Najugodnejši ponudnik USA registracije

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

tahoe
Desetnik
Kontakt:

Najugodnejši ponudnik USA registracije

OdgovorNapisal/-a tahoe » To Nov 10, 2009 17:31

Živijo!
Ker bo Hrvaška prej ali slej v EU, bom rešil registracijo Delaware z ustanovitvijo firme(anonimni ustanovitelj)ter pooblastilom. Je trenutno o.k. rešitev in se da pluti tudi v EU.

Zanima pa me, če poznte koga, ki to ugodno uredi, ker se mi zdi cca.500 eur za ustanovitev+ 300 eur vsako leto za vzdrževanje firme preveč. Ali ima morda kdo kakšne izkušnje s tem ali so to realne cene??
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Nov 10, 2009 19:50

Prvo leto bi to bilo 800 €, naslednje leto 300 €. Ni ti , da bi plačal uvozne dajatve . 300 € ti je preveč ( če ravno profitiraš kar lepo vsoto pod USA zastavo ). Jaz ti priporočam, ne kupi nič. Tu pa tam boš moral tankat, pa zopet gre denar. Pa v trgovino bo treba , po prehrano. Uh zopet denar gre. Po vsem tem , pa še 300 € :shock: , da ti ni potrebno plačat drugih dajatev.
Ne, na tvojem mestu , se ne bi dal izkoriščat, razen če mogoče najdeš koga ( saj ni težko ) kateri bi ti častil 300 €, pa mogoče kakšen tank goriva ( tedensko seveda), pa kaka večerja bi tudi lahko padla :wink: . Ne daj se.
No pa hvala za prijazne besede ob prvem javljanju. Dobrodošel.
LP
tahoe
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a tahoe » To Nov 10, 2009 23:15

A sem prov razumu, da se ponujaš za teh 300 EUR? Hvala, za večerjo bom dal pa jest! :D
User
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a User » Sr Nov 11, 2009 14:33

Tahoe, s plovilom v lasti ameriške firme in pooblastilom na tvoje ime, ne smeš pluti v vodah EU. Potrebuješ vsaj ameriško delovno vizo.
oven
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a oven » Če Mar 18, 2010 03:17

User napisal/-a:Tahoe, s plovilom v lasti ameriške firme in pooblastilom na tvoje ime, ne smeš pluti v vodah EU. Potrebuješ vsaj ameriško delovno vizo.

A tudi najemna pogodba ne pride v poštev (amriška firma ti renta barko)? Kje bi našel več informacij na to temo? Je to del kakega zakona, uredbe? Vnaprej hvala.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Mar 18, 2010 13:18

Ne ne pomaga tudi najemna pogodba. Mislim pa, da obsatajo neke variante, če se plača davek, potem nisi več v prekršku, ampak potem je zadeva praktično enaka če registriraš znotraj EU. Nekaj je že napisano na forumu v drugih temah.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta