekako permanentno. Ker poznam kako to deluje pri nas in v Italiji, nisem dajal preveč zanimanja za to stvar, ki se mi zdi nerealna.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Sr Sep 02, 2009 09:12

mene je zadnjič tudi prek avtoneta kontaktiral prek maila en američan da bi kao kupu moj avto..p aje pozneje le hotu dbit mojepodatke..ker da bi mi kao poslal nek paket z denarjem ki bi mi ga on poslal..kjer on je kao oficir pri natu in daje ta denar prišparal ion ga on kot uradna oseba pri prehodu meje ne sme met s sabo pa bla bla,..kr nekej uglavnem.,.
no tok da boste vedl...

lp
Veritas et Aequitas
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Sep 02, 2009 10:54

nuvolari napisal/-a:mene je zadnjič tudi prek avtoneta kontaktiral prek maila en američan da bi kao kupu moj avto..p aje pozneje le hotu dbit mojepodatke..ker da bi mi kao poslal nek paket z denarjem ki bi mi ga on poslal..kjer on je kao oficir pri natu in daje ta denar prišparal ion ga on kot uradna oseba pri prehodu meje ne sme met s sabo pa bla bla,..kr nekej uglavnem.,.
no tok da boste vedl...

lp

Enako ponudbo sem dobil za čoln, oficir v Iraku, poln denarja, ne ve, kako ga porabit, bi kupil čoln, blablabla....
Ne vem, če kdo sploh nasede tem nategom, ali pa so še vedno lahkomiselneži na svetu.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Sep 02, 2009 12:17

tudi jaz sem dobil od oficirja v iraku,ponudbo sam da se je pogovarjal kar o enih 6 miljonih da bi mi jih nakazal pol pa bi jaz zadržal 20% ostalo pa bi dal njemu v gotovini(budala)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Sep 02, 2009 12:48

To pa zdaj že paše bolj v rubriko šale. :D
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Sep 02, 2009 14:51

.

Fantje, tega je več kot si mislimo. Od malih prevar, do velikih utvar o dobičku, ki ga pa potem ni. Prevarantje so si to vzeli kot način življenja.
Se jim izide, ker požrešnost nima meje. Ne poznam nikogar, ki bi me, brez veze, naredil bogatega. Kot da bi mi povedal dopoldne številke LOTA, ki bodo izžrebane zvečer, če mu plačam toliko in toliko. Potem se pa drugi vozijo z barkami namesto oškodovancev. Je pa res, da nemalokrat pošljejo neke cekine itd., toda hudičevo preplačaš kasneje svoj dobiček.

Ma pojdimo rajši na eno bevando v naslednji zaliv!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Pe Sep 04, 2009 18:52

Zdaj pa vem, od kje vam taki čolni. Par % od kakšnega oficirja, pa ga imaš. :wink:
Ljudje so res zmožni vsega. :evil:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Sep 06, 2009 21:27

To sem bral zadnijč na enem forumu. nekdo xy kupec ti pošlje ček z cca 2x vsoto kot jo ti hočeš za tvojo stvar, ti greš v banko ti tam dajo denar ampak ti garantiraš da če ček nima kritja boš denar vrnil. seveda so navodila preveranta da ti pošlji denar še enemu xy ki bo prišel in mu ti plačaš prevoz zadeve. skratka ti dvigneš keš ga če si budala pošlješ nekam v pm potem pa čez 14 dni banka kliče da ček nima kritja in hoče denar nazaj. pa si ob denar
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Sep 07, 2009 12:49

Pol pa za hišo odkopat "šarca" en nov redenik municije in po njih.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Sep 07, 2009 13:45

Mislim da ni neki nateg ta evorpska registracija ker pri nas v Mariboru lahko kupiš jeta dvotaktnega na to registracijo. Lahko pa gdo preveri in pokliče MOTONAVTIK TRGOVINA če se kaj spozna nato da preveri kaj oni tam govorijo in ponujajo.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Sep 07, 2009 15:22

Pozdravljeni
euro registracija za jeta pomen,da je jet registriran v nemčiji kjer dobi stalno prometno dovoljenje ,ki ga ni treba obnavljati,in ob reg v nemčiji ni potrebno plačati zavarovalnine. ,ker je zavarovanje pri nas za jeta 300%,ga z ue registracijo pri nas ne plačajo,vendar se slo vodah brez zavarovanja ne smeš voziti.
če greš na hr pa tam plačaš zavarovanje,ki je ugodnejše.
Ddv in carina pa so v eu plačani.
Prometno v nemčiji stane 13 eur,lahko si pa vsak eu državljan uredi eu registracijo.
Motonavtik vam za to zaračuna 300 eurov??

Da bi pa v eu uvozili plovilo pa tudi po tej registraciji brez certifikatov ne gre.

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost