lizing plačan, kje naj sedaj registriram barko

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

lizing plačan, kje naj sedaj registriram barko

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Sep 09, 2009 13:52

Živjo, imam eno vprašanje in ne dvomim da ne bom dobil cel kup uporabnih odgovorov.
Torej kot sem že napisal v naslovu teme...
po pridnem plačevanju lizinga nekaj let mi je ostal še en obrok in postanem ponosni lastnik plovila, ne le uporabnik, ki je bil zdaj registriran pod A zastavo saj je bil od hipota. In že sem pred problemom.. Kje na ga registriram, ker ne bi rad ravno takoj plačeval carine pa DDVja pa davkov na luksuz skratka mal bi se še "tihotapu" po CRO obali... Nekaj sem slišal, da ameriške registracije ne bodo več veljale na hrvaškem ali je to res???
Kaj mi priporočate, da čimugodneje pridem skos ( ne mi napisat da v navtiki besede ugodno ni ker to vem :wink: ), saj veste rajš dam ko se srečamo za kak pir kokr pa državi...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Sep 09, 2009 14:13

Ali na avstrijsko , kot fizična oseba ne moreš več imeti ?
Ameriško zastavo ti odsvetujem. Ker ko bo prišel čas resnice in bo treba plačati DDV, boš imel cel kup sranja, ker USA niso članice EU. Carina, pa njihove tabele itd. Sam bi poskusil tole. Glede na iztek leasinga in smešno ceno odkupa (posledica amortizacije Hypo-leasinga)probaj, če ti gre ta cena skozi. Npr. tržna vrednost barke je 30 jurjev, ti pa boš do Hypo dobil fakturo npr 5 jurjev. Če je možno na teh 5 jurjev plačati DDV ali mogoče IVO v italiji, si zmagal. Povprašaj malo tigre, ki uvažajo avtomobile iz EU držav.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Sr Sep 09, 2009 14:19

Glede na to da odkupuješ plovilo ki je "rabljeno" bo verjetno najbolj pametno pos SLO zastavo ...vse ostale kombinacije ti bodo v bodoče zahtevale dodaten "napor" in stroške...pozanimaj se kaj ti bodo na Hypotu napisali v zadnjem računu kjer bo definiran odkup...kaj ti bodo napisali glede DDVja...

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Če Sep 10, 2009 09:42

Ne vem kaj se lahko spomnijo sedaj .Jaz sem pred dvema letoma kupil plovilo , ki je bilo pod Madžarsko zastavo in nisem plačal popolnoma nič.Na kapetaniji v KP so rekli ,da smo sedaj vsi EU, se pravi ena država in ni carine in nič DDV. Sicer bi ti pa tudi na Hipo leasingu lahko malo pomagali saj menda nisi prvi,ki je izplačal barko.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Sep 10, 2009 10:35

Lizing na Avstrijsko zastavo pomeni, da ni plačan DDV, ker se plovilo ne nahaja v EU, ni ga potrebno prijaviti našim dacarjem, ker nisi lastnik, ampak je lastnik banka. Ko pa ta lizing odplačaš pa je potrebno plačati DDV od takratne vrednosti plovila in potem ga registriraš v SLO. Carine ni ker si plovilo kupil (oziroma ga je banka) v EU. Varianta je tudi registracija na (dolenjskem) DL, vendar boš imel težave po vstopu hrvaške v EU, pa še davčni ga moraš prijaviti, ker si ti lastnik. Pa še tele DL registracije, če mene vprašaš, so bolj tako.....nebi komentiral. Jaz bi ti svetoval čim manjšo osnovo (cenitev) in plačilo DDV ja pa je stvar rešena. Tako bom verjetno storil jaz čez 3 leta, če ne bo kakšnih sprememb.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Sep 10, 2009 10:51

Točno tako. Čim ga registriraš v Delaware (DL oz. USA), te gepira vse, kar je napisal Gregor.n + to kar sem napisal pred nekaj posti. Če "uvažaš" iz EU, plačaš le DDV (na fakturo). Če pa uvažaš iz USA (kar bi bilo v primeru registracije DL), pa moraš na carino. Tam pa imajo te famozne tabele, po katerih ugotavljajo dejansko vrednost plovila. Velikokrat se zgodi, da naračunajo celo več, kot je barka dejansko vredna.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Sep 10, 2009 15:37

Kako pa je s tem uvozom iz USA če je barka made in USA??? kupljena pa v SLO??
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost