Višina 1,9m

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

bouton
Admiral

Višina 1,9m

OdgovorNapisal/-a bouton » Ne Okt 18, 2009 14:14

Vse, ki se zaradi morjeplovstva veliko vozite po hrvaških avtocestah, bo morda zanimala informacija, da so hrvati marca 2009 uvedli dodatno omejitev glede višine vozil za 2. kategorijo (avtomobili) vozil na avtocestah.
Skratka, poleg 1,3 metra višine nad prvo osjo, vozilo ne sme biti višje od 1,9 metra.
Jaz sem to ta vikend izvedel na mostninski postaji Krškega mosta, kjer mi je prodajalka razložila, da po podatkih v homologaciji to višino presegam za 2,7cm. Na cestninski postaji me sicer še vedno uvrščajo v 2. kategorijo, ampak to je bolj moja sreča.
Razlika v povratni cestnini za AC Zagreb-Split med 2. in 3. kategorijo je 200kn.
Za trajetke še vedno velja višina 2m in dolžina 5m, kar je v mojem primeru ugodno.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Okt 18, 2009 19:00

Torej , bodo vsi kateri imajo strešni kovček , plačali več.
Nekdo je ne dolgo nazaj napisal, da bodo še veter poleti kasirali.
Sem že bliže , da tudi to verjamem.
Pa naj, mi je vseeno. Če nič ne naredimo, ko imajo eni pri nas 65 000 € ( ni pomota ) plače NA MESEC ( "Primorje), me boli k... za par kun več hrvatom.
LP
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Okt 18, 2009 21:01

atilone napisal/-a:Torej , bodo vsi kateri imajo strešni kovček , plačali več.
Nekdo je ne dolgo nazaj napisal, da bodo še veter poleti kasirali.
Sem že bliže , da tudi to verjamem.
Pa naj, mi je vseeno. Če nič ne naredimo, ko imajo eni pri nas 65 000 € ( ni pomota ) plače NA MESEC ( "Primorje), me boli k... za par kun več hrvatom.
LP

Pri nas, še bolj pa na zahodu, te izmeri avtomatsko. Menim pa, da nadgradnja ne vpliva na višino samega avta, oz. kategorije, ker je to snemljiva in odstranljiva oprema.

Zanimivo, da te nemoralne plače ne vplivajo na počutje prejemnikov.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Okt 18, 2009 21:54

bemti, potem pa ne smem peš po avtocesti, ker za 1 cm presegam :) :) :) :)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Okt 19, 2009 09:46

gorenjc napisal/-a:bemti, potem pa ne smem peš po avtocesti, ker za 1 cm presegam :) :) :) :)

Če boš v vozilu je v redu. Če bo pa slučaj dal, da boš moral zaustavit na odstavnem pasu in izstopit, pa raje hodi malo puklasto, ker še ti lahko nabijejo kazen za zamolčanje dejanske višine :lol: .
LP
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Okt 19, 2009 11:27

:) ....... hvala bogu je vsaj nad khm "sprednjo osovino" manj kot 1.30 :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost