Hrvaška vinjeta za čoln, brez motorja

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

puch175
Višji vodnik
Kraj: LJ

Hrvaška vinjeta za čoln, brez motorja

OdgovorNapisal/-a puch175 » Sr Avg 29, 2007 15:00

Pozdravljeni,

mogoče mi lahko kdo razloži tole.
Imam registriran čoln, vendar brez motorja (ni v vpisnem listu čolna), ker še urejem dokumentacijo. Na morju bom pa že imel motor na čolnu, kljub temu, da ga ne bom imel vpisanega( omejen z časom). Uradno imam čoln na ročni pogon (vesla).

Sedaj me pa zanima kako je pol z vinjeto in ostalimi postopki na hrvaškem?

Lp
Marko
Marko
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Avg 29, 2007 15:35

Uf, to je zanimivo, samo jaz osebno se ne bi igral na ta način, saj si v prekršku. Tvoj čoln dejansko ni registriran. Verjetno tudi vinjete ne moreš dobiti brez vpisnega lista in registrske številke...
Moj nasvet je, da najprej registriraj, potem pa odpluj! Predstavljaj si, da z neregistriranim čolnom brez papirjev narediš neko pizd****. Kaj bo takrat?

LP
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Sr Avg 29, 2007 15:53

Vinjeta nima nobene veze z motorjem.Vinjeta se plača kot nadomestilo za uporabo hrvaškega morja. To je nekaj podobnega kot plačilo cestnine na avtocesti.
Pri tem je hrvatom popolnoma vseeno ali se boš votil na motor, jadral, veslal ali pa plaval in porival čoln.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Avg 29, 2007 19:12

Tole pa je bilo površno branje...
Sem prebral, da imaš neregistriran čoln, kar je razvidno tudi iz mojega odgovora. Če pa je registriran pa normalno dobiš vinjeto natančno tako kot pravi zobar.
Vseeno pa bi rekel, da zadeva ni kristalno čista, če motor ni vpisan. To je potem plovilo na vesla, veter..., ti pa se boš vozil na motor. Sicer to nima nič s hrvaškim dovoljenjem za plovbo, vendar pa je vsekakor tudi to prekršek.

LP
puch175
Višji vodnik
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a puch175 » Če Avg 30, 2007 08:08

Hvala lepa obema za odgovor.

Lp

Marko
Marko

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost