zakon
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
zakon
Pozdravljeni
Prosim če mi lahko kdo pove po katerem zakonu lahko policija ali inšpektor za okolje kaznuje glisiranje in smučanje na reki.Rad bi si to prebral,pa nisem nikjer našel.
LP Iztok
Prosim če mi lahko kdo pove po katerem zakonu lahko policija ali inšpektor za okolje kaznuje glisiranje in smučanje na reki.Rad bi si to prebral,pa nisem nikjer našel.
LP Iztok
Pa ne da so tebe dobil ki si samo preizkušal motor po savi zraven si pa imel zapetga še smučarja da sta bolj obremenila motor
Nazadnje spremenil bolid, dne So Sep 05, 2009 10:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Ure dnevi leta tečejo....
glisiranje po 77.
77. člen
Ladje, čolni in druga plovila, ki plovejo v obalnem morju,
razen čolnov na vesla, morajo pluti oddaljeni od obale najmanj:
1. ladje 300 metrov;
2. čolni, ki glisirajo 250 metrov;
3. ostali 200 metrov.
Na območjih, kjer so urejena morska kopališča, morajo
plovila pluti najmanj 50 metrov od zunanjega roba kopališča,
vedno pa najmanj v razdalji, določeni v prejšnjem odstavku.
(
)
77. člen
1. ladje 300 metrov;
3. ostali 200 metrov.
(
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Slootack napisal/-a:glisiranje po 77.
77. člen
1. ladje 300 metrov;
3. ostali 200 metrov.
()
Slootack, mislim, da je tukaj govora o rekah ne o morju!!!
ups.. pardon
v Zakonu o plovbi po celinskih vodah (ZPCV) ne piše nič. to je ziher lokalni odlok. povej še, kje se je to zgodilo
v Zakonu o plovbi po celinskih vodah (ZPCV) ne piše nič. to je ziher lokalni odlok. povej še, kje se je to zgodilo
Nazadnje spremenil Slootack, dne Pe Sep 04, 2009 23:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Palico, in to kar težko, ima zakon o vodah.
od 4.000 eurov do 125.000 za pravno osebo oz. od 400 eurov do 1.200 eurov za posameznika.
Po zakonu o prekrških lahko uradna oseba na kraju samem izreče globo v najnižjem znesku, če je ta predpisana v območju od-do, vendar pa je pri zakonu o voodah izjema:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2417
Osebi, ki stori prekršek iz prejšnjega člena, se lahko v hitrem postopku izreče globa tudi v znesku, ki je višji od najnižje predpisane globe.«.
Tako. Zgornja meja za posameznika je torej 1200 eurov na kraju samem.
Imamo pa nekaj voda, kjer je plovba dovoljena, npr. ptujsko jezero.
1) Po celinskih vodah je prepovedan prevoz tovora in vožnja s plovili na motorni pogon, razen za potrebe izvajanja javnih služb po tem zakonu, varstva voda, izvrševanja vodnih pravic, reševanja ljudi, živali in premoženja, izvajanja nalog policije ter zaradi obrambe države.
(2) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka lahko vlada določi posamezne celinske vode ali njihove dele, na katerih je prevoz tovora in uporaba plovil iz prejšnjega odstavka dovoljena, pri čemer upošteva omogočanje splošne rabe voda, njihovo varstvo pred onesnaženjem ter ohranjanje naravnega ravnovesja v vodnih in obvodnih ekosistemih.
osnovni link je tukaj:
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r04/predpis_ZAKO1244.html
od 4.000 eurov do 125.000 za pravno osebo oz. od 400 eurov do 1.200 eurov za posameznika.
Po zakonu o prekrških lahko uradna oseba na kraju samem izreče globo v najnižjem znesku, če je ta predpisana v območju od-do, vendar pa je pri zakonu o voodah izjema:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2417
Osebi, ki stori prekršek iz prejšnjega člena, se lahko v hitrem postopku izreče globa tudi v znesku, ki je višji od najnižje predpisane globe.«.
Tako. Zgornja meja za posameznika je torej 1200 eurov na kraju samem.
Imamo pa nekaj voda, kjer je plovba dovoljena, npr. ptujsko jezero.
1) Po celinskih vodah je prepovedan prevoz tovora in vožnja s plovili na motorni pogon, razen za potrebe izvajanja javnih služb po tem zakonu, varstva voda, izvrševanja vodnih pravic, reševanja ljudi, živali in premoženja, izvajanja nalog policije ter zaradi obrambe države.
(2) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka lahko vlada določi posamezne celinske vode ali njihove dele, na katerih je prevoz tovora in uporaba plovil iz prejšnjega odstavka dovoljena, pri čemer upošteva omogočanje splošne rabe voda, njihovo varstvo pred onesnaženjem ter ohranjanje naravnega ravnovesja v vodnih in obvodnih ekosistemih.
osnovni link je tukaj:
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r04/predpis_ZAKO1244.html
motorni
Šlo je za 20 minut vožnje,ne divjenja z gt 435 in Yamaho 50,ki je nagajala in sem jo malo pozdravil.Pol smo pa probali kako deluje obremenjena in sem naredil par krogov s smučmi.
Poznate me,da rad komu pomagam,za kar je tudi na forumu napisanih nekaj vaših pohval na moj račun. Hvala zanje..
Po NEURADNIH vesteh me je prijavil sovaščan,prijatelj (bivši).Pred nekaj časa sem dvignil moj čoln na gurtne v garaši,da smo lahko šli po njegovega na morje in ga pripeljali domov.Računal nisem nič se mi je tako zahvalil za moj trud..No bomo videli kako se bo izteklo,morda bom naletel na razumevajočega inšpektorja..
LP Iztok
Poznate me,da rad komu pomagam,za kar je tudi na forumu napisanih nekaj vaših pohval na moj račun. Hvala zanje..
Po NEURADNIH vesteh me je prijavil sovaščan,prijatelj (bivši).Pred nekaj časa sem dvignil moj čoln na gurtne v garaši,da smo lahko šli po njegovega na morje in ga pripeljali domov.Računal nisem nič se mi je tako zahvalil za moj trud..No bomo videli kako se bo izteklo,morda bom naletel na razumevajočega inšpektorja..
LP Iztok
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost