Problemi z USA prikolico

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Taša
Poddesetnik

Problemi z USA prikolico

OdgovorNapisal/-a Taša » Sr Jan 27, 2010 09:15

Iz Amerike smo pripeljali čoln. Ker nismo vedeli, smo ga kupili z ameriško prikolico.
Čoln bi imeli na Hrvaškem. Kaj naj naredimo s to prikolico, saj mora iti skupaj s čolnom iz Slovenije? Čoln in prikolico bi naložili na večjo prikolico in odpeljali čez mejo. Ameriška prikolica ni registrirana.
Na kakšne probleme lahko naletimo na hrvaški meji?
Taša
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Taša » Sr Jan 27, 2010 09:47

Registriran je pod ameriško zastavo.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jan 27, 2010 18:34

Pozdravljena
Če ne rabite na Hrvaškem prikolice,jo pusti doma,čoln pa daj v Katarini v vodo in švrc v Umag na pivo.Gre,vendar ni čisto prav.,se pravi ???Se pa da tako prikolico predelat in homologirat.Moj bratranec je to poštimal za prikolico za Baylinerja 2052.
LP Iztok
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Jan 27, 2010 21:38

Taša, pozdravljena!
Tako je kot praviš, na meji bodo problemi če boste peljali po cesti. Ker pa imate kratek časovni termin v katerem morate zapustiti Evropsko unijo in na meji prejeti na dokumente od čolna in prikolice žig, da ste zapustili EU, vam priporočam: vse skupaj naložite na večji avto, in dokumente v roke ter srečno v "lepo našo ". Imaš še zasebno sporočilo.
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » Če Jan 28, 2010 11:46

Ameriško prikolico se da homologirat, vendar brez predelave ne gre. Sam sem jo predelal in dobil homologacijo pred kratkim in jo tudi registriral.
Kar se pa tiče prevoza prikolice na vlečnem vozilu, pa mislim da mora biti ravno tako registrirana. Pred leti smo peljali camp prikolico v Pulo in smo jo morali najprej registrirati, čeprav smo jo peljali na kamionu.

lp B
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Če Jan 28, 2010 14:36

En moj znanec pa je naredil takole: vedno je čoln na prikolici..poskusi naredit obratno.. splovi čoln, naloži nanj prikolico, pa via HR.. če bo sreča, te ne bo nihče vprašal ničesar, pa tudi kasneje ne bo težav.. 8) 8) 8)
MORJE, ŠIROKA CESTA..
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Jan 28, 2010 16:28

Pozdravljena Taša
Pa si ti prepričana ,da mora prikolica če je ne registriraš iz države??
Jaz mislim , da lahko tukaj ostane.
Bi pa vsekakor preveril na generalni carinski upravi v ljubljani.
Sem imel sam problem ,ko so v Mariboru govorili eno v Kopru drugo v Ljubljani pa tretje.Vendar je Ljubljanska razlaga obveljala ,je bila ugodna zame.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jan 28, 2010 20:09

.

Iz Amerike smo pripeljali čoln.

Verjetno je priplul v eno od pristanišč v Evropi, kot to, da imate carinske dokumente za vse skupaj. Če je tako vam ne ostane drugega kot vse skupaj odpeljat ven z ozemlja EU-ja. Čaka vas postopek pri špediterju države v katero uvažate, plačilo dajatev itd. Kolikor je kom , kosov na papirjih toliko jih mora biti na carini. Za kaj bolj natančnega bo treba posredovat več podatkov. Se pa ne hecajo pri tranzitni robi.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Taša
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Taša » Ne Jan 31, 2010 20:03

Eden od lastnikov je tudi ameriški državljan, tako da bomo prikolico registrirali na njega (torej ameriška registracija). S tem se bomo izognili tudi predelavi prikolice (homologaciji).
Ali lahko to prikolico s čolnom pelje čez mejo slov.državljan s svojim avtom? Imamo namreč informacijo, da lahko vozi to prikolico samo državljan USA, na katerega je registrirana prikolica in to samo z avtom registriranim v USA na njegovo ime.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Jan 31, 2010 20:35

Zdravo Taša
jaz mislim ,da na Hr. z pooblastilom lastnika vožnja prikolice z plovilom ne bi bil problem.tuj državljan ,tuja prikolica.

Mislim ,da je večji problem pri nas,slovenski državljan ,tuja prikolica.
Vprašaj na policijsko postajo.
Lp
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Apr 08, 2010 22:59

Pozdravljeni!

Ker sem zasledil da je bratranec od "polanca" registriral prikolico pod nemogočimi pogoji, me zanima kakšen postopek je vbral. Namreč želim kupiti čoln , ki je bil pripeljan iz Nemčije, nima pa pairjev za prikolico.

Prosim vas za vaše odgovore in ideje.

Hvala

Lp, Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost