Po forumu iščem sorodno temo pa ne najdem. Namreč, rad bi dobil podatek, katera oprema je predpisana za oceansko plovbo.
Jadrnica ima certifikat A, registrirana pa je za priobalno plovbo do 12Nm od obale. V kolikor kdo želi v Grčijo, potrebuje dodatno opremo, kot je splav, črpalka...., ker v tem primeru prečka Jadran.
Kakšne izkušnje imajo Hrast, Luftar, Primula, ...? Ali ste preučili grške predpise?
Kje lahko najdem te podatke?
LP
Oceanska plovba
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Oceanska plovba
Re: Oceanska plovba
Joško napisal/-a:Po forumu iščem sorodno temo pa ne najdem. Namreč, rad bi dobil podatek, katera oprema je predpisana za oceansko plovbo.
Jadrnica ima certifikat A, registrirana pa je za priobalno plovbo do 12Nm od obale. V kolikor kdo želi v Grčijo, potrebuje dodatno opremo, kot je splav, črpalka...., ker v tem primeru prečka Jadran.
Kakšne izkušnje imajo Hrast, Luftar, Primula, ...? Ali ste preučili grške predpise?
Kje lahko najdem te podatke?
LP
Iz uradnega lista čisto pri koncu imaš nekaj uporabnega.
http://www.uradni-list.si/1/content?id=51531
Semper Fidelis
In tu je še nekaj http://www.up.gov.si/si/vodnik_po_storitvah/vpis_colnov/oprema_colna/oprema_colna_oceansko_obmocje/
Semper Fidelis
Haha, sem malo prepozen in tudi oni so prehitri. Saj vidiš, v kakšnih razmerah se podajajo na morje. Tako jadranje ima čisto nove dimenzije in skoraj nič skupnega z dosedanjim. (v nedeljo zvečer pa grem domov)
Zanima me pa Grčija. Mogoče enkrat v naslednjih letih, prej pa se moram dobro pripraviti.
Hvala fantje za pomoč, imam že sprintano, zdaj pa v nabavo in montažo
LP
Zanima me pa Grčija. Mogoče enkrat v naslednjih letih, prej pa se moram dobro pripraviti.
Hvala fantje za pomoč, imam že sprintano, zdaj pa v nabavo in montažo
LP
Joško povem ti moje izkušnje:
Italija obvezno zavarovanje in normalni dokumenti kot jih sicer imaš za barko. Ne komlicirajo, se pa zadnjič nisem prijavil.
Grčija tako kot Italija, vendar za barke nad 10 m so večje takse.
Za Hrvaško pa je problem, ker stalno spreminjajo zakone.
Ko sem šel prvič, so mi povedalli, da so pred 3 meseci spremenili zakon in moram ime B registracijo. (moram pripomniti da sem takrat in še na drugem potovanju imel Hr registracijo) Zato sem se odpeljal preko brez odjave. Tudi nazaj se nisem prijavil.
Podobno se je zgodilo tudi drugič. Barko sem preregistriral na B plovbo, vendar sem šele nekje okoli Splita ugotovil, da ta registracija zahteva "dva člana posade", jas sem bil pa sam, pa se zopet nisem odjavil.
Tretjič sem imel Slo registracijo pa raje nisem kompliciral in sem zopet odšel brez odjave, nazaj pa se nisem prijavljal.
To so moje izkušnje in dogodivščine. Lp
Italija obvezno zavarovanje in normalni dokumenti kot jih sicer imaš za barko. Ne komlicirajo, se pa zadnjič nisem prijavil.
Grčija tako kot Italija, vendar za barke nad 10 m so večje takse.
Za Hrvaško pa je problem, ker stalno spreminjajo zakone.
Ko sem šel prvič, so mi povedalli, da so pred 3 meseci spremenili zakon in moram ime B registracijo. (moram pripomniti da sem takrat in še na drugem potovanju imel Hr registracijo) Zato sem se odpeljal preko brez odjave. Tudi nazaj se nisem prijavil.
Podobno se je zgodilo tudi drugič. Barko sem preregistriral na B plovbo, vendar sem šele nekje okoli Splita ugotovil, da ta registracija zahteva "dva člana posade", jas sem bil pa sam, pa se zopet nisem odjavil.
Tretjič sem imel Slo registracijo pa raje nisem kompliciral in sem zopet odšel brez odjave, nazaj pa se nisem prijavljal.
To so moje izkušnje in dogodivščine. Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost