Čoln pod HR zastavo,kako in kaj pri nakupu

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

acrobat
Admiral

Čoln pod HR zastavo,kako in kaj pri nakupu

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Avg 11, 2007 21:56

Namreč imam en problem in upam da mi lahko kako pomagate.
Kupil bi eno gumico 3,5m.Registrirana je bila na Hrvaškem in je pred 4leti potekla registracija.Čoln pa ima nekdo v sloveniji.
Sedaj me pa zanima kako je potem če bi jest to kupil,kako bi potem uredil s papirji da bi to registriral v sloveniji.In kakšni so postopki.
Verjetno najprej prepis in kaj potem naprej.Izpis iz Hr registra in potem registracija v slo.A je potrebna še kaka carina ali pa davek zaradi uvoza.
Verjetno pa mora izpis iz Hr registra opraviti sedanji lastnik.
Tako sem si jest to zamislil.A to sploh ni mogoče registrirati v slo????
Prosim za nasvete in pa vaše izkušnje.

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » So Avg 11, 2007 22:54

po mojem mnenju ce je lastnik slovenjski drzavljani ne bo nobenega problema ce prepises in registriras v slo.
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Ne Avg 12, 2007 11:57

izpis iz hr registra je po moje obvezen, ker drugace nimas original racuna od gumenjaka ki ga potrebujes pri registraciji, s carino pa ne vem kako je ce je lastnik slovenec in je registrirano na hr.mozno je da bos mogel placat tudi carino
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Ne Avg 12, 2007 20:31

Izpis iz HR registra je obvezen.Lahko ga opraviš tudi ti, vendar potrebuješ overjeno pooblastilo sedanjega lastnika.To, da je lastnik slovenec ne igra nobene vloge.Moral boš plačati carino, kar pa na dolžino in starost čolna nebi smel biti prevelik strošek.Zna se pojaviti še kakšen problem (beri strošek) okoli izmere čolna in še kaj.Pokliči kapitanijo v Izolo ali Piran pa ti bojo razložili cel postopek.
Jaz bi ga raje pustil pod HR zastavo.S tem se izogneš kupovanju plovnega dovoljenja in popisu posadke.
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Ne Avg 12, 2007 21:10

Kako je pa potem urejeno to , da je lastnik pri njih registriranega plovila tujec?To ne igra nobene vloge?
LP Zoran
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Po Avg 13, 2007 07:00

Nobene. Tudi jaz sem državljan SLO, pa imam barko na Hrvaškem pod hrvaško zastavo.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Avg 14, 2007 08:58

Plovili boš moral uvoziti. To pomeni kuprodajna pogodba, izpis iz registra, plačilo carine (mislim, da je minimalna procent in še nekaj), DDV, pa špediterske storitve, potem certifikacija plovila (CEE certifikat), ker plovilo ni bilo v prometu v EU (to je najdražja zadeva) in seveda registracija.
Če imaš namen čoln uporabljat samo na Hrvaškem, ga registriraj kar tam.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov