Vse, ki se zaradi morjeplovstva veliko vozite po hrvaških avtocestah, bo morda zanimala informacija, da so hrvati marca 2009 uvedli dodatno omejitev glede višine vozil za 2. kategorijo (avtomobili) vozil na avtocestah.
Skratka, poleg 1,3 metra višine nad prvo osjo, vozilo ne sme biti višje od 1,9 metra.
Jaz sem to ta vikend izvedel na mostninski postaji Krškega mosta, kjer mi je prodajalka razložila, da po podatkih v homologaciji to višino presegam za 2,7cm. Na cestninski postaji me sicer še vedno uvrščajo v 2. kategorijo, ampak to je bolj moja sreča.
Razlika v povratni cestnini za AC Zagreb-Split med 2. in 3. kategorijo je 200kn.
Za trajetke še vedno velja višina 2m in dolžina 5m, kar je v mojem primeru ugodno.
Višina 1,9m
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Torej , bodo vsi kateri imajo strešni kovček , plačali več.
Nekdo je ne dolgo nazaj napisal, da bodo še veter poleti kasirali.
Sem že bliže , da tudi to verjamem.
Pa naj, mi je vseeno. Če nič ne naredimo, ko imajo eni pri nas 65 000 € ( ni pomota ) plače NA MESEC ( "Primorje), me boli k... za par kun več hrvatom.
LP
Pa naj, mi je vseeno. Če nič ne naredimo, ko imajo eni pri nas 65 000 € ( ni pomota ) plače NA MESEC ( "Primorje), me boli k... za par kun več hrvatom.
LP
atilone napisal/-a:Torej , bodo vsi kateri imajo strešni kovček , plačali več.
LP
Pri nas, še bolj pa na zahodu, te izmeri avtomatsko. Menim pa, da nadgradnja ne vpliva na višino samega avta, oz. kategorije, ker je to snemljiva in odstranljiva oprema.
Zanimivo, da te nemoralne plače ne vplivajo na počutje prejemnikov.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost